• 130 години от рождението на Борис Георгиев (1888–1962)

  Юбилейната експозицията показва творби на художника от фондовете на Националната художествена галерия - София, ГХГ- Варна, Ателие-Колекция Светлин Русев, Колекция Венцислав Кадиев, Колекция Димитър Инджов – Пловдив и богат документален фонд с архивни материали от Централен държавен архив - София, личен архив на Вирджиния Джакомети и частни архиви.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • 4-ти Международен салон за дигитална и принт арт фотография

  Изложбата ще представи отличените творби и избрано от финалната селекция на принт секциите от конкурса. Тази година в конкурса са участвали и рекорден брой българи, които са спечелили общо 18 награди в следните категории: open color, open monochrome, action movement sport, nature, photo travel, face and body.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Аршак Нерсисян

  Изложбата Монолог в цвят и форма включва най-новите живописни творби на Аршак Нерсисян в самостоятелна изложба, която изпълва пространството на галерията със силно собствено присъствие, дух и неподражаем колорит.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Борис Мисирков и Георги Богданов

  Последният етап от проекта Две равно на едно е изложбата Ловни трофеи на Борис Мисирков и Георги Богданов. За тях се знае, че винаги работят заедно, на практика никой от двамата не претендира за самостоятелно авторство върху отделно произведение.

  Contemporary Space [Варна]  
 • Българската морска униформа

  Изложбата представя униформи на български морски офицери, подофицери и матроси и най-характерните елементи към тях.

  Военноморски музей [Варна]  
 • Васил Стоев

  "Картините на Васко Стоев могат да се възприемат като огледало, вкоето ние да открием онази преливаща в краски картина на самите себе си, в която се лутат преобразяващите се обстоятелства на реалния живот. Това винаги е било първостепенна задача на истинското изкуство. Това не е декоративен елемент, а екзистенциално докосване на нашата вътрешна истина." - Улрих Гансерт, изкуствовед

  Галерия Тереза [Варна]  
 • Марсиа Костов

  Самостоятелната изложба на бразилската художничка Марсиа Костов включва двадесет и осем платна, който са едновременно начало, но и растеж (духовен, творчески) или възраждане. Те отразяват жизнената история на Марсиа, в която тя излива душата си в картини, и превръща чувствата си в поезия, изкуство и възхвала.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Милко Божков

  Изложбата на Милко Божков се нарича Лимонадено време. Ще бъдат представени две нови платна от художника, както и рисунки от колекцията на Иван Ненков.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Нина Русева

  Нина Русева притежава чисто абстрактно чувство за пейзаж с мистериална знаковост. Тя е условна в смелите обобщения на формата, мащабните цветни петна, схематичната образност, изчистеността от подробности, стилизацията и деформацията на обектите, с присъствието на линията като елемент на плана.

  Художествен музей Георги Велчев  
 • Обща експозиция

  Галерия Арт Маркони отбелязва осмата си годишнина с общата експозиция Маркони и приятели.

  Арт Маркони [Варна]  
 • Обща експозиция

  Галерия 8 празнува своята 30-годишнина с изложба на творби на същите 15 автора, с които е "проходила" през 1988.

  Галерия 8 [Варна]  
 • Цветан Казанджиев

  Авторът, познат от многобройните си участия в Международното биенале на графиката във Варна, се представя този път с живопис, акварел и рисунка. Изложбата си е озаглавил Пътят и тя е втората поред с това заглавие в рамките на последните два месеца.

  Арт Галерия Ларго [Варна]