Улай

УлайГодини наред той и Марина Абрамович са най-влиятелната креативна двойка в света на изкуството, но Франк Уве Лайзипен (по лична карта) има дълъг списък от самостоятелни изложби в целия свят, а сега идва и у нас за пръв път, за да представи своята Улай: Аз другият.


Тя започва с някои от ранните работи на Улай, в които той се концентрира върху собственото си тяло и неговото социално отчуждение, а след това продължава да ни въвлича в отношенията му с неговите събратя, независимо дали това са близки приятели, или напълно непознати.

В допълнение към някои проекти, които днес вече са норма в изкуството на пърформанса и фотографията, изложбата ще представи пред българската публика и непознатите документи от дългата кариера на Улай в областта на изкуството, включително дневници, рисунки, снимки от пътувания, звукозаписи.

Изложбата Улай: Аз Другият е осмата поред от платформата Майстори на фотографията, която показва творбите на едни от най-известните и влиятелни фотографи днес, сред които Хари Бенсън, Райън Макгинли и Бил Оуенс, както и рок легендите Брайън Адамс и Лени Кравиц.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.