• Тъпани и Гайди

  7 ноември 2017

  Три от най-древните духови инструменти в света - австралийското диджериду, перуанският кахон и каба гайдата, са част от състава на секстета, който влиза в Sofia Live Club за концерт на 7 ноември в 21:00. Билетите са по 10лв, дават ги на входа.
 • Последното северно сияние

  6 ноември 2017

  Преди да си замине завинаги от този свят преди няколко месеца, Стефан Чуклев осъществява фотографска експедиция до Лофотен в Норвегия. Кадрите, които запечатва там, са на суровата, съвършена действителност на северното сияние. Само от 18:00 до 22:00 на 6 ноември в Credo Bonum гледаме изложба със същите снимки (необработени) в негова памет.
 • Ratio

  5 ноември 2017

  Два пъти годишно форумът подава микрофон на умни хора от тук и света, които да говорят за наука на достъпен език. Запазете си датата 5 ноември, когато в Sofia Event Center разбираме защо духовете са чиста заблуда, лоши ли са ваксините, касае ли ни космическата програма Коперник и какво крие тъмната страна на Вселената – от 10:00 до 17:00 за 10-50лв от ratio.bg.
 • Sniper Records Reunion

  3 ноември 2017

  Диджей Станчо, Slim, Bobo, Nokaut, Димна завеса и O.C.G. сa в Gramophone на 3 ноември от 22:00, така че чуденето "какво да правим в петък вечер?" отпада. Вместо това, преговаряме Знай най, за да сме в крак с реденето на "рима с гарнитура" срещу 15лв на входа.
 • Lapalux

  2 ноември 2017

  Стюарт Хауърд деформира звуци от 11-годишен, а от 2008 трупа електроник денс записи и ремикси за Bonobo и Андрея Триана под псевдонима Lapalux. Лейбълът на продуцента Flying Lotus тъкмо ни захрани с третия албум на Стюарт, Ruinism, и ето че той сам ни го пуска на живо на 2 ноември в City Stage – за 10лв от eventim.bg или 15лв на входа.

  Снимка: © Marielle Tepper
 • Pole Art Bulgaria

  29 октомври 2017

  Танците на пилон най-после имат шампионат и тук - на 29 октомври Rainbow Plaza приема първото издание на професионалното състезание Pole Art Bulgaria, където сила, финес и велика хореография ще премерят пол денс артисти (и прота, и любители) от цялата страна. Началото е в 09:00, финалът - в 21:00, билетите - 30лв от eventim.bg, а увисналите ви ченета - гарантирани.
 • Люка Бофор

  1 ноември 2017

  Последният артист за рамка от списанието ни е в Generator на 1 ноември за арт мастърклас, а на 2-ри ни връща отново на същото място за лекция за самопромотирането в интернет. Ако още се чудите защо трябва да намерите време да присъствате, вижте само колко забавен е Люка в 14 момента.
 • Halloween

  31 октомври 2017

  Ако още се чудите къде да се маскирате в нощта на Вси светии, събрали сме четири адреса, на които вносният празник звучи по наши и чужди ноти. А ако предпочитате вечер без номера на входа, в кината пускат с лакомства и въртят ужасяващи истории специално за призрачната вечер. Да, То пак е тук за празника си.
 • Читалище София #2

  30 октомври 2017

  Къде звучат текстовете, които не пасват в рап песен, защото са поезия? Бар Петък вече сложи микрофон пред тези на Жлъч, Григовор и FeeL, а сега кани Йоко, F-act (Михаил Георгиев) и Mr. Freesk (Радо от Лого5) да отворят тефтери и на 30 октомври от 20:00 да прочетат редовете, които звучат по-добре в стихосбирка, отколкото върху бийт.

  снимка: Томислав Рашков
 • Облик

  28 октомври 2017

  Кадри на 12 фото майстори отново слизат на хартия, за да ги качим и на стена. Влизаме във PhotoSynthesis на 28 октомври между 11:00 до 18:00 и излизаме с по кадър от Александър Станишев, Анастас Търпанов-Стас, Виктор Чучков, Димитър Неделчев, Дилян Марков, Любов Череш, Мирослава Мирчева, Темелко Темелков или въображаемия архив на Тихомир Стоянов.
 • Константин Величков

  27 октомври 2017

  Ако помислихте първо за историческата личност, връзката е далечна, но я има – и той е рисувал природни пейзажи. Този Константин обаче ги запечатва в кадри, които улавят планината през зимата в черно-бяло. 15 от тях вече са на изложба в Gifted, а ако не минем за откриването на 27 октомври в 19:00, може да ги катерим с поглед до 16 ноември.
 • Лъки

  26 октомври 2017

  90-годишният Лъки е атеист, който пуши като фабрика и се огъва в нещо-като-йога всяка сутрин, но един ден смъртта леко го посочва с пръст. Това задейства пътуване към себе си, в което го следваме през сълзи и смях, докато Дейвид Линч гони 100-годишна костенурка в този режисьорски дебют на актьора Джон Каръл Линч (от Фарго). Филмът открива фестивала So Independent на 26 октомври в Люмиер от 18:30.
 • Концертмайсторите

  25 октомври 2017

  Оркестърът на Classic FM открива сезона по ноти на Бах, Сарасате, Моцарт и Радослав Лазаров с двама солисти: цигуларите Мила Янева и Радослав Шулц - 25 октомври, 19:30, Зала България.
 • Музика в галерията

  24 октомври 2017

  Или серия концерти, които тръгват в СГХГ като десерт към най-важните експозиции там. Първият, кръстен на изложбата В сянката на Ориента, е на 24 октомври в 19:00 с билет за 10лв от касата на галерията, срещу които слушаме арменския уърлд музикант Хайг Язджиян и нашите Теодосий Спасов, Мирослав Турийски и Начо Господинов.

  Снимка: Gangi N all that jazz
 • Ти си добро дете

  23 октомври 2017

  Млад учител, възпитан в любов към всичко живо, се изправя срещу насилието, докато майка, израснала с юмруци от семейството си, търси оправдание за агресията си. С тези две истории филмът на режисьора Мипо О открива Панорамата на японското кино, посветена на взаимоотношенията в днешното общество – на 23 октомври от 18:30 в Дом на киното.
 • Уъркшоп по ситопечат

  22 октомври 2017

  Любомир Кобида и Людовит Бартош са словаци с 30 години опит в ситопечата, които ще покажат основите и тънкостите на техниката на всеки артист, печатар или просто любител – на 21 и 22 октомври от 10:00 до 17:00 в SOHO. В играта ви вкарва запис на basgp.org/workshop и 50лв на място, в които влизат обяд, напитки и материалите за принта, който сами ще произведете накрая.
 • Blood and Ink: Първа кръв

  21 октомври 2017

  Ако си представяте рап битките като фрийстайл рими върху инструментал, тук ще се изненадате интересно. На 21 октомври след 21:00 на сцената в Mixtape 5 се качват 14 наши бързи езика от ранга на Жлъч, Sensei и F-act за дуели по акапелно рапиране, в което явно главните оръжия ще са гласът и чувството за ритъм. Между сблъсъците слушаме музика от Гената – за 10лв от ticketlogic.bg.
 • Meszecsinka & Миленита

  19 октомври 2017

  Българският и унгарският фолклор се хващат за ръце, но не танцуват хоро, а се поклащат в такт с психеделичен микс от латино, фънки, ориенталски и електронни ритми. Това е експерименталната музика на Meszecsinka – банда от Будапеща, чийто ярък БГ корен разчитаме не само в името, но и в състава ѝ: Емил Билярски. Слушаме в деня на българо-унгарската дружба - 19 октомври, от 20:00 в Sofia Live Club, веднага след нашата Миленита.
 • Мария Арнал & Марсел Бажес

  18 октомври 2017

  Тя пее, докато той свири на китара в 11 песни от дебютния им албум, който събира мотиви от архивни записи от целия Иберийския полуостров и през 2016 превръща дуета в откритието на Испания. Настройваме своите глави и гърди за техните "45 мозъка и 1 сърце" (45 cerebros y 1 corazón) в поредната вечер на иберийския фестивал ¡Olé! - 18 октомври от 20:00 в Sofia Live Club.
 • Concordia Festival

  14 октомври 2017

  Камерна опера, мултимедийни спектакли, поетичен джазово-импровизационен спектакъл и концерти на артисти от 10 страни влизат в програмата на първия фестивал за съвременно изкуство и музика от 13 до 15 октомври в Sofia Live Club. Ние се присъединяваме в събота за мултимедиен спектакъл по Сянката на Андерсен от 17:00 и оставаме в клуба до края на деня за Песни без думи, посветени на Бах с цигулката на Елмира Дърварова (19:30) и пътешествие с пиано в музикалния спектакъл Любомир Денев и Искра Ангелова от 21:30. Пълната програма на фестивала е тук, а билетите са в eventim.bg.