• 12 Международен фотографски салон Варна

  Изложбата ще представи пред варненци и гости на града отличените творби и избрано от финалната селекция на единадесетото издание на конкурса. Участие взеха 505 участника от 55 държави и 5 континента, които подадоха общо 8097 фотографии и премериха сили, талант и способности в 6 категории. Тази година 23 български автори участваха в конкурса, представиха достойно страната ни и спечелиха общо 18 престижни награди

  Морска градина [Варна]  
 • .
 • Бисер Дамянов, Веселин Дамянов

  Съвместната изложба на Веселин Дамянов и Бисер Дамянов представя тридесет живописни произведения и рисунки в жанровете на абстрактната и фигуралната композиция, рисувани през последните две години. Изложбата се ситуира в полето на модернизма и кореспондира с различни образци на модерното изкуство.

  Художествен музей Георги Велчев  
 • Георги Чапкънов

  Изложбата - селекция от малка пластика, рисунки и релефи в галерия Тереза е на един от най-известните автори в българската скулптура - Георги Чапкънов.

  Галерия Тереза [Варна]  
 • доц. д-р арх. Станчо Веков

  Ретроспективната изложба на доц. д-р арх. Станчо Веков е по повод 45-годишната му творческа дейност и неговата 70-годишнина. Тя отразява творческия път на автора в архитектурни табла с негови реализирани обекти и нереализирани проекти в съотношение 50:50.

  Дом на архитекта [Варна]  
 • Майстори на графиката

  В годината на 20-то юбилейно издание Международно биенале на графиката – Варна, галерия Графит представя изложбата Майстори на графиката. Експозицията включва 47 реплики на произведения, част от фонда на Галерия за графично изкуство.

  Graffit Gallery [Варна]  
 • Мариела Гемишева

  Мариела Гемишева е български моден дизайнер и артист в областта на пърформанса. Известна е с нестандартните си експериментални решения в областта на модата и атрактивните си пърформанси. Провокацията е съществен елемент в нейните работи – според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства”.

  Contemporary Space [Варна]  
 • Милко Божков

  Милко Божков представя колекция от акварели. Осемте акварела са с флорални мотиви, разработени в негов стил - с много лекота и финес. В чудесния портрет на Стоян Цанев има дори колаж и бродерия.

  Галерия 8 [Варна]  
 • Морски карикатури

  Военноморският музей открива на 25 юни - Деня на моряка, изложба с карикатури на морска тема, които са от фонда на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Темите са различни, авторите са от почти 20 държави и провокациите са големи.

  Военноморски музей [Варна]  
 • Обща експозиция

  Галерия Арт Маркони отбелязва деветия си рожден ден с изложба Маркони и приятели. За плакат на изложбата е избрана знакова творба на Васил Петров, в която се откриват много скрити символи.

  Арт Маркони [Варна]  
 • Орденът За храброст в държавните и воински традиции

  Разказът за първото българско отличие е доказателство за желанието на българите към свобода и независимост още в първите месеци след създаване на Княжество България, тъй като според Берлинския конгрес България няма право на висши държавни отличия.

  Военноморски музей [Варна]  
 • Петя Николова-Бачийски

  Петя Николова-Бачийски рисува основно портрети с маслени бои и шпакли. Нейни картини са излагани в галерии в Германия, Испания, Франция, САЩ. През месец октомври 2018 е поканена да изложи нейни картини в Париж, и то не къде да е, а в самия Лувър на ежегодното изложение Art Shopping Paris.

  Graffit Gallery [Варна]  
 • Роберт Баръмов

  Проектът Резервирани идеи е тридесет и втората самостоятелна изложба на художника Роберт Баръмов. Проектът се реализира в жанра на социално ангажираното изкуство и използва възможностите на неговия език и комуникации, поставяйки темите за национализма, миграциите и феминизма.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Семейна програма в Художествена галерия Борис Георгиев

  Целта на семейната програма в ГХГ Борис Георгиев - Варна е да помогне на всички майки и бащи, баби и дядовци, по-големи братя и сестри да разкрият света на изобразителното изкуство пред най-малките.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Станимир Видев

  В 19-те платна, рисувани специално за представянето му във Варна, обединени от темата Юг, е вплетена топлината и любовта му към град Пловдив и към загадъчната, емоционална същност на женската природа. Цялата експозиция е своеобразен конструктивен портрет на този южен град - мястото, което го изгражда като артист, на душата и сградите му, на темперамента на обитателите му.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Стефан Георгиев

  Великотърновският художник Стефан Георгиев се завръща с трета самостоятелна изложба в пространството на Арт Галерия Ларго и ще донесе жега и лятно настроение в морската столица.

  Арт Галерия Ларго [Варна]  
 • Съвременен български акварел

  В изложбата, част от Триеналето на акварела, което Варна очаква през юли, със свои творби участват 10 български автори. Всеки от тях е с богат творчески опит и признание, с разпознаваем почерк не само в областта на акварела.

  Graffit Gallery [Варна]  
 • Тина Хмелницкая

  Тина Хмелницкая е дизайнер и изкуствовед от Санкт Петербург и ще представи за първи път в България своето творчество в галерия Ларго. Във Варна руската художничка ще представи прословутата си серия бижута от т. нар. Кулинарна серия, които бяха показани с голям успех в навечерието на Рождественските празници в Център Ермитаж-Казан.

  Арт Галерия Ларго [Варна]