• Secret Corners of Bulgaria

  1 октомври 2018

  Извън мрежата тя е графичният дизайнер Екатерина Загорска, но може да сте я срещали в инстаграм като фотографа с око за стара архитектура @grande_k8. Вече година с неин приятел пълнят фейсбука Secret Corners of Bulgaria с кадри от "тайни" места из страната, а сега Екатерина събира своя дял в първата си изложба – в Място 167 от 1 до 6 октомври с откриване в 19:30.
 • Shaping Sofia

  2 октомври 2018

  Група хора под 30 години се наричат Global Shapers и опитват да променят ако не света, то поне локалната среда. Вече и в София – клонът им тук започва серия разговори на теми, важни за града, която стартира с озеленяването. На 2 октомври между 11:00 и 13:00 в cosmos coworking camp в срещата участват дори хора от Общината и ЧЕЗ, а за тези, които по това време сме в офиса – по-късно ще има запис, следим ги онлайн.
 • Капачки за бъдеще

  29 септември 2018

  Всяко трето бебе, прекарало време в амортизиран кувьоз, получава увреждания на очите. Ето ви стимул да отделяте пластмасовите си капачки, за да ги дарите на кампанията, която ги обръща в нова техника за БГ болниците. Ако имате събран материал, носете го пред стадион Васил Левски между 09:00 и 15:00 на 29 септември. Ако не, фейсбукът @Капачки за бъдеще сочи пунктовете, където да носите по-нататък.
 • Red Bull Soapbox

  30 септември 2018

  Наричат ги сапунерки – това са количките, създадени с голи ръце и много хъс с единствената цел да стигнат до финиша на състезанието. На 30 септември по Черни връх (между метростанциите Европейски съюз и Джеймс Баучер) Red Bull събират такива безмоторни самоделки, движени от силата на наклона и на отбора си, в търсене на най-изобретателния и смешен шампион, а вие сте в публиката, за да викате – от 12:00.
 • CreativeMornings

  28 септември 2018

  С идеята "малки хора – големи промени" влизаме в Generator на 28 септември в 08:30, за да разберем как децата могат да излизат от училище с практически умения. Питаме лично детския психолог Галина Недялкова – основател на независимото училище Пътеки за хора между 5 и 14 години, в което знанието идва с опита и творчеството на всяко хлапе. Пазим място на creativemornings.com.
 • Екзюпери

  27 септември 2018

  Ако го познавате само като автора на Малкият принц, време е да слезете от планетата с розата, за да гледате и историята му като летец от френската въздушна поща в документалния Антоан дьо Сент-Екзюпери, последният романтик. След филма дайте око и на първата му книга Южна поща за въпросите на един пилот между небето и земята – във Френския институт на 27 септември от 19:00 с вход свободен.
 • Светулки Run

  26 септември 2018

  Вадете челниците, защото ще ви трябват за 5-километровото бягане в Борисовата на 26 септември. Стартът е на езерото Ариана в 20:00, а час по-рано се редим на опашка за регистрация в маратона срещу 10лв дарение. Парите отиват при фондация Синергиа в подкрепа на незрящите хора, а фенерчетата светват към мисията на фондацията веднага след 45-минутното кръгче.
 • Акустично в 20:00 с Прея

  25 септември 2018

  Божидар Василев-TromBobby, Евден Димитров, Радо Казасов и Волен Милчев застават до Прея за този акустичен концерт, с който бар Петък черпи още веднъж за 10-ия си рожден ден. Началото на партито е в 20:00 на 25 септември.
 • Том от Финландия

  24 септември 2018

  Тоуко Лааксонен е известен с еротичните си рисунки, вдъхновили цяло гей поколение, но кой е човекът под кожените дрехи? Гледаме пътя му от консервативна Финландия през 50-те до сексуалната революция в Калифорния на 24 септември в 20:30 - прожекцията, която дава начало на Седмицата на скандинавското кино в Дом на киното.
 • Rose Mini Fest

  23 септември 2018

  Есенното издание на дегустационния фест (23-30 септември) налива по чашите 10 вида розе от 4 региона на Южна Франция - всяко по 50мл срещу общо 22лв. Адресът е бар Craft, резервациите се случват на 0894 419 133.
 • Sofia Graffiti Battle

  22 септември 2018

  Покритият паркинг на улица Химитлийски проход става тепих за епична битка между най-добрите с флакона на 22 и 23 септември, а преди първия съдийски сигнал холандецът Puaks LoveLetters и отбор графитаджии рисуват вътре демонстрационна стена. Всичко се случва между филми, музика и уроци по брейк срещу вход свободен, а програмата по часове се изсипва във фейсбук страницата на борбата.
 • Back to the Future

  21 септември 2018

  По тези събития дрескодът обичайно е черен, но това парти не е като другите. Намираме нещо бяло в гардероба и се насочваме към подлеза на НДК за трап серия на 21 септември, в която се изреждат рапърите Newave, Gringod, Mishmash, Siimbad, Sezy и Chavo с авторски рими над тежък бас в 21:00. Диджей прелюдията е от Tyrbo, който ни подгрява с димящи тракове, току-що излезли от фурната. Всичко срещу 5лв на входа на Mixtape 5, B side.
 • CulturAdas

  20 септември 2018

  Илюстрирани книги, принтове, оригинали и още от Жоан Миро, Жоан Броса, Хавиер Марискал и избрани млади артисти пристигат в Институт Сервантес от 20 до 30 септември, за да ни сближат с испанското изкуство от вчера и днес. В същия период там поръчваме някои експонати за вкъщи, гледаме рисувано кино и непременно водим хлапетата с нас – на детски кът или арт ателиета например. Още инфо – на culturadas.com.
 • Вечерен акт

  19 септември 2018

  Няколко вечери месечно галерия Етюд кани модели, които да позират на всички желаещи. Взимайте скицниците, защото на 19 септември ви очакват широко пространство и добро осветление, за да се развихрите. Началото е 18:30.
 • Диалози за София 03: Облик и Бизнес

  18 септември 2018

  На прима виста се сещаме за поне три скандални табели на магазини, заведения и услуги наоколо. Смеем им се, но истината е, че рекламните надписи и образи не са шега работа, защото градят облика на града и определят колко привлекателен е той за нови хора и инвестиции. Ето го и фокусът на следващата дискусия на Визия за София. Включваме се безплатно в нея на 18 септември в 18:00 в галерия Structura.
 • Акустично с Димо и Иван Велков от П.И.Ф

  17 септември 2018

  Акустичен сет на 17 септември от 18:00 в кино Кабана.
 • Танцуваща София

  16 септември 2018

  Топ треньори от Derida Dance Center и техни колеги от отвън идват да ни разкършат на про боно принцип – без такса. На 16 септември на голямата поляна пред фонтаните в Южния парк упражнението е „съвременен танц“, а на 23 септември школовката продължава със стрийт движения в Kino Cabana. Началото е все в 16:00, а ако стиловете ви спечелят, може да уловите и ваучер за безплатни уроци в Derida.
 • Outlier Music Festival

  15 септември 2018

  След като Kan Wakan обясни с плейлист (на programata.bg) защо харесва Джордж Козби, Иво Димчев, Александър Винсънт, Рейчъл Фанън, Les Animaux Sauvages и Dead Man‘s Hat, сега идва време да чуем всички тях лайв в Маймунарника – на 15 септември, когато и самият Георги Линев вади най-новото си творение Phantasmagoria Vol. 1. Мини фестивалът ни пуска зад оградата срещу 25лв на входа, не по-късно от 16:00.
 • Dancehall Retrospection

  14 септември 2018

  Колодрумът в Борисовата се оживява отново на 14 септември с букет ямайски жанрове и акцент върху денсхола. Към 21:00 Don D, Selecta UnknownMan, Bashment и Kid Riddimz започват да подканват към дансинга с реге селекциите си, докато Nrg_d, Chilbok и K Kappa се спускат за изпълнения на живо, оставяйки място за импровизации. Към тях се включва и Jahmmi Youth, който ще домакинства, без да събира за вход.
 • Define the Line

  13 септември 2018

  Ако не сте чували за Мирослав Живков, първо се отбийте при 8-те му момента на programata.bg. Иначе накратко: разбира от фотография, графика, калиграфия, видео и анимация и често миксира всичко в едно, а сега влиза в галерия Intro с работи, изследващи въпроса "линията ред или хаос е?". На откриването (13 сеп, 19:00) разказва и за краудфъндинг кампанията, след която къщата му на село ще стане арт резиденция.