• Гена So Called Crew DJ Set

  2 август 2019

  Този път е без Жлъч и Григовор, а сам със своя плейлист, който обещава да ни разтанцува на 2 август от 17:30 в Kino Cabana срещу нула стотинки.

 • Black Sea Map

  30 юли 2019

  Така се казва проект на един от най-успешните подводни музеи, разположен само на 400км оттук на дъното на Черно море. Неговите безкислородни води пазят доказателства за корабокрушения отпреди стотици години, изследвани от 70 учени – какво откриват те и какво крие това уж познато море, гледаме в пътуваща изложба на Музейко, подходяща и за деца и със свободен вход – до 15 септември на третия етаж на Park Center Sofia.
 • Кристиане Карам

  28 юли 2019

  Родена е в Бейрут, но влиянията ѝ са широки като света – какво ли не е втъкано в нейната уърлд музика и джаз. Оплитала е гласа си с всякакви хора от Янка Рупкина до Боби Макферин и Йо-Йо-Ма, а сега идва в София, за да го пусне на воля в Книгата с тромпет, пиано и кавал от местни музиканти. На 28 юли от 20:00 с вход 10лв.
 • Botanic Prosecco

  27 юли 2019

  Цяла събота гледаме бодливи кактуси през леки балончета – идва новото Botanic Prosecco парти, което ни сипва в Университетската ботаническа градина. Сред библиотеката от растения просекото няма само да се лее, а ще се гребе – поне ако ви е интересно да опитате джелато с него. На 27 юли от 13:00 до 19:00 с вход 4лв.
 • Turbojazz

  20 юли 2019

  Turbojazz e една трета от аналоговия проект Jaxx Madicine, в който се играе с различни дръм машини и синтезатори, миксирайки диско, счупени бийтове и дийп хаус. Слушаме това в Tell Me на 20 юли от 23:00 срещу 5лв на входа.

  снимка Riccardo Fantoni
 • Creative Mornings

  26 юли 2019

  "Мъчно ми е, че вече не сме заедно, че е излетял, както децата един ден си отиват", казал веднъж режисьорът Милко Лазаров, говорейки за филма си Ага. Ето защо е точен избор за лектор на следващата креативна закуска в Генератор (26 юли, 08:30), когато темата Край ще извади от него разказ за това какво става с артиста, когато проектът му е готов да заживее собствен живот. Там сме да чуем след запис на creativemornings.com.
 • Пътят на червеногушата гъска

  25 юли 2019

  Знаете ли как ветрогенераторите, хотелите, далекопроводите, проучванията за газ и нефт или дори нетипичните шумове влияят на червеногушите гъски? И ние не и дори не сме се сещали да се замислим. Точно затова между 24 юли (18:30) и 14 август си отделяме време за интерактивната изложба в Credo Bonum, която с игрови елементи като лабиринт и виртуална реалност запалва и малки, и големи по темата за опазването на крилатия вид.
 • ХаХаХа Импро

  24 юли 2019

  Кога за последно бяхте на импро? Ако никога, представете си театър, в който роли и сценарий се раждат на място с помощ от публиката. А ако отговорът ви е "отдавна", ето добра възможност да си доставите един тон смях, без да изпускате хубавото време. Трупата ХаХаХа празнува 10 години от началото си с представление на открито в парка на Военната академия на 24 юли от 20:00 с билети по 12лв от epaygo.bg или 15лв на място.
 • БАЗА 2019

  23 юли 2019

  С тези болезнено притиснати плюшени обекти Мартин Пенев взе приза за млад съвременен български художник на 2018 (+ резиденция в Ню Йорк). Осем силни имена сега са номинирани за наградата за 2019: Александър Александров, Венета Андрова, Милена Георгиева, Невена Екимова, Мария Налбантова, Радостин Седевчев, Севда Семер и Вълко Чобанов. Кой от тях ще сложи БАЗА в биографията си, разбираме на 23 юли в 18:00, когато СГХГ открива изложба с последните им проекти. Там са до 18 август.
 • Кино на открито

  22 юли 2019

  В Презрението от 1963 режисьорът-актьор Жан-Люк Годар дели екранно време с Бриджит Бардо и Мишел Пиколи, за да разкаже история за моментите на отчуждение в една връзка. На 24 юли тази култова класика затваря тройката филми, които гледаме на откритата Лятна сцена зад НДК без билет, след като вече сме видели също италианската комедия Измамно богати на 22-ри и мюзикъла Walking on Sunshine на 23‑ти, все от 21:00.
 • Amek Bummer Nights

  19 юли 2019

  "Каним артисти, които искаме да видим на живо в България. Понякога издаваме музика." След тази визитка вече няма нужда да питате що е то Amek, а направо си запазете часовете 19:00-22:00 в дните 19 и 20 юли за две ранни парти вечери на адреса на бившия ХлеБар – Васил Априлов 14. В петък там намираме първо ate, а после OOHS! с новия им атмосферичен албум, докато съботата е за ембиънт сетове от Cyberian, krāllār и Nocktern.
 • Yva

  16 юли 2019

  Нейното Colibri полита във въздуха около НДК на 16 юли, когато слушаме и други песни от първия албум на Ива Янкулова – Fish Tears. Сладката меланхолия в гласа ѝ потича в Kino Cabana още в 18:30 и никой няма да ви спре за билет – входът е свободен.
 • Puzl CoCafé

  18 юли 2019

  снимка facebook.com/PuzlCoworking

  През 2015 няколко IT-та превръщат стара шивачница в споделен индустриален офис и го кръщават Puzl Coworking, а сега добавят към пъзела още едно парченце – всъщност цял етаж. На покрива на Черни връх 47 вече работи CoCafé с велика гледка и за работа, и за парти – проверяваме второто на откриващ купон на 18 юли след 17:00 с фънки музика и добри напитки от тях (и някое голямо цвете за озеленяване на терена от нас).
 • Да се озовеш в Сейшели

  17 юли 2019

  снимка Svein-Magne Tunli

  Звучи странно, но един ден Йоана Христова, тръгнала към Шри Ланка, внезапно стига до Сейшелите. Как така, ни разказва лично на 17 юли в Клуб на пътешественика, като подправя с истории за гигантски костенурки и съвети как се пътува до тези острови в Индийския океан с тесен бюджет. Чакат ни на Сердика 19 в 19:30 с билети по 7.50лв от travellersclub.bg, срещу които ни подават и питие.
 • FuckUp Nights

  15 юли 2019

  Четирима души си развъртат микрофона, за да разкажат сбито (за по 7-10 минути) историята на най-бруталния си професионален провал, научените уроци и вдигането обратно на крака. Това е идеята на надъхващите Fuckup вечери, а следващата идва на 15 юли в 19:30 в Kino Cabana, където с билети по 10лв от epaygo.bg слушаме програмист, счетоводител и още двама все още необявени смелчаци.
 • Music Quiz

  14 юли 2019

  По нещо от любимия стил на всеки меломан обещава тази нова поредица в бар Soho (на Хан Крум 30). Правилата са (почти) както си ги знаем – отбори от 3-7 души борят 6 кръга въпроси след записване по месинджъра на @SOHOsociety и още веднъж на място в 18:00 на 14 юли срещу 5лв на глава. Иначе схватката започва в 18:30, а на финала три отбора поделят наградния фонд от напитки, книги и други дреболии.
 • Световен к-поп фестивал

  13 юли 2019

  Миналата година го спечели момчешката банда Toxic, която оттам скочи на сцената в Корея. Сериозна работа е това световно състезание, което не значи, че няма да е забавно да слушаме кавъри на корейски поп, докато гледаме и съвършено изтанцувана хореография. Регионалният кръг е в Зала 2 на НДК на 13 юли, входът е свободен, а ние решаваме за кого от 29-те участника да стискаме палци от 13:00 до 19:00.
 • Наука на Борда: Реки и езера в България

  8 юли 2019

  На 8 юли клуб Abordage приема следващия гост-презентатор в научнопопулярната си серия събития - хидробиологът Дмитрий Дашинов по въпроса за реките и езерата в България. Кои организми ги населяват, какви заплахи грозят водното биоразнообразие и как можем да помогнем за неговото опазване са част от темите, които разнищваме след 19:00 с безплатен пас от събитието във фейсбук.
 • Парсифал

  12 юли 2019

  Тази последна „тържествена сценична мистерия” на Вагнер, поставена от Пламен Карталов, е звукова поема, заредена с дълбоко религиозно чувство и размисъл за силата на любовта и вярата. Гледаме Парсифал на Голяма сцена в Софийската опера на 12 юли от 18:00 като част от Вагнеровия фестивал там.
 • ЧРД, move.bg!

  11 юли 2019

  Наричат се "дом на иноватори, артисти, предприемачи" и "място за хората, търсещи промяна", а на 11 юли празнуват своите 6 години съществуване. Без билет или нужда от подаръци минаваме да ги поздравим на Сердика 20, където след 18:00 ни чакат проекти и разговори на различни Зелени, Арт и Дигитални теми. Същите любопитни заглавия имат и коктейлите, които ще опитваме след 20:00, когато партито вече наистина започва.