Терен Медея

Терен МедеяСнежина Петрова позира като Медея, а Владо Пенев като Креонт пред обектива на Павел Червенков. Койна Русева, Станка Калчева, Петър Дочев, Ася Иванова, Ивайло Драгиев и Георги Гоцин също се превръщат в персонажи от древногръцката митология.


Изложбата е част от проекта Терен Медея, който показва всеки етап от поставянето на сцена на театралния и социален проект Медея, част от програмата на Пловдив 2019. Представлението на режисьорката Десислава Шпатова е с премиера в Античния театър на 28 юни, като освен известни актьори, включва и деца от различни етнически общности и студенти от НБУ.

В рамките на проекта децата създават рисунки, които разказват за основния конфликт между майката и бащата, и изработват макети. През април всички техни произведения бяха представени на изложба в СГХГ, заедно с документални снимки, предмети, видеа и звуци от обученията им в психодраматични работилници и художествени ателиета. Сега същото нещо влиза в Квадрат 500 за втори изложбен тур, ако случайно сте изпуснали.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.