Топ 10


7 декември 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Рецептите
Damn fine е наистина – за няма и 16 лири от Амазон купуваме 75 рецепти, вдъхновени от Туин Пийкс. Сериите тръгват пак през 2017, защо да не ги гледаме с вечеря а ла Double R Diner, коктейла с черешката на Одри Хорн и кафето на самия Дейвид Линч.


Коркът
Всичко на nuagehome.com ни кара да мислим за подобрения в интериора си, но караме полека. Сега се протягаме към новите коркови подложки на приятелския български бранд – защото е студено и постоянно сваляме нещо топло от котлона.


Билковата
Това е домашна ракия, в която сме препарирали свежи стръкове мащерка за месец-два – получава се еликсир със силен аромат, който направо ще гръмне, като го сгреем с малко мед. Изобщо не е странно, че бутилката уиски в съседство си стои подозрително пълна.


Драма парчето
"Love without pain isn't really romance”, се пееше в едно леко парче на Röyksopp, но на Емели Санде хич не ѝ е забавно по темата в Hurts. И заразява – ритъмът е толкова драматичен, че сърцето ти само започва да подскача и да се разбива там някъде в скалите.


Календарът
Чаровникът с шала + 11 подобни муцуни позират в новия календар на Animal Rescue Sofia, за който пуснахме десетолевка в кутията на приюта на Неофит Рилски 35. Търсете каса в близост до вашето убежище на arsofia.com, за да видите кой ви благодари от месец май.


Кецовете
Ако имате гуменки за всеки повод, но случайно ви липсва чифт за Коледа, Vans няма да ви оставят боси под елхата, хо-хо-хо. Колекцията скрива черепи в снежинките и изглежда перфектна за подарък, даже ще се носи няколко години – по два-три месеца всяка.


Повторенията
Spotify изпращат "странната" 2016 с топ кампания, която ни кара да се чувстваме някак си съвсем нормални. Дали веднага да не проверите кое парче врътнахте 1000 пъти през годината… и да ѝ го врътнете пак на изпроводяк на тази особнячка.


Чантата
Ще я намерите на meshka.eu, но произходът ѝ е .bg. Първите мешки на новия бранд са готови за скок върху раменете на всеки, който харесва три неща: бунта в този бивш военен аксесоар, минимализма в дизайна и удобството и двете ти ръце да са свободни.


Дворът
Веднъж писахме как съседите ни имат най-запус­натия двор в центъра и изобщо не ги е срам. Но магията стана – в момента го разчистват, въпреки мърморенето от терасите как им се прашало прането. Надяваме се на пролет да видим зад портата нещо в ето този стил.


Смях парчето
Ужасно забавно е, заради емоджитата. И ужасно просташко, заради смисъла им. "Бих те сменил за скарида" и "ти си праскова" (малко цензурираме) ни разбиват на пиксели – но и от смях. Посред зима това си е бомба, не може само Достоевски.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.