Пенка Никова и Илия Желев

Пенка Никова и Илия Желев
Жанр: скулптура, колажи
Двамата не за първи път се изявяват заедно - макар и да работят в различни жанрове, подходът им към изкуството и начинът им на изразяване намират допирни точки в множество съвместни изложби.


Пенка Никова представя десет бронзови пластики, които не са обединени от конкретна тема, а носят общочовешки послания и ведър поглед към света. Персонажите са както митични образи, така и обикновени хора, заети със своите ежедневни проблеми. Творбите ѝ се отличават с прецизна изработка и тънко чувство за хумор и баланс.

В настоящата изложба Илия Желев залага изцяло на платна тип „колаж”. Заиграването му с модерни и нетипични за творчеството му техники води до разгръщане на напълно различна стилистика в новите му картини. Те са динамични, многопластови, детайлни и обобщаващи, но най-вече модерни. Показват вихър от образи, лица, фигури и сгради, които обаче не оставят никакво съмнение за авторство, тъй като в тях присъстват всички характерни за стила му белези - дребен растер, изведени до знаци символи, композиции, напомнящи пъзел.  


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.