• 140 години от Освобождението на България

  Юбилейната експозиция показва табла от Държавна агенция Архиви-София, с един по-различен поглед върху Руско-турската война от 1877-1878, с изобразителни материали и документи от фондовете на Централния държавен архив, Софийския държавен архив и държавните архиви в страната.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Васил Василев

  Васко Василев работи главно живопис, но е активен и като график и скулптор. Самостоятелните му изложби в България се движат в интервали между две и пет години – от 1984 до 2005. Член е на Международния фонд на московските художници.

  Художествен музей Георги Велчев  
 • Веселин Костадинов

  Веселин Костадинов представя изложба акварели, малки пластики, скулптура и рисунки. В непрестанно търсене на нови измерения, използва разнообразни материали – камък, стъкло, дърво, алуминий, но най-пълно намира себе си в работата с бронз.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Георги Йорданов

  Изложбата Морска музика включва последните живописни платна на варненския художник Георги Йорданов.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Десислава Минчева

  Експозицията включва пейзаж и портрет – предимно нови работи, правени през последните няколко месеца.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Докосване до Апостола

  Изложбата е опит за осмисляне на Освобождението през значимостта на личността и делото на Васил Левски. Единствените съхранени артефакти за Дякона (без тефтерчето му, което се намира в Националната библиотека Св. св. Кирил и Методий) са част от фонда на Националния военноисторически музей, който специално за празника гостува на своя филиал Военноморски музей – Варна.

  Военноморски музей [Варна]  
 • Драга Дюлгерова

  Драга Дюлгерова кани почитателите на живописта и изящната словесност на двоен празник: изложба живопис с наслов Дървета и птици и предпремиера на книга, побрала стихове и картини, озаглавена С птици и дървета разговарям.

  Юка  
 • Драго Дочев, Мартиан Табаков

  Изложбата среща във Варна двама млади артисти с интересни идеи, като представя пластическите им търсения чрез развитието на цвета и формата. Драго Дочев показва живопис, Мартиан Табаков – скулптура. И двамата са възпитаници на Националната художествена академия в София.

  A & G Art Meeting [Варна]  
 • Елена и Иван Масларови

  Фотографията не е само на височината на очите в авторската изложба на Елена и Иван Масларови, наречена Контрасти от крайбрежието.

  PhotoSynthesis [Варна]  
 • Ивайло Евстатиев

  В унисон с капризите на времето, поредната изложба на Ивайло Евстатиев ще ни потопи в жизнерадостната цветност на плахата, настъпваща пролет. Характеристиките на музикалният термин „capriccio” изцяло покриват впечатлението от експозицията Пролетно капричио, а двете музикални композиции се очертават, като своеобразен акцент в нея.

  Арт Маркони [Варна]  
 • Обща експозиция

  Традиционният проект на галерия Папийон Годишна бижутерска изложба, предизвикващ въображението на редица бижутери, ще се проведе за 8-ми път от 22 февруари до 20 март.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Стефка Георгиева

  Стефка Георгиева е автор, който вижда в съвременната хипермодерна реалност прекалено много суета и претенция, затова търси универсални стойности в образци от миналото.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Тихомир Стоянов

  В Contemporary Space, Тихомир Стоянов за втори път показва селекция от проекта Семейство Стоянови (Първото издание беше показано в София през февруари).

  Contemporary Space [Варна]