Топ 10


13 декември 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Уелбек на екран
Е, не на кино. На chitanka.info вече се зареждат страниците на четири от романите на опасния Мишел, ако някак все си забравяте книгата до леглото. Ако пък още не знаете защо е опасен, започнете от Елементарните частици – разбива на по-дребно от атоми.


Зимата
"Не че обичам зимата, но ако ще вали по Коледа, поне да изглежда така", пишат ни в месинджър. GPS-ът сочи съседната стая, но колегата обяснява как е в "джакузито в топлата спалня в бронирания с палми хотел на другия хълм". Явно вече е гръмнал и шампанското…


Караокето
На седалката до Джеймс Гордън на 7 декември седна и Мадона, за да направи всичко, което очаквате – включително да си качи краката на тавана и да обяви колко скучно си живее. Забавно е. Само усещането, че якето ѝ е адски тясно и ѝ стяга малко напряга.


Телефонът
Всеки мечтае за нов, който е мега смарт и снима в стил #nofilterneeded, но сега вдигаме слушалката на 0700 80 082 – националната телефонна линия, по която хора без достъп до нет могат да станат доброволци към мисиите на Time Heroes. Ало, обади се.


Сградата
Магазия 1 на бургаското пристанище, преформатирана от порутен хангар в красив комплекс (за храна, кафе, арт, информация и търговия) от петима наши супер архитекти и конструктори. На buildingoftheyear.bg има как да кажете "най-добрата за годината!".
© Мариана Сърбова


Номинациите
Първите големи за киното през 2016 вече излязоха на сайта на Златните глобуси. Изненадващите точки са за комикса Deadpool, а очакваните – за мюзикъла La La Land и тексаската драма Hell or High Water. Май ще преяждаме с банани по празниците.


Каруцата
Преди време подкараха малкия си локален бранд с едни пластмасови значки, а тези дни Karuzza слагат на рамо нови малки чанти с цветя и шевици – за 35 долара от магазина им в Etsy. Имат и с морски възли, ако като нас си повтаряте "е, тя зимата вече свършва".


Приложението
TimeLapse на Google Earth, което завърта 5 милиона непуб­ликувани снимки от сателитите на НАСА от 1985 насам. Ако ви се струва мъчно да надничате в миналото, прави сте – архивите показват как болезнено градовете растат, а водата намалява.


Принтовете
Високи са към метър и не ни пускат да излезем от галерия Testa без тях – заек и мечок от Васил Ангелов, рамкирани за най-бялата ни стена. Цената обаче минава 600лв, така че наоколо може да остане малко голо – е, изкуството топли, даже и завива нощем понякога.


Рекламата
Полският брат на eBay пусна вайръл видео, което подръпва струните отляво с история за самотен възрастен мъж, сричащ английски от разговорник. Скучно ли ви е? Няма, няма – изчакайте три минути да видите за кого е дядовото "Ай лов ю, ю ар перфект".
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.