• Червено, твърде червено

  9 септември 2018

  "След 25 години във Франция, се връщам в България с камера в ръката и едно главозамайващо съмнение: ами ако семейството ми е сътрудничило на Държавна Сигурност? Ако родителите ми са част от тези "червени боклуци", срещу които народа протестира? Започвам да разследвам, готова на всичко. Приключението ми се превръща в трагикомична одисея, която смесва шпионски екшън със семеен филм."

  Това гласи резюмето на филма, който гледаме на 9 септември в Дом на Киното от 16:30 срещу 7лв от services.ibs.bg .
 • Marble Souls

  8 септември 2018

  Те са ST3YKUL, Screamoe, Criteria и Kxcks и им харесва да миксират музики с фючър бас, трап или чил звучене – например, но не само. Чуйте в Mixcloud дали са вашата чаша чай, а щом викнете "о, да", давайте към Колодрума в Борисовата – след 18:00 на 8 септември там питиетата ще се леят, скарата ще цвърчи, а четиримата ще пускат, без да искат пари за вход.
 • Неделна киновечер

  2 септември 2018

  Гyя e нa 30 и имa вcичĸo, ĸoeтo уж мy тpябвa на чoвeĸ: пapи, лyĸcoзeн живoт, дoбpa paбoтa. Eдин дeн обаче cpeщa Ренцо само за да разбере, че все още има нещо, което ѝ липсва: любовта. И когато щастието е на крачка от нея, тя не знае как да го достигне. В неделя, на 2 септември, проследяваме историята на двамата в италианския филм Ти била ли си на луната?, който Beach Bar-ът зарежда в 22:00.
 • Terra Nomadica Festival 2018

  7 септември 2018

  No-Mads Land организират поредния си номадски фест, който сега води до Долна Диканя. Празнуват втори рожден ден от 7 септември (16:00) до 9-и с лекции, йога, танци, четения, цирк и шатри, които са меко казано загадъчни. Музиката има специална роля с Diass, Man of No Ego, Мила Роберт, Lenaki, Jugurtha от Франция и още, които ще пробват да ни омагьосат срещу 30/50лв от eventim.bg или 60лв на входа.
 • Кино в парка

  6 септември 2018

  Паркът на Военната академия отново става лятно кино за пет вечери от 4 септември нататък, от 20:30. Започваме с хапливата арт история Квадратът, после идва опакото на Дисни с Проектът Флорида, следва Другият любовник на Франсоа Озон на 6-ти, а преди всичко да завърши с Потапяне на Вендерс, Кейт Бланшет сменя 13 лица в Манифест. От сайта на Дом на киното билетите са по 8лв, от касата в парка – 10лв.
 • Plovdiv Beerfest + artnewscafe на 10

  5 септември 2018

  Задава се двойно дълъг уикенд (и честито Съединение), който може да не ви се прекарва в София, затова ви качваме по колите за Пловдив. Ако запразните от 5 септември вечерта, ще хванете старта на бирения фест на Младежкия хълм (който точи ледено пиво чак до 9 септември), а ако сте там и на 6-и, минете да честитите първата десетилетка на artnewscafe (на ул. Отец Паисий с вход свободен). За другия ден планът е ясен, само питайте за добро шкембе.
 • Птиците в изкуството

  4 септември 2018

  Една от най-ценните книги за пернати дълго се е считала за унищожена по време на войните в началото на миналия век, но всъщност се оказва съхранена на сигурно у нас. На 4 септември от 18:00 разглеждаме 400 акварела от Науман, Естествена история на птиците на Централна Европа в Регионалния исторически музей (пл. Бански 1) с фокус върху приноса на цар Фердинанд I в музейното дело.
 • Uprooting Stress with Psychedelics

  3 септември 2018

  Може би не знаете, че псилоцибин е магическата съставка в онези гъби, но пък абревиатурите LSD, DMT и MDMA вероятно са ви ясни. Грег Дън и Крис Морган, доктори съответно по неврология и фармакология, идват на следващата безплатна Ratio лекция, за да разкажат защо такива психеделични вещества може би са ключът към борбата с тревожните разстройства и стреса. В Терминал 1 на 3 септември от 20:00.
 • Marble Souls

  1 септември 2018

  Август се изниза толкова бързо, колкото изпиваме и първата си бира в Петък, но още не сме готови за "довиждане" с лятното настроение. Затова на 1 септември от 22:00 честваме новия месец с вход свободен и под микса на момчетата от Marble Souls - ST3YKUL, Screamoe, CRITERIA и Kxcks.
 • Приказки за кутията

  31 август 2018

  "Имало едно време една Пощенска кутия за приказки" е началото на тази глава, която на 31 август в Kino Cabana събира истории и случки от почти осемте години на формата до днес. Отвътре ги вадят и четат на глас някои от добре познатите герои на Кутията, а място в публиката след 20:00 пазим срещу 12лв от ticketportal.bg.
 • Остава на 26

  30 август 2018

  Всичко започва в Габрово през 92-ра и доста път извървяват, преди да извадят първи албум. 2003 пък е ерата на Шоколад, забил се под номер едно в топа на България за цели шест седмици. Този и всички останали успехи от 26-те им години заедно Остава празнуват в Маймунарника на 30 август от 20:30, а ние се включваме в наздравицата с билет за 15лв от eventim.bg или 20лв на място.
 • World of Co x Seemeon 29

  29 август 2018

  Резиденцията за артисти с чужд адрес пак се мести на временен такъв – дизайн студиото на Симеон 29, където на 29 август от 19:00 до 22:00 гледаме работи на американеца Джеймс Лий, японеца Юго Кологи, видеоинсталацията на Чарлс Шепа и погледа на Десислава Терзиева към миграцията днес. Добър повод да пресечем Дондуков, но скоро идват и още – изложбата е ордьовър към предстоящия квАРТал фестивал.
 • Story Party

  28 август 2018

  "Били сте на достатъчно неловки срещи, за да овладеете изкуството на фалшивия смях. Сега елате и се посмейте наистина", подгрява ни американецът Рахман Блейк, чието шоу пак каца в The Comedy Club на 28 август в 20:00. Билетът е 18лв от ti.to/story-party, срещу които се кикотим на страхотните и страховитите спомени от любовни срещи на цял отбор комици.
 • Да заснемеш затъмнението

  27 август 2018

  Каква е разликата между слънчево и лунно затъмнение, колко често могат да се наблюдават и от кои точки на света? Разбираме срещу вход свободен на 27 август от 18:30 в Абордаж, където ученият Ганчо Ганчев разказва за заснемането на слънчевото затъмнение от 2017 в САЩ и на лунното от 27 юли тази година.
 • Лятно кино

  26 август 2018

  Лятна кинопрожекция в бар Switch, а филмът е Love.net на Илиян Джевелеков. Градината на бара ви чака на 26 август от 21:00 срещу 10лв вход.
 • Тодор Колев Трибют

  25 август 2018

  Вече е традиция да празнуваме живота му в Маймунарника, но, ако сега разбирате, ето важното: след 20:00 на 25 август слушаме песни на Тодор Колев с гласовете на Димо от P.I.F., Гери Турийска, Ерол от Уикеда, Сърмата Хари и още няколко, преди да чуем и нови приказки от тематичната Пощенска кутия. Детайлите са във фейсбук, а за всичко готвим 15лв за билет от еventim.bg или с 5лв отгоре за опашката в Борисовата.
 • Sound Frequencies

  24 август 2018

  Defect и Funk Step са диджей дуото, виновно за внушителни дръменбейс партита на родна територия вече точно от година. Повода сега празнуват с тежкия си бас, придружен от арсенала на PsyXopath, Lakin, Moshino, Quho, Distinct и Semp:iternal, а за случая в Mixtape 5 се приземява и L 33, станал световно разпознаваем с футуристичния си, тъмен вайб и шапките, които почти никога не сваля. На 24 август от 22:00 за 8/10лв
 • Praktika

  23 август 2018

  The Smarts я замислят като образователна платформа за личния си кръг, но после идеята им се разтваря към света. Серията семинари и уъркшопи, водени от големите в бизнеса и рекламата, започна с гърмеж – на 16 август за практиката си говориха Йордан Жечев и Мартин Димитров, а на 23-ти в двора на агенцията на Странджа 58 сядат Марсел Леви от Noble Graphics и Мария Тодорова от Next-DC. В 19:00, вход не събират.
 • Дублирано кино

  22 август 2018

  В което сами си избираме филма. Единственото условие е той да бъде на екзотичен език, за да затрудним максимално дублиращите ХаХаХа Импро актьори на сцената пред нас. Завесата в техния Hahaha Impro Palace се вдига на 22 август точно в 20:00 срещу 10лв на Раковски 44, където, освен зрители, се явяваме и сценаристи.
 • Неделна киновечер

  19 август 2018

  Как доверието между хората се превръща в нещо невъзможно и защо в наши дни може да е страшно да обичаш? Разбираме от историята на Йован и Мая - млада двойка, в която Той все повече се оплита в мистериозното Нейно поведение. Говорим за филма Панама, който пристига на Неделната киновечер в Beach Bar, благодарение на СФФ. На 19 август от 22:00