• Коледен облик

  16 декември 2017

  Ако вече овършахте базарите за ръчна и хюга продукция, ето ви и един за фото арт, след който сте готови и с коледните картички (в размер от за по пощата до за стена). Ще има всичко от книги и колажи през улична и намерена фотография до позиране за мокрите колодиеви портрети на Калин Костов. Кои са останалите 70+ автори вижте във PhotoSynthesis на 16 и 17 декември от 11:00 до 19:00.


  снимка Вера Гоцева
 • Alive painting

  14 декември 2017

  Представете си изложба с гигантски платна абстрактна живопис, които се рисуват на момента. После си представете концерт с атмосферична музика, който се преживява най-добре седнал и притихнал в мислите си. Сега съберете двата образа пред очите си и почти ще видите онова, което идва в Дом на киното на 14 декември с японския артист Акико Накаяма и проекта E.U.E.R.P.I. на нашия Мириян Колев. Стартът е от 21:00 с билети по 8/15лв от касата и сайта на киното.
 • Context

  15 декември 2017

  Как идеята ти да стигне непокътната до всички, без да има "правилно ли те разбрах?" Трябва ти точният контекст. Именно с това вече 10 години се занимават Георги Лазаров и Красимир Ставрев в дизайн студиото Punkt. На 15 декември oт 08:30 в Generator в новата закуска-с-размисъл слушаме от тях как се гради визуална идентичност – след запис на creativemornings.com.
 • Лисичета

  13 декември 2017

  Определят Лисичета като "страстен прочит на напрегнатото ни съвремие", но корените на пиесата стигат чак до психологическата драма на активистката Лилиан Хелман от 1939, стъпила първо на Бродуей. На 13 декември постановката стъпва предпремиерно и на наша сцена - в Народния театър от 19:00, а повече за нея четете тук.
 • Dayo

  12 декември 2017

  Хип-хоп/джаз бандата дърпа щепселите и влиза в Петък за акустични импровизации с тромбон, барабан, клавиши и бас - във вторник (12 декември) от 20:00 с вход свободен.
 • Немски коледен базар

  11 декември 2017

  снимка: Лилия Йотова

  До 20 декември адресът на Дядо Коледа няма да е Лапландия, а градинката на Народния театър – това е в случай, че имате хлапе, което би се изявило с песен или стих на сцената на дядото в замяна на подарък. Следете фейсбука на базара за програмата, в която всеки ден има театър, концерт или друго, иначе ароматните щандове с всичко от сладки през греяно вино до вурстове са там постоянно – до 21:00 в делник и до 22:00 през уикенда.
 • Дни на канадското кино

  9 декември 2017

  Стартираха на 8 декември и до 11-и събират 1 документален, 4 игрални и 2 панорами с рисувани филми в Дом на киното. За селекцията им е помагал Тео Ушев, който идва на 9 декември с VR преживяване на Сляпата Вайша (11:00), майсторски клас (16:30) и анимациите си дотук (18:30). Билети ви трябват само за прожекциите – по 6/8лв.
 • Базари x3

  10 декември 2017

  MISH-MASH FEST
  Зала за събития В парка, 9-10 декември, 10:00-19:00
  Благотворителен щанд на WWF се намества между книги, ръчно измайсторени дрехи и аксесоари от над 40 артисти и селекцията на магазин Кьоше, които обхождаме от-до, само след сладкиш от Cake Box.

  FIKA
  Motto, 9-10 декември, 11:00-18:00
  Уют и удобство по скандинавски с подаръчни кутии от Hygge, нови аромати от I/Tems, сурова керамика от ТЕЗГЯХ и куп други екстри за сиво-черно-бяла Коледа от наши брандове, които се водят по северните течения в стила на живот.

  SOUL WEEKEND BAZAR
  Soul Kitchen, 9-10 декември, 11:00-17:00
  Веган хапки и глътки за душата вътре + подаръци за под елхата в двора = планове за разходка до Кокиче 13, с която пълним празнични чорапи със здравословно сладко от Amara, аромати от MyLavanda и аксесоари от Mamuri.
 • Shame Party

  8 декември 2017

  Партито с песни, които крием, че слушаме става концерт по желание за 8 декември и събира предложения за попълнения в плейлиста си в събитието във фейсбук. Шамара и Рики Мартин са в селекцията по подразбиране, така че не се тревожете, а се отправяйте към Carrusel в 22:00 с 20лв за вход.
 • Dirty Boogie Jungle Fever

  7 декември 2017

  Представете си Boogie Wonderland на Earth, Wind & Fire с гласовете на Рут Колева, Toria и Живко Станев. Не можете? А и не трябва – слушаме ги на живо на 7 декември в новия клуб Dirty Sofia от 22:30. Заедно с микрофоните на триото, на Раковски 113 влиза и пултът на Ramsey Hercules, пълен с всички диско-соул парчета, от които ни настръхва брокатът.
 • Dead Man's Hat

  6 декември 2017

  Под шапката са китарата и гласът на Ража, челото на Илияна Георгиева, басът на Христо Михалков, китарата на Петър Трифонов и барабаните на Стефан Цеков, а ние сме под покрива на Строежа на 6 декември от 22:00, за да чуем всичко ново и старо на инди рок бандата. Билетите са 8лв от eventim.bg.
 • Гален Желязков

  5 декември 2017

  Познат и като Omerta – артист от екипа на стрийт марката Goloka, който рисува еднакво добре и илюстрации, и букви. Той е човекът, за когото Gifted разчисва стените си тези дни. Изложбата му Afterworks събира на едно място разнообразните му по стил дигитални работи и продължава до 14 декември.
 • RoadKillSoda

  4 декември 2017

  След като не можем да прескочим понеделник, поне да го преживеем с рокенрол. Пътува към нас с лудите китарни сола, тежкия бас, бесните барабани и силните вокали на шумната четворка от Румъния, а ние се редим пред вратите на Строежа на 4 декември още в 20:00, за да не изпуснем и подгряващия диджей сет на който-хване-пулта в клуба. Билетите са 8лв от eventim.bg.

  Снимка: © Valeriu Catalineanu
 • Благотворителен базар

  3 декември 2017

  Базарите сега са много, но този на Международния женски клуб е в София от 23 години и събира занаяти, изкуство, музика, култура и традиционна кухня от повече от 50 страни. На 3 декември влизаме в Интер Експо Център с 4лв (на входа или от ticketportal.bg), които отиват в касата на БГ каузите, подкрепяни от клуба. Неделя е, може да дойдете и по-късно от 10:00, но не и след 19:00.
 • Обири и фалшификати

  2 декември 2017

  Не ви организираме за престъпност, а ви пращаме в Дом на киното на 2 декември от 14:00, за да разплитаме заедно най-шокиращите кражби и фалшификации в изкуството. От криминалните художници, заблудили и най-опитните очи сред арт спецовете до масовите грабежи на шедьоври през Втората световна война – всичко това обхождаме за два часа с билет за 6лв от сайта на киното (или 8лв на място).
 • Skeptics in the Pub

  1 декември 2017

  От семинара Ratio насам чакаме бащите му да избухнат с нова научно-скептична сбирка и ето я – на 1 декември от 20:00 в Gramophone. Слушаме без пари лекцията на спеца по митични същества Дебора Хайд, която ни среща (на английски) с антипода на Дядо Коледа – Крампус, или полу-козел, полу-демон, наказващ непослушните деца в святата нощ. Вие от кои сте?
 • Още 2х8000 по пътя за Еверест

  29 ноември 2017

  Поемаме към високите отвеси, които Боян Петров успя да сложи под обвуките си тази година – връх Гашербрум II в планината Каракорум и хималайския Даулагири. Четири знамена преди финала на мисията Българин на 14х8000 алпинистът ни превежда през стръмнините на двата осемхилядника до хоризонтите, които се виждат от върховете им - на 29 ноември в 20:55 в аула Максима на УАСГ. Експедицията ни до върховете е част от Дните на предизвикателствата, които започват в сряда и продължават до 1 декември.
 • Big-Game Design Studio

  28 ноември 2017

  С продукти за HAY, Hermès и MUJI, място до шедьоври на модерното изкуство в нюйоркския МоМА и награди от цял свят, шведското дизайн трио BIG-GAME наистина е голямата работа. Как се стига този размер авторитет слушаме на 28 ноември в 20:00 от Елрих Пти: 1/3 от колектива, който вади своето определение за Design Is в серията на Generator.
 • Хендмейд фест

  30 ноември 2017

  Щракаме с пръсти, че не се налага да сме сръчни, за да ни пуснат в НДК между 30 ноември и 5 декември. Тогава майстори на бижута и създатели на аксесоари за хора, животни и домове се събират в предколеден базар, който облекчава отрано въпроса с подаръците с пълни щандове всеки ден между 10:00 и 20:00.
 • Seattle Night

  27 ноември 2017

  Pearl Jam, Alice in Chains и сродните по култ звучат с гласовете на наши фронтмени и фронтдами като Иво Чалъков, Александър Наков
  Мартин Стоянов, Димо от P.I.F., Ража и Илияна Георгиева. Те (и още няколко) се включват в 35-ия поклон към музиката от далечното западно крайбрежие на 27 ноември в Терминала след 21:00 и срещу 12лв.