• New Electronic Party

  30 май 2014

  Фестивалът на визуалните изкуства Дома арт фест започва от 21:00 с грандиозно New Electronic Party в парк-хотел Москва, където ви очакват популярни имена от българската електронна сцена и включвания от няколко модерни руски артисти, представящи инсталация, пърформънс и светлинно шоу.
 • Дома арт фест

  29 май 2014

  Фестивалът за съвременно руско изкуство Дома арт фест  се открива официално тази вечер в 18:30 и до 8 юни ще ни провокира с произведения на млади артисти от различни жанрове на визуалното и сценично изкуство, представящи културното лице на модерна Русия. Още по темата – в следващия брой на Програмата и на programata.bg.
 • Крал Лир

  28 май 2014

  Сам Мендес режисира Шекспировата трагедия Крал Лир в Националния театър в Лондон – не ни трябва повече убеждаване, за да резервираме билети за ексклузивната прожекция на постановката в Cinema City – тази вечер от 19:00.
 • Български абстракционизъм

  27 май 2014

  Творби на представители на абстракционизма в българското изкуство от края на 50-те до 2014 са събрани на 2 етаж на СБХ Шипка 6. Изложбата продължава до 31 май.
 • Кралят в жълто

  13 юни 2014

  Ако сте сред феновете на криминалния сериал Истински детектив, със сигурност сте чували за Кралят в жълто. Едноименният сборник с разкази на Робърт У. Чеймбърс, публикуван в далечната 1985, ще обогати познанията ви с още образци на психологическия ужас. За първи път на български от издателство Deja Book.
 • Спящата красавица

  25 май 2014

  Не забравяйте да упражните правото си на глас в деня на деня на изборите за Европейски парламент, а после се почерпете с втората ексклузивна прожекция на грандиозния балетен спектакъл Спящата красавица (от репертоара на британската Royal Opera House) – в Арена Младост от 16:00.
 • Бразилска вечер

  24 май 2014

  След като отбележите подобаващо Деня на писмеността, се отдайте на приятна вечер в бразилски стил в Coffee Religion (Христо Белчев 8А). Освен ароматното кафе, толкова типично за тази страна, там ви очаква и прожекция на документалния Добре дошли в Сао Пауло – разказ за бразилския мегаполис през погледа на няколко режисьори. Началото е в 20:30, а входът – 5лв.
 • Вход свободен в НИМ

  23 май 2014

  По случай Деня на българската просвета и на славянската писменост Националният исторически музей осигурява свободен достъп до всички исторически и културни ценности, с които разполага (включително и обновената експозиция на Зала 2 – Античност). Възползвайте се от възможността да ги посетите в петък от 09:30 до 18:00 и в събота от 09:30 до 13:00.
 • Ревю

  22 май 2014

  Харизматичният Васо Гюров и останалите от Ревю забиват тази вечер в Терминал 1. Бъдете там около 21:00 и пригответе 8лв за вход.
 • Непознатият Телеман

  21 май 2014

  Майсторът на мандолината Алон Сариел и камерен колегиум Tutti Soli представят непознатият бароков композитор и мултиинструменталист Георг Телеман с концерт в рамките на Европейския музикален фестивал. Концертен комплекс България, 19:30, 8/12/16/20лв.
 • Доминик Милър

  20 май 2014

  Доминик Милър, един от най-добрите китаристи в света, пристига в България за бутиков концерт, който не бива да пропускате – Sofia Live Club, от 21:00. Билетите са в диапазона от 25 до 40лв.
 • Остани

  19 май 2014

  От днес в книжарниците излиза още един роман от поредицата съвременни трилъри на Colibri. Напрегната кримка Остани (превод Мария Донева, 16лв) ще ви отведе на мрачно пътуване из дебрите на ужаса, показвайки тъмната страна на американската мечта.
 • Рома Истанбул

  18 май 2014

  Ако по някаква причина сте се разминали с прекрасния документално-музикален Рома Истанбул, прожекцията в Dada Cultural Bar ви дава възможност да наваксате. Бъдете там точно в 18:30, входът е 5лв.
 • Находки от българските земи

  17 май 2014

  Задължително се разходете до галерия Credo Bonum (ул. Славянска 2), за да разгледате новооткритата изложба със знакови археологически открития от българските земи, принадлежащи на най-старата човешка цивилизация. Експозицията ще остане там до 15 юни.
 • Паваж

  16 май 2014

  На едно от най-приятните местенца в центъра на София – градинката на ъгъла между улиците Ангел Кънчев и Солунска – се открива нов коктейл бар с интересното име Паваж. Ние лично нямаме търпение да опитаме коктейлите, а вие може да проверите останалата част от менюто след 20:00.
 • За Симона

  15 май 2014

  Малката Симона се нуждае от спешно лечение в Израел. Тъй като държавата отново е абдикирала от функциите си, родители, приятели и съмишленици се събират на голям благотворителен концерт. Събитието е тази вечер в клуб Mixtape 5 срещу вход от 10лв, а на сцената ще се изявят редица български музиканти и диджеи – Миленита & Funky Miracle, Павел Терзийски, Маги Джанаварова, Raja and The Band и много други. Повече за концерта и неговата благородна цел може да научите тук.
 • През пустинята

  14 май 2014

  Изложбите с творби на Греди Асса винаги са събитие, такава е и През пустинята, която вече можете да разгледате в СГХГ. В тези платна ще откриете портрети на хора на изкуството, ирония, тъга, детски наивитет и фантастични краски.
  Същият ден е и откриването на ретроспективната изложба в памет на великия Кольо Карамфилов.
 • Ричард III

  13 май 2014

  Ричард III на Теди Москов е свободна интерпретация по шекспировия текст, спектакъл-комикс, който вече бе възхваляван и критикуван доста. Отлична причина да искаме да го видим – играят го на голямата сцена в Народния на 13 май, като това е единственият ни шанс този месец.
 • Виолета

  12 май 2014

  Виолета (главната героиня в Disney сериала Виолета) пристига на голям екран със запис на големия концерт на аржентинката в Милано през 2013. В него освен младата грация, участват и много нейни колеги от академия Studio 21 в Буенос Айрес. Прожекциите са само в кина Арена, само в продължение на две седмици, така че – бързайте.
 • Георги Кателиев

  11 май 2014

  Ние вече се разходихме до галерия SOHO (Искър 4), за да разгледаме фантастичната чернобяла изложба на Георги Кателиев – Два цвята за един свят. Бързаме да ви препоръчваме да я разгледате и вие, за да споделите света на Кателиев, който прилича повече на сън или халюцинация, отколкото на сива реалност.