• ArtExtreme Стража

  ArtExtreme Стража е пето издание на многожанровата изложба ArtExtreme – изкуство на предела в образ на вътрешни преживявания в пространствени среди. Изследва и показва образа на Стража – свят пазител на същността в пространство, сътворено от божествената азбука Глаголица.

  Морско казино [Варна]  
 • Албена Коева

  Пет елемента е мотото на експозицията на Албена Коева, включваща 15 живописни творби, изпълнени с много енергия, забележителен колорит и сила.

  Галерия 8 [Варна]  
 • Борислав Кузманов

  Борислав Кузманов е от малцината съвременни автори, работещи в класическата техника гравюра върху дърво. Той пренася принципите на френския реализъм (познати от саркастично-сатиричните сюжети на Оноре Домие и композициите със социално съдържание на Гюстав Курбе) в изкуството си чрез жанровата картина - историческа сцена, портрет и пейзаж.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Васил Петров

  Темата на предстоящата изложба на Васил Петров е заимствана от картината, своеобразен акцент в нея – Дървото на живота 120/140 см. Художникът винаги е бил изкушен от красотата и пластичността на женското тяло, но никога не го използвал чисто естетически и самоцелно. Както в много творби до сега, и в новата си експозиция то е изразно средство, елемент или детайл, развиващ идеята за Вселенската хармония.

  Арт Маркони [Варна]  
 • Веселин Дамянов - Вес

  Събитието е част от съпътстващата програма на Трети Международен Екслибрис Конкурс Варна, а Вес е поканен като победител във второто издание на конкурса.

  Арт Галерия Ларго [Варна]  
 • Володя Вълчев

  Освен картини на живописеца Володя Вълчев, изложбата включва и творби на още 22 български творци - приятели на художника.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Живите динозаври

  Чисто нови експонати и два мамута от Ледниковата епоха идват за второто гостуване на изложбата Живите динозаври във Варна.

  Морска градина [Варна]  
 • Милко Божков

  Изложбата на Милко Божков се нарича Лимонадено време. Ще бъдат представени две нови платна от художника, както и рисунки от колекцията на Иван Ненков.

  Художествена галерия Борис Георгиев  
 • Николай Стоев

  Изложбата Един следобед в Малката Райска Градина представя най-новите живописни творби на Николай Стоев. Малко повече от 14 райски кътчета, богати на пищна растителност, общочовешки истории и щастие ни е подготвил авторът, отличен с пет международни награди за живопис.

  Арт Галерия Папийон - Изложбен салон [Варна]  
 • Петя Николова-Бачийски

  Бургаската художничка Петя Николова-Бачийски завършва художествена гимназия с профил приложни изкуства. Решава да продължи следването си обаче не в Художествената академия, а в Нов Български Университет в програма Графичен дизайн и анимация.

  Graffit Gallery [Варна]  
 • Трети Международен Екслибрис Конкурс Варна 2018

  Третото издание на биеналето е посветено на класическите графични техники. На адреса на галерията са получени 770 творби на 313 автори от 38 държави. В топ три на страните с най-много участващи творци са Русия с 42 автори, Китай и Турция с по 31 автори. От България с екслибриси са участвали 25 художници.

  Арт Галерия Ларго [Варна]  
 • Флотилия в зала

  В изложбата са представени модели на военни и търговски кораби, на лодки и ветроходи, документи, малко познати фотографии и чертежи. Представените над 30 корабни модела са изработени в различни периоди, от български и чужди корабомоделисти – професионалисти и любители, и дават поглед и към историята на корабомоделизма в България.

  Военноморски музей [Варна]