• Wosh MC

  20 август 2019

  Мятайте кинтите в сак и... си ги оставете у дома – този концерт е с вход свободен, за да ви е свободно и около врата, докато се поклащате в такт с римите на Wosh. Акомпаниментът ще е акустичен, така че и да знаете дискографията му наизуст, пак ще чуете нещо ново и непредвидено. Пишете си в календара: 20 август, 21:30, бар Петък.
 • Ще се видим там горе

  16 август 2019

  Билетът за програмата Кинодвор на G8 е 10лв, срещу които ви подават коктейл + прожекция под небето. На 16 август за последно това лято. От 21:15 потича Ще се видим там горе: ретро-романтика в стила на Уес Андерсън и Амели Пулен, която прави реверанс и към нямото кино в история за война, разказана с черен хумор.
 • Swing dance party

  18 август 2019

  Месец, в който неделният следобед продължава 31 дни танците никога не са достатъчни. Kino Cabana кани всички на суинг парти под открито небе с включени уроци за начинаещи на 18 август от 17:30 срещу вход свободен.
 • Споделена квАРТална улица

  17 август 2019

  Организацията КвАРТал току затваря отсечки из центъра, за да ги превръща в терен за срещи на хора и бизнеси от района. На 17 август е ред на Веслец (в зоната от Симеон до Екзарх Йосиф), където от 16:00 до 21:00 ще ври и кипи от разговори и инициативи на тема Дизайн. Клуб Abordage пристига с турнир по играта Lastiche, Art. E и Format показват свои дизайн обекти, а ще има и рисуване на плочки Азулежу. Какво друго, открийте на място.
 • Блок кино @ Дружба

  14 август 2019

  Цял месец фестът превръща квадрати из различни квартали в кина на открито за ден или два. Безплатно там гледаме сравнително млади БГ филми, всеки път с начален час 20:45. Последните дати вече текат, а днес (14 август) в киносалон се преобразява паркът на Дружба с прожекция на Последната линейка на София.

 • Хаджиоркестър

  15 август 2019

  Тийзърът на двудневния фестивал в Пловдив първо минава през София на 15 август, когато Хаджиоркестър интерпретира стари градски песни в бара на PhotoSynthesis на 15 август в 20:30 след 10лв на входа.
 • Ratio Rooftop Party

  13 август 2019

  Сигурно помните училищния урок, че енергията не се създава или губи, а просто се преобразува от един тип в друг. Откъде идва тя поначало обаче? И как избира в какво да се трансформира? На тези и още любопитни въпроси, които имате сега или ще измислите на място, отговарят трима лектори, вещи по темата за фундаменталната физична величина. Срещаме ги на 13 август след 19:00 на покрива на Музейко с билети за 10/15лв от ratio.bg.
 • Джон Кики & Дарън Баркър

  12 август 2019

  Идват от Великобритания и, макар да гонят индивидуален стил и теми, работите им някак се допълват до пълна визуална хармония. На 8 август Националната галерия откри първата изложба на двамата художници у нас, която ни запознава с Кики през серия многократно преработвани картини, препращащи към образа на инфантата, а с Баркър – през наскоро завършени маслени платна. Изложбата е в Двореца до 8 септември.
 • Андре Рийо

  10 август 2019

  Казват му краля на валса, защото с цигулка и диригентска палка ни подчинява доброволно на тази музика. "Искам всички зрители в кината да танцуват валс", възкликва и сега, докато ни подгрява за летния си класически концерт, изсвирен в Маастрихт, но записан за големите екрани по света. С участието на прочути гласове, задкулисни погледи и интервюта с екипа, концертът потича в Cine Grand Park Center на 10 август в 19:00 и на 11-и в 14:00 за 15лв.
 • Исторически маршрути

  11 август 2019

  Защо Иречек наричал София "българската Венеция", чии били красивите къщи по Шипка, Оборище или Московска и какво още трябвало да се построи на Ларгото? Все въпроси, на които Здравко Петров отговаря с две исторически беседи, разхождащи ни из града. Тази за Софийските домове тръгва от Орлов мост на 10 август, а за Софийските дворци – на 11-и от Руската църква, все в 18:00, със записване на historicalroutes.bg и плащане (10/15лв) на място.
 • Алцек Мишев

  9 август 2019

  Опитва да лети с плавници от Милано до Дупница, където е роден; плува в малък басейн, докато го пренасят през митниците на Англия и Щатите; участва два пъти на Венецианското биенале, като през 2000‑та влиза в контейнер, за да дирижира оркестър от риби. В историята на този художник ще ви гмурнем скоро, но питайте и самия Алцек – за откриването на рисунките му в Swimming Pool идва от Италия за разговор на 9 август от 19:00.
 • Bring the soul

  8 август 2019

  снимка Ajeong JM

  Корейците BTS още не са пели в наша зала, ако не броим тези в кината – с прожекции на концерт от турнето Love Yourself преди време. Ето сега пак – от 7 до 11 август Cinema City в Mall of Sofia и Paradise Center и Cine Grand в Park Center пускат нов филм за групата, зареден със зад- и предкулисни концертни кадри от Париж и разкази от първо лице за това какво е да си к-поп сензация. За дати и часове проверете тук.
 • Софийски страници

  7 август 2019

  Лора Шумкова е страстен читател и изследовател на софийските потайности. Какво повече може да искате от гида си, ако сте тръгнали да ровите в литературното минало на града. С крачки и факти Лора ще ви разходи из историята на важни произведения и автори плюс интересните места наоколо, свързани с тях – за 90 минути и 0 лева, на 7 август със сборен пункт пред Народния театър в 18:30.
 • Dead Man's Hat

  6 август 2019

  Инди рок с елементи на американски фолк – така сами определят стила, който от известно време вече готвят и сервират по клубове тук и там. Следващият път обаче ще им е по-специален – на 6 август в 20:00 Dead Man’s Hat се подреждат на сцената в Kino Cabana, за да ни залеят с цялото съдържание на дебютния си албум Emotional Shortcut, който тъкмо изваждат топъл от фурната.
 • GuruShots

  5 август 2019

  снимка Gilles Massard

  GuruShots е нескромно име на група фотографи, но в действителност събира някои от най-добрите имена в уличните снимки - международната платформа организира редовни конкурси и игри, в които участват обективите на куп хора. За пръв път на местна почва, в галерия PhotoSynthesis, гледаме до 15 август улиците на света през очите на избрани участници в техен конкурс.
 • Базар за винили

  4 август 2019

  Заставате пред Съдебната палата, обръщате й гръб, пресичате от другата страна на булеварда и се мушкате в безистена точно пред очите ви. Ето как (освен по долитащата музика) да намерите магазин Vintage Stereo, ако преди не сте били. Редовно там се случват разпродажби на всякакъв стил грамофонни плочи, а следващата е на 4 август между 11:00 и 17:00.
 • Кино за пътешественици

  3 август 2019

  Монах катери сам планина 1000 дни; филипинец виси, прикован с пирони; мадагаскарци отварят гробове и пипат кости за късмет. Идеята за докосване до Бога е различна навсякъде, а с филма Култ опознаваме ритуалите в 25 страни – на 3 август в 18:00 в Euro Cinema и на 7-ми в 20:00 в G-8. Иначе чак до 15 август кинофестът ни разхожда например до Индия, Мароко, Етиопия, Исландия... Цялата програма е тук.
 • The Bla Bla Battle

  1 август 2019

  След сериите Профил и Перспектива платформата Praktika вади нов формат събитие, който пуска всички ни в интересния свят на рекламата. Медийни спецове, маркетолози, автори, блогъри, инфлуенсъри, ютюбъри и всякакви рекламисти се редят по двойки за надприказване по теми като За и против патриотизма в българските реклами. На 1 август дуелите са два – след 19:30 в двора на The Smarts (Странджа 58) без пари за вход и бар под ръка.
 • Блок кино

  29 юли 2019

  За пети път фестът трансформира междублокови пространства из 11 квартала в киносалони на открито. Без билет там гледаме сравнително нови БГ игрални, документални и анимационни филми, повечето пъти в комбо от дълъг и къс и винаги с начален час 20:45. Пълният график е тук, a днес - 29 юли, в безплатно кино се превръща дворът на 26 СУ Йордан Йовков в Княжево, където гледаме пълнометражния Посоки и късометражката Гората на Димо.
 • Кино матине за майки

  31 юли 2019

  Не е нужно да ти звънне телефонът – и да имаш неспокойно бебе до себе си стига, за да спечелиш врагове в киното. Ето защо не сте виждали майки със съвсем мънички деца в салона. Дом на киното обаче им подава ръка, като всяка сряда прави специални прожекции на актуални филми, на които и под-3-годишните са добре дошли – с лесен достъп за колички, намален звук и приглушено осветление. На 31 юли в 12:00 пускат новия Цар Лъв.