• Александър Капричев

  Александър Капричев твори в областта на кавалетната и на декоративно-монументалната живопис и е автор е на голям брой живописни платна, акварели, графики и рисунки, както и на няколко проекта за монументални творби, стенопис, стъклопис и гоблени, които в стилово отношение могат да бъдат отнесени към лиричната абстракция или към абстрактния експресионизъм. Новата му изложба акварели в ГХГ Борис Георгиев е озаглавена Есенни етюди.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Бронка Гюрова

  В Европейската година на културното наследство Градската художествена галерия във Варна организира представителна изложба на художничката Бронка Гюрова (1910-1995). Със своето изкуство тя се е утвърдила като класик с национално значение за България.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Веселин Начев

  Творбите на Веселин Начев, включени в изложбата са от колекцията на Иван Ненков. Ще видим и две нови платна на художника.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Галина Станева

  Изложбата скулптура на Галина Станева се състои от дванадесет творби изработени от хартиена маса, често използван материал от младата авторка. Не липсват и провокации. Това е четвъртата самостоятелна изложба на авторката в Галерия 8 и се нарича Взаимодействие.

  Галерия 8 [Варна]  
 • Деница Янева, Ненко Чернев и Венцеслав Антонов

  Изложбата Фрактури е експозиция, в която вземат участие трима изявени и утвърдени автори Деница Янева, Ненко Чернев и Венцеслав Антонов. Тя е своеобразна представителна извадка, която показва част от процесите и тенденциите в съвременния художествен живот.

  Graffit Gallery [Варна]  
 • Долорес Дилова

  Хубави летни спомени. Нужни са ни, за да преживеем зимата. В това е убедена Долорес Дилова, с чиято изложба След лятото варненската галерия A&G Art Meeting открива новия си сезон.

  A & G Art Meeting [Варна]  
 • Иван Мудов

  От глоба към музика – зад това объркващо и неразбираемо заглавие стои новата работа на може би най-провокативния в България художник Иван Мудов. Изложбата, адаптирана специално за пространството на Contemporary Space е изследване на взаимоотношенията между личности и институции.

  Contemporary Space [Варна]  
 • Кина Петрова, Альоша Кафеджийски и Ванко Урумов

  Изложбата е среща и сливане на изкуството на трима уникални творци и личности.

  Галерия Тереза [Варна]  
 • Марио Жеков

  Марио Жеков (1898–1955) e сред най-значимите майстори на морския пейзаж в българската живопис. Две трети от живота му преминава в пътуване и творчество. Съдбата му е изцяло свързана с изкуството.

  Художествен музей Георги Велчев  
 • Месрур Сабит, Красимир Райков

  Събирането на двама автори в съвместна изложба е винаги интересно. А когато творците не са имали общи изяви и дори не се познават е предизвикателство, което обича да създава екипа на Aрт галерия Папийон.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Николай Ангелов - Гари

  Петата самостоятелна изява на Гари в галерия Ларго носи названието Тържество на радостта. Тя се състои от двайсетина живописни платна, които представят любими теми не само на художника, но и на неговата публика - за любовта, приказките и ангелите.

  Арт Галерия Ларго [Варна]  
 • Стефан Хаджи-Николов

  Творчеството на Стефан Хаджи-Николов преминава през много етапи на развитие от времето на първата му изложба във Варна през 1991. Но през цялото това време той остава верен на цветовата изразност.

  Арт Маркони [Варна]