• Наука на борда: Математика. Без паника!

  19 юни 2019

  Ако вектори, теореми, фрактали и златни сечения са понятия, от които гледате да страните, но пък ви е интересно да разберете защо точно четирилистната детелина носи късмет, това събитие е за вас. Наука на борда - серия научнопопулярни събития в клуб Abordage, превръща математиката от страшно чудовище в разбираема и даже забавна работа, благодарение на госта си на 19 юни от 18:30 Ралица Манчева.
 • CreativeMornings

  21 юни 2019

  "Поканихме Nasimo по темата Удивление, за да ни разходи из паралелните светове на своето търсене в неговото улично изкуство, което започва като бунт и за 25 години се превръща в графити с богати духовни послания и много красота", казват организаторите на ежемесечните креативни закуски. Новата такава е на 21 юни от 08:30 в Генератор, безплатните пасове се раздават тук.
 • ЧРД, BOLD Showroom

  20 юни 2019

  Шоурумът за изкуство, дизайн и събития става на една и, освен с пълни чаши, диджей сет и акустична музика на живо, празнува с изложбата Свобода. Събират я с отворена покана с идеята да дадат сцена (и нула цензура) на автори от различни полета и стилове. Така между фотографии и картини гледаме и графитите на Rustwo, и графичния дизайн на актрисата Анжела Недялкова – от 18:30 на 20 юни, там са до 27-ми.
 • Писане за имиграцията

  18 юни 2019

  СтолицаЛитература е фест за книги, чиито основни дни са между 17 и 19 юни. Програмата с дискусии, работилници, четения и представяния е на ekf.bg, а тук подчертаваме разговора на 18 юни в Перото. В 19:00 хора като Захари Карабашлиев, Капка Касабова, Анджела Родел, Кишани Видяратна и още гости от различни държави говорят по темата на фестивала – имигрантската литература. Входът е свободен.
 • Агенция за лъжи

  17 юни 2019

  "По-добре хубава лъжа, отколкото грозната истина" е мотото в тази комедия, част от Фестивалът на италианското кино в България. Историята е за дяволска и гениална агенция, чиято цел е една: да подсигурява алиби за клиентите си, за да могат да излъжат успешно. Един от агентите обаче се влюбва в жена, която мрази нечестностите, а и баща ѝ внезапно иска да използва услугите им, за да се покрие - как се разплита всичко това гледаме в Люмиер на 17 юни от 21:00.
 • Tattoo fest

  16 юни 2019

  За 14-и път кожата е галерия в зала Универсиада, където български и чужди студиа за татуировки показват различни техники и стилове. На 15 и 16 юни между 11:00 и 20:00 влизаме с билет от 8лв, които ни вкарват и в Музея на татуировките, събрал в обекти и снимки част от историята на рисунките по тяло в България. Впрочем има и кът за децата, където те също драскат, но все пак по хартия.
 • Базар за плочи

  15 юни 2019

  Ако сте клубен човек с ухо за електронна музика, може би сте танцували на партита в Studio EW или пък другаде, но организирано от тях. Преди няколко месеца се преместиха на Сребърна 12, където сега смятат да отворят обятия и за други събития – като базара за плочи на 15 юни от 12:00, когато ровим в кашоните на няколко диджея. Сред тях са и германците The Ghost, които продължават вечерта с винилите, които не биха продали.
 • Ster-way to heaven

  14 юни 2019

  снимка instagram.com/stersofia

  Графити артистите са част от града ни, дори когато си отидат – така купищата тагове на STER продължават да живеят по улиците на София и след неговата ранна смърт. Сега Gifted събират част от огромното му творчество в платна, принтове, илюстрации, нашивки, издания – откриването е на 14 юни от 19:00, изложбата остава там до 25 юни.
 • Книгите на Хюс Кайер

  13 юни 2019

  Знаете – добрата детска книга се познава по това, че отваря светове и за възрастните. Така е с холандския автор Хюс Кайер, от когото на български е излизала например красиво илюстрирана Книгата на всички неща, а сега блесват и Черните камъни. "Непринуден, ясен и прецизен", 77-годишният носител на голямата детска награда Астрид Линдгрен идва за среща с нас в Младежкия театър на 13 юни от 18:30.
 • Steam Room

  12 юни 2019

  Това не е седмичната ви сауна, а нова програма за съвременен танц, която среща хореографи с публика, чете на глас в кръг и поддържа разговори. Поканата не струва нищо, освен да се запишете – на 15 и 16 юни в галерия Етюд предстои работилница със Станислав Генадиев, среща с Вили Прагер и Ива Свещарова, четене и дискусия. На @SteamRoomBg във фейсбук вижте как да запазите място, но не по-късно от 13 юни.
 • Movie quiz

  11 юни 2019

  Павел Симеонов е на 13, но неведнъж единствен е отгатвал най-трудните кино въпроси на куиза в Тънка червена линия. Ако ви е писнало да ви бие едно хлапе, спокойно – на 11 юни в 20:00 в бара идва нов епизод, в който той не се състезава, а задава въпросите (заедно със Стефан Димов). Запазваме места за отбора си на @trl.bar във фейсбук и срещу 5лв на глава се хвърляме в борбата за филмови, книжни и пивки награди.
 • Офис на открито

  10 юни 2019

  Ако работата ви го позволява, знаем топ мястото за дигитално номадство в седмицата 10-14 юни: за второ лято Telenor разполага в парка Заимов, до театър София, 40‑ина удобни места за офис на открито с бърз интернет, който работи стандартно – от 9 до 6. Отделно пак ще има безплатна серия мини работилници и презентации около новостите в дигиталния свят – следим за програмата във фейсбук събитието.
 • Шалче за чувалче

  9 юни 2019

  Бъдете им и вие пръв приятел – кучетата в приюта на Animal Rescue получават всички приходи от това събитие в двора на SOHO на 9 юни. Срещу 34лв (колкото струва чувал храна) взимате шалче за кучета Ador Barador, но ако нямате четириног, на когото да го вържете, пак идете – ще има касички на приюта за каквато сума прецените. Миналия път същото събитие е изхранило 300 кучета за месец, ако търсите цифрата.
 • Sofia Pride

  8 юни 2019

  За 12-и път шествието дава власт на любовта – на 8 юни, когато всичко започва с концерт пред Паметника на Съветската армия в 16:00. Стискаме палци за слънце, но носим и бански – след прайда за равенство и толерантност, който тръгва от същото място в 19:30, дъгите продължават да се леят в афтърпарти около басейн. Срещу 10лв на покрива на Walltopia музиката започва в 22:00 и продължава до следващия ден.
 • Фалшив Герой

  6 юни 2019

  Фалшив Герой е мащабна суперпродукция базирана на най-популярните и обични песни на Тодор Колев, поднесени с нови арaнжименти и изпълнени от Симфоничния оркестър на Държавна опера - Русе с диригент Димитър Косев и балетът на операта с хореограф Зорница Петрова. Солисти са Ненчо Балабанов, Поли Генова и Димо от ПИФ, със специалното участие на Хилда Казасян. Очите ни са вперени към сцената на Зала 1 на НДК на 6 юни от 20:00 за 40-45лв от eventim.bg.
 • Кинодвор

  4 юни 2019

  Кое е по-хубаво от това цяло лято да гледаш кино на едър екран в градина? Да добавиш към това и свежи коктейли, и слушалки с персонален контрол на звука, за да няма нито "нищо не чувам!", нито "оглушах от ефектите!". Говорим за летните прожекции на открито в G-8 – започнаха на 1 юни с Ага, днес (4-ти) от 21:15 може да видите Щастливият Лазаро, а програмата продължават ежедневно до края на септември с все добри игрални и документални филми, все за 10лв.
 • Plovdiv Food Park Festival

  7 юни 2019

  Посочваме ви го като добър план за уикенда, но всъщност Plovdiv Food Park Fest тече още от четвъртък, 6 юни. Ще намерите караваните му на Младежкия хълм, където до 9-и, неделя, събираме в чиния вкусовете на местни ресторанти и международни рецепти.
 • Unusual Images

  5 юни 2019

  Александра Георгиева (@sa6ettu в инстаграм) е илюстратор, автор на зинове и татуист с вкус към необичайни сюжети, която един ден случайно попада на фейсбук страницата Unusual Images. Това става нейна банка за вдъхновение, от която взима назаем хора в костюми на жаби или тъжни деца, накацани от цветни папагали. Рисунките си по тях сега Александра вкарва в зин и изложба в Gifted от 5 юни в 19:00, която стои там цяла седмица.
 • ORYZA на Андре Токев

  1 юни 2019

  Шефът тъкмо отвори и нов ресторант, а това тук е каравана с концепция – забранена територия за глутен и лактоза. Като имаме предвид, че опаковките са биоразградими, а на откриването на Женския пазар на 1 юни между 11:00 и 15:00 ще има и работилница на тема ролята ни в градската среда, нещата отиват съвсем в отговорна посока. Засега си правим устата най-вече за това в кутията – три вида ориз в комбо с месо или зеленчуци.
 • Седмица на героите

  3 юни 2019

  Какво зарежда неуморния доброволец с хъс за каузите, които са му важни, и кое е най-надъхващото нещо, което има да ни каже? Слушаме през истински истории в Кино Култура на 3 юни от 19:00, а на awards.timeheroes.org гледаме и другите събития, организирани от TimeHeroes в Седмицата на героите. Мини-фестивалът кулминира на 6 юни с аплодисменти на Наградите за суперхората, дарили време през годината.