• Здравко Палазов

  Това е третата самостоятелна изложба на Здравко Палазов в галерия Бургас, като пред морската публика той представя живописни платна, специално рисувани за морския му вернисаж. Платната са на религиозна тематика, която е една от любимите на автора.

  Бургас [Бургас]  
 • Златното съкровище на траките

  В Бургас пристига за първи път изложбата Тракийското златно съкровище от Вълчитрън. Тя се организира в партньорство между Регионален исторически музей Бургас и Регионален исторически музей Плевен, чиято собственост са експонатите.

  Археологически музей [Бургас]  
 • Ивайло Мирчев

  И до днес за художника Ивайло Мирчев голямото вълнение в живописта е процеса на създаването, търсенето, изследването на собствената и тази на публиката сетивност. Поставянето на творчески задачи и проблеми и провокацията на разрешаването им е по-голямото удовлетворение от самия резултат на рисуването.

  Пролет [Бургас]  
 • Националeн конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика

  Седмото издание на Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика стартира с впечатляваща изложба в Бургас. На специална церемония по време на експозицията бяха наградени победителите от региона, които ще вземат участие във финалния кръг на конкурса в София.

  Художествена галерия Петко Задгорски [Бургас]  
 • Нели Гочева

  Картините на Нели Гочева грабват с мекотата и естествения рисунък, който носи нейния отпечатък. Те са съчетание на приказка и реалност, с топли и нежни цветове. Магията на багрите и сюжетите оживява в картините й.

  Неси [Бургас]  
 • Обща експозиция

  Изложбата Еротично в Бургас е първата по рода си. В нея са включени скулптури, арт инсталации, много редки творби на Георги Баев, предоставени от колекцията на семейството, както и на Дамян Заберски и Спартак Дерменджиев.

  Дружество на бургаските художници [Бургас]  
 • Обща експозиция

  Десет бургаски художници в колаборация с 40 творци от Турция, сред които професори по изобразително изкуство от университетите там, ще подарят истинска наслада за сетивата на бургазлии и гости с изложбата си Art in converge или Изкуството ни свързва.

  Културен център Морско казино [Бургас]