АБВ на полския дизайн

АБВ на полския дизайнСъс средствата на съвременната графика 25 илюстратори интерпретират 100 творби на свои сънародници - дизайнери, за да ни запознаят отблизо с достиженията на полския дизайн.


Сред 100 проекта, включващи мебели, стъкло и порцелан (предмети, широко асоциирани с дизайна), намират място и други, не толкова очевидни неща: шрифтове, лога, детски играчки, локомотив, неон, планер, скутер и дори най-вкусното полско лакомство „Птиче мляко“, както и гуменото колело Ringo – характерна спортна игра. Представени са както съвременни проекти, така и такива, превърнали се в класика. Уникати, прототипи, които никога не са влезли в производство, но и много популярни предмети, използвани ежедневно от поляците през последните 100 години.
Изложбата не е само 100 обекта и 100 техни художествени интерпретации, това са също така 100 истории: за дизайнерите, потребностите, мечтите, възможностите и ограниченията. Представянето на проектите в хронологичен ред подчертава, че в столетната история на полския дизайн някои материали, теми и форми се завръщат, но всеки път с нов облик.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.