Мариела Димитрова - Мара и Георги Йорданов

Мариела Димитрова - Мара и Георги Йорданов
Жанр: живопис
Изложбата Дует - Дуел представя двама на пръв поглед несъвместими автори.


Тъмната половина на дуета несъмнено е Георги Йорданов - художник, добре познат на пловдивските зрители. Неговата психологична, енигматична и многопланова живопис отново ни вписва в магията на правилото му, че това, което виждаме, не е това, което е.
Мара (Мариела Димитрова) е ново явление за града и поразява сетивата ни с оригиналната трактовка на неща, твърде познати. Авторката е многолика и не се подчинява на канони.
Краси Алексиева


Мара се дипломира със специалност Графика в Академия за изящни изкуства Сан Алехандро, Куба. По-късно взима и втора диплома - по Българска филология в СУ Климент Охридски. През периода 1985 - 1987 взима участие в няколко общи изложби и пърформанси в Хавана. Осъществила е 17 самостоятелни изложби и множество изяви в общи такива.

Георги Йорданов е роден в семейството на варненския художник Йордан Йорданов. Работил е като художник във Варненския драматичен театър и във Варненската опера, а също и като учител по рисуване в няколко училища в морската столица. Има осъществени 30 самостоятелни изложби в България и Англия.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.