Игната Василева, Миряна Генчева

Игната Василева, Миряна Генчева
Жанр: живопис, пластика
Галерията представя за първи път в съвместна изложба, пищната живопис на Игната Василева и приказните пластики на Миряна Генчева. Две талантливи авторки, с различни изразни средства, но с еднаква страст и романтичен подход, претворяват красотата и мистиката на природата, която ги вдъхновява.


Обединени от любовта си към хубостта и загадъчността чрез общата тема Из тайните на градината, и двете умело покоряват вниманието на  зрителите, въвличащи ги в цветните истории на не едно зелено пространство. Като че ли разкриват легендите от създаването на Райската градина.
Игната Василева черпи вдъхновение от многообразието на цветята и птиците в градините и не спира да създава положително настроение с богатите си платна с бликащи багри и ефирност. Използвайки ефекта на едрите форми, често с пастелни, но искрящи цветове, тя убедително създава илюзията, че сме погълнати от бурния таен живот на градините.
Скулптурите на Миряна Генчева сякаш идват от различен свят – нежни, фини и изящни. Прецизно замислени и изпълнени като на един дъх ефирни девойки, понякога придружени от животни или като че ли самите те са градински творения. Всяка нейна фигура има собствена приказна история и замечтан поглед някъде в безвремието.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.