• Кино за пътешественици

  5 август 2018

  Исландия, Ниагара и където-те-отвее-вятърът са на един билет разстояние днес в  Euro Cinema и G-8. По-конкретно: Исландия наведнъж, Да нагазиш в Ниагара и Утре сме на друго място, които гледаме срещу 6/8лв от
  касите на кината, а пълният маршрут (ако днес не ви е до пътешествия) е тук.
 • Сладоледен фестивал Vol.4

  4 август 2018

  Страчатела с бадемов крокан и круши и още италианско джелато от 100 грама сладки, ягода с черен пипер, кокос с авокадо или друга попсикъл комбина от Power Pops, веган вкусове от Atelier Del Gelato Baci и въобще всякакви сладоледени примамки ни оправят лятото на 4 август между 10:30 и 17:30. Търсим ги в betahaus, вход не ни искат.
 • Painting Party

  3 август 2018

  Има едно място, където, докато отпиваш от виното си, размахваш четка върху платно, за да получиш възможно най-близкото копие на картината, която художник рисува пред очите ти. На 3 август от 19:00 това ще е Flower Bridge или многоцветна композиция от мост, река и флора. Записвания и повече инфо има на rosso.bg.
 • Jeremy?

  2 август 2018

  Молим се втория ден на август да е без дъждове, защото групата излиза за акустичен лайв под къса небе над откритото Kino Cabana (бившето One More кино до НДК). С антуража си от авторски парчета, момчетата се нареждат пред нас в 20:00, а час по-рано ние заемаме местата си срещу 12лв на входа или ги топлим предварително срещу 10лв от eventim.bg.
 • С деца и бебета на кино

  1 август 2018

  Ако ви се гледат нови филми за големи, но малкото още е с вас неотлъчно, от Дом на киното ви чуват – всяка сряда ще има прожекции, на които плачът, храненето и излизането са нормална част от филма. Лудетини е на 1 август в 14:30, започва се.
 • Vox Nihili: Време и памет

  31 юли 2018

  Бихте ли доверили спомените си на дигитална памет? А какво, ако ги откраднат? ОК, а как ви звучат резервати за хора, които искат да забравят миналото си? Ако фантастично, влезте свободно в Kino Cabana на 31 юли, където тези въпроси разнищват спецове от Ratio и Предизвикай правото с намека, че бъдещето ни диша във врата.
 • Блок кино

  30 юли 2018

  Сравнително нови и все хубави БГ филми се пъхат за четвърти път в междублоковите пространства на 10 квартала за кино на открито с начален час 20:45 и често в двойки от къс и дълъг. Първа изскача Маймуна на 30 юли (Княжево, 26 СУ), последен на 17 август остава Подслон (Люлин), а останалата програма е на blok-kino.com.
 • Vintage Garden Party & Bazaar

  29 юли 2018

  "Музика, танци, добро настроение и традиционния базар", гласи офертата за 29 юли, когато Vintage Garden пак завзема градината зад Националната библиотека. Началото е в 15:00 и се молим отсега да не вали. Отново.
 • 101 каба гайди

  28 юли 2018

  Сформиран преди 14 години в Смолян от Костадин Илчев – един от големите майстори на каба гайди, днес съставът надхвърля числото в името си. Как ще се поберат 101+ музиканти на сцената в Маймунарника, проверяваме лично на 28 юли в 21:00, като портата се отваря още в 19:00 – срещу 5/10лв на място или отпечатани върху билет от eventim.bg.
 • 180°

  27 юли 2018

  Бързо напомняне – фестивалът за танц, театър и музика приключва, но ако не сте успели да стигнете до Фабрика 126, направете го на закриването днес. След 19:30 там наяве излиза резултатът от работата на Паул Фрик от берлинското трио Brandt Brauer и Бланка Рамирез от трупата на Пина
  Бауш, а да го гледаме безплатно си е абсолютна привилегия. 
 • Krekhaus

  26 юли 2018

  "Албум, записан със затаен дъх и ритмични заклинания. Песни като карнавали.", казват за дебютното си EP Odd One Out момчетата от бандата. За да се настроите на музикалните вълни на вокалиста, чуйте личния му плейлист, който той тъкмо ни сподели. Останалото - на 26 юли от 21:00 в Маймунарника с вход 10лв (от bilet.bg) и съпорт от Saint Electrics.
 • ХаХаХа Импро

  25 юли 2018

  Трупата импровизиращи излиза на открито в парка на Военната академия на 25 юли, за да генерира ха-ха със сюжети по наш вкус, които сервираме на актьорите след 20:00. За удоволствието готвим по 10лв, които събират от нас на входа, но порцията си заслужава, защото спектакълът буквално е един път.
 • World of Co x FLUCA

  24 юли 2018

  Следващото преображение на австрийския контейнер с временен адрес на площад Света Неделя е да стане галерия – на 24 юли резиденцията World of Co организира в него своя обичаен open day и показва проектите на своите артисти. Сред тях са скулптурите на Наталия Риффо от Чили и поезията на Клинт Марграв от Лос Анджелис, а кого пропускаме разгледайте на място от 19:30 до 23:00.
 • Depeche Mode Party

  23 юли 2018

  Гръбнакът на групата Мартин Гор духа 57 свещи на 23 юли, а Маймунарника вдига парти по случая. Рожденикът няма да е там, за да му честитим, но Vladi Mer ще опита да го отмени с плейлист, зареден с велики песни на Depeche, солови записи на Гор и негови колаборации. Започваме в 20:00 срещу 0лв, а в купона по-късно се вклиняват парчета на The Cure, Duran Duran, New Order и Гари Нюман.
 • Витоша летен фест

  22 юли 2018

  Алпийски тролей над реката, надпревари по опъване на палатка и теглене на въже и още веселби занимават зяпачите край хижа Момина скала на 22 юли, когато след 11:00 тръгват състезания по 12км бягане, 7/20км колоездене и 3.5км поход. Регистрация и инфо има на racetimingbg.com, стартовите номера са безплатни, а най-добрите в трите възрастови групи си делят медали, материални блага и 5400лв награден фонд.
 • Premium Rooftop Pool Party

  21 юли 2018

  Може още да не сте чули, но на покрива на Walltopia в Тех парка има басейн, който цяло лято ще приема разнообразни партита със супер изглед към града. Това на 21 юли е двойна оферта: дневно (11:30-18:00) за без пари и нощно (от 22:30) за 15лв от epaygo.bg. Добра идея е да сте с бански, хавлия и резервация, задължително – да сте 18+, а освен на вълните в басейна, ще се носите на тези на хип-хопа, аренбито и комерса.
 • Creative mornings

  20 юли 2018

  Някога да сте се питали кой е дал лицето на Волдемор във филма за Хари Потър? Е, сега можете да стиснете и ръката му – на 20 юли от 08:30 в Генератор срещаме аниматора Владимир Тодоров, който е майстор на специални ефекти в Холивуд повече от 20 години, а сега говори с нас по темата Намерение и какво е то в работата му – пазим място на creativemornings.com.
 • Mamma Mia! x 2

  18 юли 2018

  Ако сте фенове на филма или мюзикъла, значи вашето време е настъпило – по едно и също време Софийската опера поставя своята адаптация с режисура на Пламен Карталов (с премиера на 18, 19 и 20 юли), а в кината тръгва и продължението на екранизацията с Мерил Стрийп в главна роля. Е, избор има, само побързайте да запазите места.
 • Ratio Rooftop Party: Безтегловност

  19 юли 2018

  С какво друго свързваме гравитацията, освен с Нютон и ябълката, паднала върху главата му? Научаваме повече за ролята ѝ с дискусии и викторини, които се завъртат на покрива на Музейко на 19 юли. От 19:30 там темата е Безтегловност, музикалната атмосфера е в ръцете на Shakermaker, а барът на Flip Flop ни тегли в орбитата си със звездни коктейли – входът е през ratio.bg, където пазим билети за 10/15лв.
 • Приятно ми е, Ива!

  16 юли 2018

  Колко личности живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и – каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка? Ето такива въпроси си задава Ива Тодорова в своя моноспектакъл в театър 199, който гледаме точно преди края на сезона на 16 юли.