Топ 10


30 ноември 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Офисът
Понякога бюрото изниква на коленете ти – например на далечна аерогара, където си закован в безизходица до контакта за хранене на лаптопа. Ето как работихме по този брой – по месинджър между три държави, но той все пак вече е пред очите ви. Хубаво ли е да се справиш, когато животът те замеря с предизвикателства? Не, велико е!


Алпите
Много добре знаем какво се случва навън, но това не е снимка на сняг, а на облаци. Седим си там горе над завивката на кълбото, печем се на слънцето и гледаме върховете на Алпите. Да, да – на път към офиса.


Трикът
Ако ви се струва елементарно как се яде бургер без половината материал да изтече на покривката (в най-лекия случай), явно вече сте обезвреждали бомба. За останалите обясняваме: притискате здраво горното хлебче към долното, за да попият всички сокове, и чак тогава носите към устата. Елементарно е.


Романът
Ние, удавниците на датчанина Карстен Йенсен. Идва от 1 декември с похвали до небето, а от Жанет 45 ни казват "Търсете в добрите книжарници. И на дъното на морето." – такава перла е. Други ориентири не ни трябват, скачаме в дълбокото.


Храмът
Така красиво изглежда отвисоко най-големият будистки център в света, но отблизо жанрът е трагедия. Ларунг Гар е жертва на постоянно изселване, защото политиката на Китай към Тибет е някак кърваво червена – точно като всички сгради и покриви тук. Боли.


Пиперът
Просто черен вече не стига – през мелничката ни прясно минава най-ароматният микс от бял (с по-мек вкус), зелен (още неузрял) и розов (който всъщност не е пипер, а плод на друго растение – вид ясен). Всяка манджа го иска, магданозът да ни извинява.


Рекламата
Всъщност е къс филм на Уес Андерсън, който пуска коледни звънчета за H&M в личния си безобразен стил. Когато си обречен да прекараш празника във влака, какво друго ти остава, освен да вярваш на кондуктора, ХМ?


Фотографът
Петер Линдберг, който снима вече прословутия календар на Pirelli за 2017 с най-ярките женски характери в киното – без маска и без грим. Камерата му хваща не лица, а души, за да ни покаже красотата отвъд младостта и право към куража да бъдеш себе си.
© instagram.com/therealpeterlindbergh


Конкурсът
National Geographic търси най-добрия ловец на природни гледки за 2016, а ние натискаме стрелките в търсене на по-топъл кадър. И едно вечно лава огнище си харесахме, но това приятелство сега ни сгрява повече.
© Dalia Fichmann


Видеото
Към песента The One Moment на инди поп майсторите OK Gо, което разтяга 4.2 взривяващи секунди до почти същото число минути. Концепцията буквално изплисква по най-добрия начин – бутона play за останалото, което става ясно на мнооого бааавен каданссс.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.