Нина и Иво Петрови

Нина и Иво Петрови
Жанр: живопис
Като творци Нина и Иво са силно повлияно от Бел епок - период, характеризиращ се с ускорен технически прогрес, икономически растеж и разцвет на културата и изкуството.


Артистичното семейство работи в сферата на фигуралната живопис с подчертан ретро привкус. Докато Нина претворява с безспорна елегантност една нежна тъга, смесена с оптимизъм и ни отвежда в свят на старовечен чар, в който заедно живеят поезията, женствеността и загадъчността, Иво залага повече на сюжетността, на загатнатата еротика и яркото излъчване на своите персонажи. Всичко, идващо от миналото, е вдъхновение за Нина - снимките, филмите, постерите, старите семейни саги и ценности са също неин творчески извор. Иво не само разказва истории, наситени с много цвят, детайл и типични за ар-деко орнаментика и символи, но и често заявява позиции. Нина е самата деликатност, Иво е избухване на идеи и страст – все доказателства, че противоположностите се привличат и раждат успешни творчески тандеми.

Двамата представят творбите си предимно в чужбина и рядко правят изложби у нас. Не пропускаме възможността да видим настоящата в Пловдив от 13 до 30 юни


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.