Новите и стари маршрути

Новите и стари маршрутиИзложба с документални фотографии и представяне на новия допълнен вариант на Алтернативна карта на Пловдив с основен съставител Катрин Сариева.Представянето на проекта включва презентация на картата, представяне на двуезичния уебсайт на проекта и откриване на документална изложба с фотографии, част от архива на Отворени изкуства, дело на любителите фотографи Красимир Кръстев, Силвия Георгиева, Красимира Петкова, арх. Меган Луенбърг и Н. Пр. Ирит Лилиан.

Основен акцент в представянето са новите маршрути в картата: Махалата – Хаджи Хасан махала, Реката – начини на обитаване (Кършияка, Мараша, Столипиново), Социалният живот на панелките – жк. Тракия, Тепетата като форми на градски живот. Ще бъде обърнато внимание на промените и развитието на познатите ни от 2013 маршрути: СОЦ-наследството на Пловдив, Тютюневите складове, Квартал Капана, Баухаус под тепетата, Религии и улица Отец Паисий.

Алтернативна карта на Пловдив
е туристически гид за различния, непознат и неприсъстващ в официалните туристически пътеводители град. Съставители и основатели на проекта са Катрин Сариева (Фондация Отворени изкуства), арх. Владислав Костадинов и инж. Антония Вълканова (Студио 8 1/2). Консултанти по темите от 2015 са арх. Меган Луенбърг, Владимир Балчев, Никола Венков.

Представяне: 18 април, 18:00, artnewscafe
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.