• Валери Ценов

  Шестата самостоятелна изложба на художника в галерия Aspect включва тридесетина картини в различен формат - от миниатюри до големи платна.

  Aspect Art Gallery  
 • .
 • Графема

  Дебютната изложба на криейтив дуото Letter Collective - Жаклина Жекова и Тодор Георгиев, насочва вниманието към уникалните и изящни черти на българската форма на кирилицата и нейната пластичност.

  Склад  
 • Димитър Войнов-син

  Добре познат на живописно и естетски изкушената публика, Войнов изненадва с новия си цикъл картини Хартиен свят.

  Възраждане  
 • Е.Т.А. Хофман в България

  Изложбата е част от цялостната програма, посветена на 200-годишнината на новелата Малкият Цахес, наречен Цинобър и включва издания на Е.Т.А. Хофман в България от фонда на НБ Иван Вазов, първи преводи на български език и експозиция Е.Т.А. Хофман – документи от Бамберг в репродукции, предоставена от Бамбергската държавна библиотека.

  Библиотека Иван Вазов [Пловдив]  
 • Еврика

  Кога е създадена първата двоична азбука? А телефонът? Случайно ли е открит телевизорът? Отговор на тези и много други въпроси дава изложбата Еврика на Детски научен център Музейко, който цяла година ще е гост на Историческия музей под тепетата.

  Регионален исторически музей Пловдив - Музеен център за съвременна история  
 • Европейски поглед към Япония


  Куратор: Микико Кикота

  Проектът се осъществява през погледа на фотографи, представители на градовете - европейски столици на културата, които документират образи от различни префектури на Япония.

  Склад  
 • И ангелите ходят на баня

  Изкуствоведът Борис Данаилов определя проекта на фотографа Мария Джелебова с участието на керамичката Силвия Митовска като „събитие в областта на съвременната визуална практика със своето концептуално решение и практическа реализация.

  Център за съвременно изкуство Баня Старинна  
 • Иоанна Дановска

  След като завършва Националната художествена академия у нас, Иоанна продължава обучението си в Дюселдорф при един от най-известните пиктографи в света - проф. А.Р. Пенк, чието влияние силно прозира в творчеството ѝ.

  L'union de Paris [Пловдив]  
 • Марико Хори

  Независимо от факта, че е учила архитектура, японката Марико Хори престава да харесва чертаенето на съвременни архитектурни планове от момента, когато е по-привлечена от естетическите аспекти на старините.

  Резонанс  
 • Недко Солаков

  Изложбата (почти) Картини показва неизлагани досега живописни платна на Недко Солаков, създадени между 1977 - 1981 по време на следването му в Националната художествена академия. Общо осем на брой творби, около които място намират и осем написани на ръка истории - спомени на художника от онова време.

  Sariev Contemporary  
 • Път на младите II

  Тайнството на живота е темата, която вдъхновява шестима творци да се включат със свои работи в поредната изложба от проекта Път на младите II.

  Културен център Бялата къща  
 • Пътуване по света. Изкуство от Германия


  Куратори: Матиас Флюге и Матиас Винцен

  Изложбата е най-мащабната ретроспекция с произведения от колекцията на Института за международни отношения на Германия (ifa) и се разполага в двете нови изложбени пространства в Пловдив.

  Изложбена зала 2019  
  Капана  
 • Радослава Боор

  С над 15 години опит в сферата на графичния дизайн, днес името на Радослава стои върху плакатите на Театър Българска армия, на Благоевградския театър и Националната опера.

  Драматичен театър Пловдив  
 • Тасим Кадрия

  Лодки, поклащащи се кротко върху морските вълни, слънчева пътека под арките от листа, кокетни мостчета, които се отразяват в огледалната повърхност на водата - платната на македонския майстор на живописта Тасим Кадрия се отличават с изящен рисунък и богата палитра.

  Галерия SPS  
 • Христо Кралев, Калина Кралева, Петър Великов

  Надзъртаме в съкровения свят на хората през живописта и графиката на трима художници, които подреждат съвместна изложба в галерия Ромфея.

  Ромфея  
 • Художественият отдел на Изложението - Пловдив 1892

  Експозицията се осъществява по проект „Първото българско изложение – Пловдив 1892 и началото на организирания художествен живот в България“ и е част от официалната програма на Европейската столица на културата.


  Градска художествена галерия - Временна експозиция