С голи ръце


1 юни 2017 текст Виолета Иванова снимки Анелия Тодорова
Вече над месец София наднича през прозореца на Гурко 27, където нещо се пече. Името му е Bare Hands Society и е новият дом на дотуърк изкуството на Дидо Пешев върху хартия и текстил. Какво още намира място на този адрес? Доста. Влизайте и вие.


Докато пуска фонова музика за разговора ни, наум дописваме и нея към нещата, за които Дидо има страшен вкус. Иначе отдавна познаваме естетиката на всичко, което подписва като Brave Moustache: от жестоките дотуърк рисунки през ръчното им отпечатване върху дрехи и чанти, които всеки иска да разходи, до вида на пространството, където показва и продава продукцията си. Отсега нататък входът към тази вселена е на Гурко 27, където Дидо тъкмо залепи логото на Bare Hands Society.


По етикетите вътре ще четем и Brave Moustache, а с времето стените и етажерките ще приемат още брандове и артисти с акцент върху ситопечата и ръчното БГ производство. Първите, прекрачили прага, са лудите чорапи на Stinky Socks, очилата на Ashbury, кожените портфейли на Pluto Leather Goods (зад които стои Зоран Мише от Print Nest) и колекция ръчно шити тефтери от Stopan. Постерите на банди като Napalm Death и Gojira обаче са само за гледане. И за да дадат заявка за типа арт, който ще купуваме оттук съвсем скоро.


Ако вече записвате Bare Hands Society в графата "хип магазин", не е чудно, но още не сте чули всичко. Тук Дидо ще събира под общ покрив всичко онова, което някога си е представял да има в своето пространство. Така на един рафт намираме грамофон и винили, които да преслушаме, преди да вземем за вкъщи, стените редовно ще приемат изложби, а на празните квадратни метри ще порас­не кът за сядане, където да изпием по нещо или да останем за някое от събитията, домакинствани от Дидо. Първото вече мина – Mental Architects завъртяха тук премиерно новия си албум, а на 1 юни от 20:00 още топлата си дебютна плоча ще извадят King of Sorrow. Веднъж щом отвори официално (следим за датата във фейсбук), можем да очакваме от мястото всичко – от акустични лайвове до поп-ъп брънчове, за които ще се разливаме и по тротоара отпред.


Bare Hands Society е на Гурко 27, facebook.com/barehandssociety и instagram.com/barehandssociety
пн-чт 11:00-19:30, пт-сб 11:00-22:00, нд 11:00-18:30


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.