Живко Мутафчиев

Живко Мутафчиев
Жанр: живопис
Работи в областта на живописта и графиката, а творбите му изпълват галерийни пространства в Германия, Франция, Холандия и САЩ.


След пауза от почти седем години, художникът подрежда самостоятелна изложба и в Пловдив с около тридесетина живописни платна.
Картините му носят силен заряд, а стилът е разпознаваем и се отличава с експресивност, колорит и майсторски рисунък. Композициите му умело съчетават фигурално и абстрактно, пресъздавайки сцени, излезли като че ли от филмова лента. Специфичната фрагментарност и кинематографичен подход са особено характерни за платната на Живко Мутафчиев. Героите в тях са уловени и запечатани в различни житейски ситуации - космополитни, но заедно с това близки, разбираеми и разпознаваеми, в миг на усамотение, но не самотни.  Посланието на твореца е ясно и насочва вниманието ни към моментите, които карат човек да се чувства жив и да мечтае. Да се усеща толкова специален все едно е сам в целия свят, а този свят пулсира единствено и само заради него, заедно с него.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.