• Дама Пика

  2 март 2017

  Мракът и светлината влизат в схватка, а нейна арена е човекът в постановката на Държавен куклен театър - Пловдив, с която от 19:00 на 2 март в Младежкия стартира Софийският театрален сезон. До края на месеца на местни сцени гледаме всички 28 номинирани за Икар - графикът е тук, а победителите са някъде там - на 27 март.
 • Rhythm Factory

  1 март 2017

  Подсвирквайки поемаме към Hunt на 1 март, където от 20:00 Skiller отваря бийтбокс работилница и учи как се произвеждат всякакви звуци с уста. След като бузите заговорят като товарен влак, учим как да удряме здраво като железница от уроците по перкусии на трима майстори. За финал отпускаме мускули с танци в ритъма на Echoo Band и Dharba, а ако не ни стигне, връщаме се в клуба на 2 март за първи стъпки с дабука и тарамбука. Билетът за ден е 10лв, а за два – 15лв, от ticketlogic.bg. Цялата програма на Фабирката е тук.
 • Open Mic

  28 февруари 2017

  Пишем го на английски с причина – на 28 февруари в къщата на Cosmos микрофонът ще е свободен за всеки англоговорящ, който има смешки за казване и не се страхува да го направи пред непознати. Водещ е Дими от Българска стендъп комедия, първият кикот избухва в 20:30, а входът е без пари, дори да сте дошли само за сеир.
 • Луис Басат

  27 февруари 2017

  Запознахме се с испанския рекламист преди 3 месеца с книгата и лекцията му за Креативността и каталунското изкуство от личната му колекция в Квадрат 500 (плюс Нещата от живота му при нас). На 27 февруари той пак е тук с биографията на номадската си фамилия, Завръщането на Басат. Представя ни я от 19:00 в Перото, когато стискаме ръката и на автора ѝ, Висенс Виляторо.
 • Lervig Aktiebryggeri

  26 февруари 2017

  Или една от топ пивоварните на Норвегия. Амбър ейл, овесен, двоен ръжен и сесиен черен IPA, имперски стаут с боб, ванилия и какао и ейл с кисело зеле, манго и ананас – това са шестте вълнуващо странни вкуса на Lervig, които дебютират във Vitamin B на 26 февруари. Казваме им Velkommen в чашите ни между 16:00 и 23:00 или взимаме 6-pack за вкъщи.
 • La Haine

  25 февруари 2017

  Докато Омраза (от 1995) разказва в черно-бяло сурова история от предградията на Париж, в мрака на няколко пъти ще усетим аромата й – такъв, какъвто го е композирал по филма парфюмеристът Марк Бъкстън. Прожекцията е от серията Cinéma Olfactif, която ще задълбочи преживяването ни от киното на 25 февруари от 20:00 в Дом на киното за 7лв. Говори се и за мини флакони с La Haine за публиката, дано хванете един.
 • Скандинавско кино

  22 февруари 2017

  Продължаваме да опознаваме особената му природа със серията лекции-с-прожекции на кино критика Мирела Василева. На 22 февруари от 19:00 тя ни среща с ранния Ларс фон Триер, а екранното време е за неговата Европа – в Gallery 2.0 с вход 5лв след записване във фейсбук събитието.
 • BANFF Mountain Film Festival

  23 февруари 2017

  Ски, скейт, катерене, бягане, хайкинг, слаклайн, скокове с парашут, парапланеризъм... Всички (и още) влизат под формата на 20 екстремни (а понякога и комични) документални късометражки в новото издание на приключенския фест. Влизаме в Cinema City Paradise за втората от две вечери – 23 февруари, от 20:00 и за 11/13лв.
 • Skeptics in the pub: Астрофотография

  21 февруари 2017

  Селфитата всеки ги умее, но повечето сме безсилни срещу нощното небе. Тук идват астрофотографите, които планират и обработват звездните си кадри с дни, докато извадят ясно в тях и бледия Млечен път. Само красив арт ли правят, или помагат на науката, питаме Ганчо Ганчев от катедра Астрономия на СУ на 21 февруари от 19:30 в Строежа.
 • Португалска филмова лаборатория

  20 февруари 2017

  Влизаме в Червената къща на 20 февруари за 5-дневни експерименти с кино от Пиринеите. Първият е от 20:00 в понеделник с До утре, другари на Йоахим Леитяо, който сблъсква съпротивата с властта в годините на комунистическа Португалия. Настаняваме се пред екрана без пари, но с предварителна регистрация на redhouse-sofia.org. Всички филми от лабораторията говорят на португалски и с английски субтитри, а цялата програма е тук.
 • Извън града

  19 февруари 2017

  Това ни е любимата посока, но този уикенд устояваме – от 17 февруари PhotoSynthesis е домакин на истории от провинцията, събрани зад волана на MINI Countryman. Стъпваме на пътя на арт инсталацията без винетка между 10:00 и 20:00 в последния момент - 19 февруари, и смъкваме прозорци за извънградската атмосфера, създадена от Студио Комплект, сценографа Ева Вентова и илюстраторите от ЧАРК и Phormatik Visual LAB.
 • Chill Station: Тишинавтика

  18 февруари 2017

  Не е чилаут радиостанция, но има нещо музикално в цялата работа. Иван Шопов и Skiller са само чифт от замесените в новия проект на Театъра на сетивата, който тръгва от тайна точка в града на 18 февруари, за да ни преведе през лабиринт от емоции до Vertigo Tower. На 22-и и 23-и там са и последните представления на Сън в съня, а още инфо и записвания за всичко има на sensorytheatresofia.com.
 • Frontier Falshimento

  24 февруари 2017

  Предаването с ухо и вкус за нова музика излиза от радиото за първото издание на прясната си серия живи партита – на 24 февруари в бар Ателието на Цар Самуил 50. Пустинен рок, южноафрикански джаз, класически афробийт и въобще всичкия саунд на топлия континент ще минава през нас като бриз от 22:00 нататък.
 • Science Party

  17 февруари 2017

  Петък е по-парти от вторник, затова Музейко спретва своето Валентинско на 17 февруари. Оставяме хлапетата при баба и за 20лв от muzeiko.bg или 25лв на входа в 19:30 влизаме в музея само с половинката. Или сами, ако ще търсим такава на място. За това ще помагат сетът за танци на 1000names, експериментите по взиране в непознати очи, гледането на звезди от покрива и лекциите на тема Привличане.
 • Хендмейд фест

  12 февруари 2017

  271 щанда по етажите на НДК приемат ръчно изработените красоти за всички ъгли на дома + същото производство от-глава-до-пети аксесоари от десетки сръчни артисти. Влизаме в последния от три дни - 12 февруари, между 10:00 и 20:00, и се оглеждаме за табелите на ДРЪВклулки, What a Monstar и Космонавт за подарък от нас за нас. Все пак, темата е Любов и сме решили да започнем с обич към себе си.
 • Жлъч & Гена

  16 февруари 2017

  Познаваме ги от квартета So Called Crew, но двамата майстори все по-често излизат на сцена като дует. Причината е проста: просто много добре им се получава. Гледаме и слушаме поредното доказателство на 16 февруари от 22:00 в Строежа с билет за 6лв от eventim.bg
 • Загадките на Перото

  13 февруари 2017

  Игра на асоциации по литературни заглавия, автори, герои и корици се завихря отново в клуба на първия етаж в НДК на 13 февруари от 19:00. Всеки е добре дошъл, стига първо да си намери партньор за отбор, а после да си донесе и въображението за книжни гатанки.
 • Zodiac Party

  15 февруари 2017

  Бяхте ли на Козирожкото през януари? Значи знаете какво ви чака и сега. Звезди на партито ще са всички Водолеи, които влизат без пари, а ако имат и рожден ден същата вечер, спестяват още 20% от сметката. Двама ще спечелят и лични небесни карти, докато останалите обръщат астро коктейли на бара. Записвате ли си? 15 февруари, 22:00, Carrusel.
 • На ръба

  14 февруари 2017

  Постановката на Сашо Морфов няма нищо общо с розовия пух на Амур, но датите съвпадат – на 14 февруари награденият с Аскеер "реквием за един отиващ си народ" излиза пак на Голямата сцена в Народния. Ако имаме късмет за билет, редим се на опашката преди 19:00. Ако не – следващата среща с Деян Донков и компания е на 5 март.
 • Облик

  11 февруари 2017

  Споделяме ги на стените си във фейсбук, но днес забиваме пирони и на тези вкъщи – седем наши фото майстори излагат кадри в базар на 11 февруари. Влизаме във PhotoSynthesis (Васил Левски 57) между 11:00 и 18:00, за да си тръгнем с оригинал в рамка от Александър Станишев, Анастас Търпанов, Дилян Марков, Ивайло Петров, Калин Руйчев, Мирослава Мирчева и Темелко Темелков.