• Goodnight Brooklyn

  19 януари 2017

  Няма да приспиваме целия квартал, а само Death By Audio - ъндърграунд пространство за арт и музика в Бруклин, което трупа култова слава от 2002 до "смъртта" си през 2014. Документалният разказ тръгва по екрана в новия Cush.Bar (Дом на киното) в 20:30 на 19 януари - веднага след арт шоуто с филмови плакати от Максим Мокдад и преди лайва на AQRA. Вход свободен.
 • Zodiac Capricorn Sarcasm Party

  18 януари 2017

  Ако тези дни сте в Сатурнова дупка, минете през Carrusel на 18 януари. Партито е под знака на Коризога, което значи -20% от сметката на всеки рожденик, вход без пари за останалите от зодията и индивидуални звездни карти от астролога Кети Дамян за двама късметлии. Стабилно, а? Ако "да", да знаете, че сетът на диджей Ilko се завърта в 22:00.
 • Sofia MENAR Film Festival

  16 януари 2017

  Обиколката из арт салоните в София, която за девети път ни среща с киното от ислямския свят, спира пред екрана в Дом на киното на 16 януари в 19:00 за вечер, посветена на Алжир. Гледаме драмата на Лотви Бошуши - Кладенецът, която се бори за номинация за Оскар за чуждоезичен филм с 96-минутна история от тежките времена, донесли независимостта на африканската страна. Билетът е 8лв (6лв за пенсионери и ученици). Вижте цялата програма на фестивала>>>
 • Skeptics in the pub

  17 януари 2017

  Поредната скептична сбирка на по глътки бира и лесносмилаемо знание е на 17 януари от 19:30 на обичайния терен – Строежа. Микрофонът е за д-р Никола Кереков, който знае всичко (или поне много повече от нас) за автоимунните заболявания. Защо е важно да го чуем? Защото "Никога не е Лупус" важи само за д-р Хаус.
 • Концерт за Хитрино

  15 януари 2017

  За това село 2016 все още не си е отишла, защото щетите от взрива, който го покоси миналата година, все още тежат. За да олекне по-скоро товарът върху раменете на пострадалите, БЧК, НХЦ и НБУ се обединяват в концерт с арфи на 15 януари от 18:00 в Балната зала на Двореца (пл. Княз Александър I). Талантът на проф. Сузана Клинчарова, Весела Тричкова, Илияна Селимска и Кохар Андонян ще набира по 10лв с френски и испански пиеси в специална каса на Червения кръст.
 • Повече не...

  14 януари 2017

  …или така нареченият Бернхард е спектакъл за онзи Томас – драматурга, за който подсказва заглавието. Ида Даниел и Александър Митрев заравят глави дълбоко в текстовете на австриеца и под повърхността на всеизвестното срещат пленителна личност. Запознаваме се с нея в колаж от пиеси и размисли на 14 януари от 19:30 в ДНК.
 • Късо кино без край

  13 януари 2017

  Освен фатален петък, 13 януари е и Ден на българското кино, който НФЦ празнува с прожекцията на точно толкова на брой наши късометражки, вдигали фестивала Златна роза на крака от 2011 насам. Зареждат ги в Люмиер между 15:00 и 20:00, а ние гледаме всичко – от Куче на Владимир Петев до Шопинг на Шошо – без билет.
 • Hayes & Y

  12 януари 2017

  Докато чакаме четворката да издаде първия си пълнокръвен албум, гълтаме на екс третия им кратък, който ни сипват на прага на 2017. Sinclair е продуциран в Лондон и внася у нас три парчета, заради които минаваме през Терминал 1 на 12 януари след 22:00. Една от песните вече си има и клип – бонус към емоциите, които попиваме срещу билет от 8лв от eventim.bg.

  Снимка: Валентин Даневски
 • Мост към Кристо

  11 януари 2017

  Ако не сте стъпили на плаващите му кейове в Изео (да, и ние така), минете през фотоизложбата във Vivacom Art Hall, която събира любителски кадри от всички, успели да ги видят. Селекцията е работа на Георги Лозанов, Пейо Колев, Евгения Атанасова, Камен Калев и Атанас Петков, а мостът към нея ще остане на Гурко 4 до 14 януари.
 • ХаХаХа ИмПро

  9 януари 2017

  Групата импровизиращи ха-ха-генератори излиза на сцената във Влайкова на 9 януари, за да ни забавлява със смешки по наш сценарий от 21:00. Раздвижваме въображение, за да ги изпотим в неизвестни сюжети и потриваме ръце за обещаните изненади и награди на финала в 22:30. Билетите са 10лв от ticketlogic.bg и 15лв на място.
 • Лъвкрафт

  10 януари 2017

  "Какъв театър е това по-точно?", питат ни пред Дом на киното, докато едва събираме мисълта си за "необичаен". Говорим за новото представление-лекция на Ани Васева, което сочи към биографията на хорър майстора с гласовете и телата на Леонид Йовчев и Галя Костадинова. Не бягаме от конкретика умишлено - жанрът става по-ясен на 10 януари от 19:30, билетите са 8/10лв.
 • Batushka

  8 януари 2017

  Мистериозната закачулена банда от Полша влезе с шут в блек метъл плейлистите по света преди две години, а сега я чакаме за дебют на живо и при нас. Датата е 8 януари, часът - 20:00, адресът - Mixtape 5, а съпортът - от поляците Arkona. С билет за 30лв от eventim.bg (или 35лв на входа) сте там,
 • Room N9

  7 януари 2017

  Техно парти линията се завръща на 7 януари в Culture Beat, а ние делим вечерта си по равно между White Room (за Isau и Pacho & Pepo) и Black Room (за Dimo BG и Phoenix Movement). Пускат ни в 23:00 за 7лв от eventim.bg или 10лв на място.
 • Contemporary Techno Structures

  6 януари 2017

  Петата годишнина на поредицата техно партита празнуваме в Mixtape 5 на 6 януари, когато между 23:00 и 06:30 слушаме белгиеца Питър ван Хозен (който идва тук за първи път) и нашите StefaK, Milan и Joro Paskalev. Билетите са на eventim.bg за 22/25лв, а на входа вече ще са 30лв.
 • Територии на погледа

  5 януари 2017

  Изследват ги студенти по Изкуствознание и артмениджмънт в НБУ, които подреждат част от архива на СГХГ до автори като Надежда Олег Ляхова, Красимир Терзиев и Стела Василева. Кураторският проект гледа към града, но в по-абстрактни щрихи - имаме време да вникваме в тях до 22 февруари в галерия Васка Емануилова.
 • Лешникотрошачката

  4 януари 2017

  На 4 януари детската мечта за оживяващи играчки се изправя на пръсти под музиката на Чайковски и по стъпките на Питър Райт, за да доведе при нас Кралския балет. Под коледната елха малката Мари се радва на своя лешникотрошач, когато магьосникът с един замах кара стените да изчезнат, дървото да порасне и куклите да се размърдат, а ние гледаме в кино Арена от 19:00 срещу 20/25лв.
 • Играчкофилия и играчкофобия

  3 януари 2017

  30 артисти (Вито Валентинов, Иван Мудов и Недко Солаков сочат нивото в списъка) вадят бутиков тираж коледни играчки, които можем и да купим за подарък – стига иронията и сарказмът в интерпретацията тук да допадат и на получателя. Огледът с пазар е в Института за съвременно изкуство между вторник и събота до 7 януари – в часовете от 15:00 до 19:00.
 • Панама

  2 януари 2017

  "Поучителен разказ за любовта в ерата на интернет, в който порно забивките надцакват истинското свързване", казва за сръбската Панама Джей Вайзберг от Variety. Достатъчно ни е да съберем душа след празниците и да видим пак (или пък за първи път) историята на Йован и Мая - в Дом на киното на 2 януари от 14:00 с билет за 5лв.
 • 30 години по-късно

  1 януари 2017

  Финалът на Новогодишния музикален фестивал идва с началото на новата година в Зала 1 на НДК, където от 18:30 слушаме виртуозни изпълнения по ноти на Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Игор Стравински, Сергей Рахманинов, Джордж Гершуин, Ленард Бърнстейн и Артуро Маркез. По палката на Мартин Пантелеев соло ще танцуват пианото на Людмил Ангелов, тромпетът на Мирослав Петков и тромбонът на Михаел Масонг, а масовото майсторство е работа на Фестивалния симфоничен оркестър. Билети 45/65лв от ticketportal.bg.
 • Новогодишно парти

  31 декември 2016

  Ако не ви се празнува на домашно, знаем поне 6 места в града, които ще туптят с различен ритъм в нощта между тази и другата година. В Арена Армеец слушаме хаус и техно с Ричи Хоутин, Tale of Us, The Martinez Brothers и Любо Урсини. ДНК приема Metropolis и техно сетовете на Дъстин Зан и Лука Аньели. В Терминал 1 свирят Jeremy?, Dead Man's Hat и Стенли. В Петък избухваме със Sava и Xonic, в Carrusel - с Джулиет Сикора, а в Mixtape 5 - с етно, брас и мощен бас от сума артисти.