• Гергана Стоянова

  Гергана Стоянова е ученичка в НУИ Добри Христов във Варна със специалност рекламна графика. Занимава се с композиции с илюстративен характер и илюстрации. Млада и амбициозна,тя печели награди от конкурси за рисунка. Определя работите си като огледало на вица, който вижда около себе си. Настоящата й изложба се нарича Илюстрирано.

  Graffit Gallery [Варна]  
 • Добромир Добрев

  Експозиция от маслени платна на младия художник Добромир Добрев, наречена Лица, включва предимно портрети. Авторът изследва образа на жената от различни етноси. Интерес за него представляват екзотичните, малки племена, запазили и до днес своята автентична култура и начин на живот.

  Галерия Тереза [Варна]  
 • Костадин Петков-Коцето

  Изложбата живопис на художника Костадин Петков - Коцето включва творби Голо тяло. Посветена е на Нея, Жената - изначална и безкрайна нежност, тихо присъствие, обич, пъстрота, отдаденост - на света, на Него, на дома.

  Галерия Жар Птица [Варна]  
 • Милена Савулева

  Темите в изложбата Откровения са свързани с житейския път на авторката и процесите в него. Работите й не представляват пряка илюстрация на всичко случващо се в него. По-скоро са една метафора на живота й, поднесена посредством символиката и използвайки до голяма степен гротеската като начин на изразяване.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Николай Изварин

  В изложбата са представени художествени произведения от фондовете на Градска художествена галерия Борис Георгиев - Варна, Художествена галерия - Добрич и Художествена галерия Елена Карамихайлова - Шумен. Изложбата е част от музейната рубрика Пространства на паметта.

  Художествен музей Георги Велчев  
 • Обща експозиция

  Деветото издание на годишната бижутерска изложба в галерия Папийон е на тема Близо и далеч. Дали близкото е далеч или далечното е близко ще определи всеки автор, надскачащ личните си граници, както и всеки зрител съзерцавал бижутата, независимо дали са близко или далече физически от него.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Обща експозиция

  Изложбата Най-новото от ателието на варненски художници включва 14 живописни творби и 4 скулптури. Участници са класиците Кина Петрова, Альоша Кафеджийски, Ванко Урумов, Мария Зафиркова, Милко Божков, както и творците от по-младото поколение Албена Коева, Веселин Начев, Светлана Косева, Пламен Аврамов, Иван Димитров-Вака и Галина Станева.

  Галерия 8 [Варна]  
 • Обща експозиция

  Изложбата 24+24 LIMITROPHE е проект, който се организира и реализира в сътрудничество със Съюзa на българските художници/СБХ и Uniunea Artiștilor Plastici din Romania/Съюз на румънските художници. В селекцията са включени творби от 24 румънски художници.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Петя Танева

  В галерия Папийон Петя Танева подрежда първата си самостоятелна изложба. Двадесет акварелни творби смесили пигмента чрез слънцето и водата, обединени от темата Аберации, демонстриращи двете посоки на търсения на авторката - фотография и дизайн.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Радостин Дамасков

  Настоящата изложба По вълните представя един дългогодишен творчески и философски анализ на връзката на Радостин Дамасков с морето.

  Арт Галерия Ларго [Варна]  
 • Ренета Павлова

  Изложбата на Ренета Павлова се нарича Духът на града. В интересното съчетание от графична, реалистична и абстрактна живопис прозират силуетите на няколко емблематични за Варна сгради: Театърът, Гарата, Фарът, Дом народен флот и Максуда.

  Арт Маркони [Варна]  
 • Семейна програма в Художествена галерия Борис Георгиев

  Целта на семейната програма в ГХГ Борис Георгиев - Варна е да помогне на всички майки и бащи, баби и дядовци, по-големи братя и сестри да разкрият света на изобразителното изкуство пред най-малките.

  Художествена галерия Борис Георгиев