• Sweet Fest

  19 ноември 2017

  Мийте ръце и влизайте В парка (бившата зала Matti-D) на 18 и 19 ноември, за да си облизваме заедно пръстите пред щандовете на сладкия Mish Mash фест. Десерти с квас от Хляб и Soul, френски макарони от Chez Fefe, торти от Цукерня Савенко и какво ли още не пълнят устите ни и уикенда между 10:00 и 18:00.
 • Da Vidci

  18 ноември 2017

  Така се подписва Иван Давидков, който от 3 години надгражда пътни знаци със стикери, за да засмее минувачите. Или да засегне без думи болни теми като кофти въздуха и кофти ремонтите в София. Снима и събира знаците на idavidci.tumblr.com, а в следващите два уикенда реди и изложба в новото арт място SeeMeOn 29 (на същия адрес). Откриването е в 19:00 на 18 ноември.
 • 90s Kids Party

  17 ноември 2017

  Не трябва да сте родени преди 1989, но е задължително да харесвате бандите, които осмисляха десетилетието след тази година, за да оцените петъка в Терминал 1. Prodigy, Nirvana, Depeche Mode, Rage Against the Machine и куп други от този калибър влизат в селекцията на Vajarov & Paci от 22:00, а ние ги следваме с 5лв за вход и много teen spirit.
 • Киномания

  16 ноември 2017

  Стартира с наша премиера - градската драма Безкрайната градина на Галин Стоев (по пиесата Приятнострашно на Яна Борисова в 199) на 16 ноември от 19:00 в Зала 1 на НДК, а нататък гледаме близо 50 заглавия по графика тук.
 • Йордан Радичков: Неосветените дворове

  15 ноември 2017

  Йордан Радичков прекарва 1/3 от 1967 в пътешестване из Сибир – от най-развитите до безлюдните му райони, от тайгата до снежната пустош. Среща еленовъди, якути, сребърна лисица, а също и шаман, чиито размисли за вярата цял живот отекват в ума на писателя. Ако ви е любопитно какви са те, търсете новия том 8 на Йордан Радичков. Събрани съчинения от издателство Нике, който изтупва праха от сибирския му пътепис Неосветените дворове. Резултатът е Малка северна сага от 1980, също в том 8, за който ще чуем повече в 18:30 на 15 ноември в театралната зала на Столична библиотека (Славейков 4).
 • Човек на вярата

  14 ноември 2017

  Можеш ли да излекуваш парализа и рак с един допир? Според пациентите на феномена Алекс Орбито, отговорът е "да", а "как така?" – гледаме на 14 ноември от 18:15 във Влайкова, когато филмът на Ганета Сагова и Добрин Кашавелов дава официален старт на Международния фестивал на етнографския филм. Цялата му програма е тук.
 • Призови ме с твоето име

  13 ноември 2017

  Оливър e американски студент (Арми Хамър), който се нанася в семейството на 17-годишния Елио в Италия, за да учи арт история от баща му. Лятото трупа чувства между двамата, превръщайки ги в магнити с промениливи полюси, които редуват сладко привличане и болезнено съпротивление в история за любов, както всички я преживяваме: едновременно първа, последна и вечна. Ако и вие изпуснахте новата вече-класика на Лука Гуаданино (Голямото плискане) на So Independent, идвайте да наваксваме в ексклузивната прожекция в Дом на киното на 13 ноември от 21:05. Билети (все още) има тук.
 • Ypperlig

  12 ноември 2017

  Или великолепен от шведски. Дали така оценявате колаборативната колекция на ИКЕА и датските дизайнери HAY, ще кажете след 12:00 на 12 ноември, когато предмети и истории от нея влизат за изложба в Generator. И няма да са сами – БГ брандове със скандинавски привкус (като Drekka, Minty и Hygge) също ще са там с всичко от храна и напитки до мода и четива.
 • Битака Vol. 6

  11 ноември 2017

  Схемата на този базар сигурно вече ви е ясна: хора се спасяват от запазените дрехи, обувки и аксесоари, които вече не ползват, но мислят, че някой друг би. И това може да сте вие. За целта си освободете 11 и 12 ноември за спокойно ровене по щендери и елате в бар Петък между 11:30 и 18:00 в двата дни. Ще има и храна, и фонов сет от диджей Eklektrik.
 • Кръвта на саамите

  10 ноември 2017

  Еле Маря е от коренното скадинавско население, търпяло серийни расистки унижения в Швеция през 30-те. В търсене на по-добра съдба тя изтрива саамската си идентичност във филм, претендент за наградата Лукс, с още 15 фестивални приза. Гледаме го в G8 с безплатен пас от касата в 20:00 на 10 ноември, а после влизаме във видео връзка с екипа, за да го чуем по всички въпроси, които сме задали в туитър.
 • Камбаните тур

  4 ноември 2017

  Цяла година Спаси София движи кампанията #СподелиКамбаните, за да събуди интереса и грижата ни за звънтящия монумент. Повече по темата казваме под същия хаштаг тук, но може да го чуете и лично от момчетата – на 4 ноември в 13:00 са на изхода на метростанция Бизнес парк (откъм самия Бизнес парк), за да ви поведат на последния опознавателен тур за 2017. Ако не се намерите от раз – 0888 49 63 60, Христо.
 • Кулинарна фотография

  9 ноември 2017

  Ако сте пробвали да снимате масата си привлекателно, знаете, че не става лесно. Важно е всичко от подредбата в чинията и фона до цветовете, светлината и ъгъла на камерата. Фотограф и стилист на храна от екипа зад foodphotography.bg ни превеждат през целия процес в безплатен теоретично-практичен урок на 9 ноември от 19:00 във PhotoSynthesis.
 • Петър Ванев

  8 ноември 2017

  Помните ли българина, който прекоси Тихоокеанския хребетен път съвсем наскоро? Ако не, ето тук Петър ни разказа къс от приключенията си, а на 8 ноември е в Клуб на пътешественика с презентация и снимки по същата тема. Входът е 7лв (от ticketlogic.bg), началото - в 19:00.
 • Тъпани и Гайди

  7 ноември 2017

  Три от най-древните духови инструменти в света - австралийското диджериду, перуанският кахон и каба гайдата, са част от състава на секстета, който влиза в Sofia Live Club за концерт на 7 ноември в 21:00. Билетите са по 10лв, дават ги на входа.
 • Последното северно сияние

  6 ноември 2017

  Преди да си замине завинаги от този свят преди няколко месеца, Стефан Чуклев осъществява фотографска експедиция до Лофотен в Норвегия. Кадрите, които запечатва там, са на суровата, съвършена действителност на северното сияние. Само от 18:00 до 22:00 на 6 ноември в Credo Bonum гледаме изложба със същите снимки (необработени) в негова памет.
 • Ratio

  5 ноември 2017

  Два пъти годишно форумът подава микрофон на умни хора от тук и света, които да говорят за наука на достъпен език. Запазете си датата 5 ноември, когато в Sofia Event Center разбираме защо духовете са чиста заблуда, лоши ли са ваксините, касае ли ни космическата програма Коперник и какво крие тъмната страна на Вселената – от 10:00 до 17:00 за 10-50лв от ratio.bg.
 • Sniper Records Reunion

  3 ноември 2017

  Диджей Станчо, Slim, Bobo, Nokaut, Димна завеса и O.C.G. сa в Gramophone на 3 ноември от 22:00, така че чуденето "какво да правим в петък вечер?" отпада. Вместо това, преговаряме Знай най, за да сме в крак с реденето на "рима с гарнитура" срещу 15лв на входа.
 • Lapalux

  2 ноември 2017

  Стюарт Хауърд деформира звуци от 11-годишен, а от 2008 трупа електроник денс записи и ремикси за Bonobo и Андрея Триана под псевдонима Lapalux. Лейбълът на продуцента Flying Lotus тъкмо ни захрани с третия албум на Стюарт, Ruinism, и ето че той сам ни го пуска на живо на 2 ноември в City Stage – за 10лв от eventim.bg или 15лв на входа.

  Снимка: © Marielle Tepper
 • Pole Art Bulgaria

  29 октомври 2017

  Танците на пилон най-после имат шампионат и тук - на 29 октомври Rainbow Plaza приема първото издание на професионалното състезание Pole Art Bulgaria, където сила, финес и велика хореография ще премерят пол денс артисти (и прота, и любители) от цялата страна. Началото е в 09:00, финалът - в 21:00, билетите - 30лв от eventim.bg, а увисналите ви ченета - гарантирани.
 • Люка Бофор

  1 ноември 2017

  Последният артист за рамка от списанието ни е в Generator на 1 ноември за арт мастърклас, а на 2-ри ни връща отново на същото място за лекция за самопромотирането в интернет. Ако още се чудите защо трябва да намерите време да присъствате, вижте само колко забавен е Люка в 14 момента.