Войн де Войн

Войн де ВойнИзложбата ще представи поредица от фотограми, създадени по време на колективния пърформанс Sur(Real)Render при откриването на 26 юли от 18:00 в пространството на галерия Sariev.


Войн де Войн кани публиката да наблюдава и създава заедно с него изложбата Sur(Real)Render. За тази цел авторът ще трансформира белия куб на галерията в черна кутия, ще използва неговите пространствени параметри и ще пренесе технологията на фотографиране и оригиналния аналогов принцип, за да направи широкоформатни документални изображения. В този случай Войн поставя субекта/ обекта/ тялото вътре в кутията, а не отвън, както се прави при използването на фотоапарат и заснемането на изображение. Създаденото "вътрешно пространство" е пространство, в което тялото олицетворява празнотата и се свързва с материята и паметта в нелинейна мисъл и действие.
Sur(Real)Render може да бъде разгледан като пърформативното предложение, което изследва обхвата на човешкото присъствие – както на физическо, така и на ментално ниво. То улавя и документира моментното състояние на съзнанието на колектива.

Откриване и пърформанс: 26 юли, 18:00 - 22:00

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.