• Mamma Mia! x 2

  18 юли 2018

  Ако сте фенове на филма или мюзикъла, значи вашето време е настъпило – по едно и също време Софийската опера поставя своята адаптация с режисура на Пламен Карталов (с премиера на 18, 19 и 20 юли), а в кината тръгва и продължението на екранизацията с Мерил Стрийп в главна роля. Е, избор има, само побързайте да запазите места.
 • Ratio Rooftop Party: Безтегловност

  19 юли 2018

  С какво друго свързваме гравитацията, освен с Нютон и ябълката, паднала върху главата му? Научаваме повече за ролята ѝ с дискусии и викторини, които се завъртат на покрива на Музейко на 19 юли. От 19:30 там темата е Безтегловност, музикалната атмосфера е в ръцете на Shakermaker, а барът на Flip Flop ни тегли в орбитата си със звездни коктейли – входът е през ratio.bg, където пазим билети за 10/15лв.
 • Приятно ми е, Ива!

  16 юли 2018

  Колко личности живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и – каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка? Ето такива въпроси си задава Ива Тодорова в своя моноспектакъл в театър 199, който гледаме точно преди края на сезона на 16 юли.
 • БАЗА 2018

  17 юли 2018

  Номинираните София Грънчарова, Марта Джурина, Стефан Иванов, Пепа Иванова, Наталия Йорданова, Мартин Пенев, Радостин Седевчев и Вълко Чобанов събират на едно място работите, с които се борят за тазгодишната награда, а на откриването (17 юли, 18:00) разбираме кой от тях ще стяга багажа за двумесечен престой в арт резиденция в Ню Йорк. Иначе изложбата им е в СГХГ до 12 август.
 • FLUCA

  15 юли 2018

  Културният австрийски контейнер се премести на площад Света Неделя, където дискутираме няколко централни софийски въпроса. На 15 юли на горещия стол застава главният ни архитект Здравко Здравков, за да говори за новата пешеходна част на Витошка и конкурса за преустройство на площада под краката му, а на 16 юли трибуната е за супер проекта Зелена линия София, с който ви запознаваме тук.
 • Fika vol. 6 + cocktails

  14 юли 2018

  Поп-ъп магазин за скандинавски дизайнерски блага, спешълти кафе и коктейли, мислени от главния зад бара на By The Way – Димитър Димитров, така че да допълват менюто от шведски печива и сандвичи на поредния Fika базар. Ето в каква обстановка се запознаваме с новото място за събития асорти Event Space 166 на същия номер на улица Раковски. Минете да кажете "здрасти" между 11:00 и 21:00 на 14 и 15 юли.
 • Marble Souls Колодрум

  13 юли 2018

  Спорт, музика и сръбска скара точно преди финала на Световното първенство. Ето как колодрумът в Борисовата се връща към живот и по повода става терен за момчетата от Marble Souls, които на 13 юли от 21:00 ни пускат селекция от хип-хоп до трап и фънк. Храната (и питието) за тялото пък търсим на бара и готвим бюджет само за него – входът е свободен.
 • Ив Тошайн

  12 юли 2018

  Още през 2012 българската художничка с виенски адрес печели награда MiA за принос в австрийската култура, затова не е чудно, че кратките ѝ видеа гостуват тъкмо на FLUCA. На 13 юли от 21:00 гледаме Опозиция и Бежанци, а общото между тях е темата за „страстната и хипнотична пропаганда на войната”, която ни пренася първо в Северна Корея, а след това – в бежанските лагери.
 • Linkin Park Tribute

  11 юли 2018

  Година след смъртта на Честър Бенингтън седем музиканти събуждат на сцена парчетата на бандата, които ще останат завинаги с нас. Събираме се в Маймунарника на 11 юли от 19:00 срещу 10/12лв от eventim.bg и на входа.
 • Черното пиле

  10 юли 2018

  В разказа Черното пиле на Хайтов два коса кацат върху голата глава на герой с име Гогоша, за да изкълват от нея "червеите" на всички черни мисли за неправдите по света и глада вкъщи. Тъкмо тази "чиста и неопетнена" българска душа търси Мариус Куркински в моноспектакъла си, който гледаме в парка на Военната академия на 10 юли от 21:00, а билетите ни очакват на ticketportal.bg.
 • Призраците

  9 юли 2018

  Но не онези, заради които се завиваме презглава като деца, а тези, които ни преследват като големи – неизказаните думи, непоправените дела и останалите тревоги, натрупани в задния двор на ума. "Понякога са част от пейзажа, понякога са като лошото време", казва Дияна Нанева (или Functional Neighbour) за призраците в серията рисунки, около които се заформя първата ѝ соло изложба в София – в Gifted до 17 юли.
 • Barkode+ pop-up shop

  8 юли 2018

  Два ваймаранера и една италианска хрътка влизат в Gifted, за да ни предадат урок по кучешка хюга на 7 и 8 юли от 14:00. Зад опашките им стои barkode+ с колекция космически шалове, лосиони за меки лапи и здрави муцуни, а Power Pops забъркват летни попсикъли както за двукраките, така и за четириногите в другия край на каишката.
 • Гена @ Flip Flop

  7 юли 2018

  снимка Йордан Стоянов

  Върху негови инструментали се редят римите на Григовор, Атила, Жлъч, Trasher и F-act – що е то? Евгени Енчев, по-известен като Гената от So Called Crew, който разтваря собствен диджейски сет във Flip Flop на 7 юли в 17:30. Денят е събота, така че изобщо не е рано и да си сипете (а имат и навес, ако и отгоре реши да капне).
 • Ревю, Kottarashky and the rain dogs и Мерудия

  5 юли 2018

  С Ревю ще пеем 200 и Волни до гроб, а Kottarashky and the rain dogs ще пуснат звук за поклащане с тяхнaта вуду електроника и балкански вайб. Мерудия е групата, за която се сещаме, като чуем реге и Сто двайс' три Иракли. Очакват ни в Маймунарника от 18:00 на 5 юли, а билети слагаме в джоба от Epay срещу 10-15лв.
 • A to Jazz

  6 юли 2018

  Поляната на Южния парк се оказва неоспорим магнит, който ни придърпва към себе си със саксофон, тромпет, пиано, тромбон и за осма година ни припомня защо го обичаме този джаз. В първата вечер на 6 юли гвоздейът е Лейла Хатауей, а преди това сме в парка за дебюта на младата банда Soleil от 18:00, в 19:00 се взираме към небето с Лили Илиева и квартет Минимум, а от 20:00 слушаме авторския микс от български и балкански фолклор на Glo Bal Kan.
 • Някои българи

  4 юли 2018

  Ако се чудите как сме запознали Брюксел с изкуството си за европредседателството, ето как – с инсталация на Недко Солаков, който насочва камера към Георги Господинов, Иво Димчев, Рут Колева, Теодор Ушев, Явор Гърдев и Яра Бубнова. Всеки от тях е попитан защо живее в България (или се прибира тук), а видеоотговорите летят след четири месеца в BOZAR към нашия ИСИ, където остават от 29 юни до 27 юли.
 • Шок и ужас

  3 юли 2018

  Явор Костадинов

  Хаос от фалшиви новини, изкривено инфо и неспирен поток от кликове в мрежата са темите в изложбата, която влиза в Гьоте институт в 18:30 на 3 юли, за да остане там до 20-и. Това ще е шок и сензация с участието на артисти като Антон Терзиев, Мич Безунек, Мартина Вачева, Явор Костадинов, Венета Андрова и Вера Млечевска, чието изкуството ще ни показва стратегии за справяне с информационния страх.
 • К-поп танци с Shinna

  2 юли 2018

  Много корейски изпълнители ни карат да зяпнем от удивление с танците си, а сега насам пътува хореографът Shinna, за да ни покаже каква е тайната. Класовете ѝ не познават възраст и ниво на умения, а стъпките ѝ ще отекват от 2 до 6 юли в Dance Station. За подробности и записване (с цени от 20 до 180лв) наберете K-pop dance classes with Shinna във фейсбук.
 • 20 години Фрактура

  1 юли 2018

  Рок-и-метъл предаването отдавна надживя първия си адрес – телевизия ММ, и ето че сега празнува цели две десетилетия в ефир – вече този на Diema. В полунощ на 1-ви срещу 2 юли авторът и продуцент Васко Катинчаров зарежда там двучасова празнична ретроспекция на концертния живот у нас от 1998 до днес или откъси от над 150 лайва на групи като AC/DC, Korn и Bon Jovi. Ще бъде тежко, епично и носталгично. Tune in.
 • Rooftop connections

  30 юни 2018

  На 30 юни скачаме отново на покрива на Христофор Колумб 80 за парти от следобед до предиобед на следващия ден. На върха на бизнес кулата до летището след 16:00 изпращаме слънцето с хаус и техно, а най-издържливите го посрещат обратно на афтърпартито след 06:00. За билетите чакаме да обявят къде и колко на Rooftop Сonnections 2018
  във фейсбук.