Топ 10


28 ноември 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Хранилките
Студено е и вали, но като се разхождате из парка чувате чик-чирик? Да, много пойни птички не отлитат с лятото, а зимата е доста стисната откъм храна. Затова слушаме Българско дружество за защита на птиците и им строим висящи маси – на bspb.org учат как и къде.


Чорапите
Заснежи се. Значи е време да се вадят дъски, а за тях пък трябва първо да се влезе в правилните чорапи. Ето едни – новият модел на Stinky Socks с дизайн на сноубордистът Лукас Магуун. Sliiide.


Луната
Ако срещу 123лв може да свети на нощното ви шкафче, цената едва ли е прекалено висока. Протягаме се към кълбото на mymetanoia.co, но понеже L и XL размерите му са по-реални, броим 200-300лв – струва си, когато личната ни Луна ще е винаги пълна.

 

Публикация, споделена от My Metanoia (@mymetanoiaco) наАрхивът
Корици, илюстрации, типографии и дори карти и самолетни билети се зареждат в прозорците на инстаграма @archivingbva – надничаме към миналото чак до 40-те и пляскаме за логото, компресирало Архив на българските визуални изкуства до АБVA.

 

Editorial typography “Who, why and how is being bored?”, 1967. — #TypographyABVA #ABVA60s

Публикация, споделена от @archivingbva наПобедителите
Това сме ние, защото не сме на мястото на Академията, която ще посочва с Грами само един албум на годината, а тъкмо номинира цели 5 от нашия топ. Да му мисли, ние си въртим Awaken, My Love на Childish Gambino и стискаме палци и за Доналд Глоувър (намиг).5 декември
Ден като ден, но се оказва световният на почвата. Докато всички се тревожим за водата и въздуха на тази планета, да не забравяме третия елемент – пръстта, върху която стъпваме и от която пониква животът.


Утопията
"Imagine a future and be in it... your past is a loop, turn it off", съветва Бьорк, докато ни подава новия си албум. Как звучи? След бруталната Vulnicura тази Utopia е оптимистична, футуристична и носи в дланта си идеята за един нов свят. Купуваме.Форумът
Местата се запълниха светкавично и няма да сме на лекциите и менторските сесии на See It Be It, но и оттук виждаме важ­ното – програмата на Cannes Lions вече подкрепя жените в рекламната индустрия да изправят гръб и у нас. Защо е нужно? Замислете се.


Бижутата
Ще сме честни – попаднахме на доста съмнителни неща за трансценденталната медитация, която арт каймакът на света практикува. Как обаче да отвърнем око от Дейвид Линч, когато колекцията му Meditating Eye вече ни гледа от alexandani.com?!Предизвикателството
Във фейсбук се завъртя една игра на снимки, която признава само черното и бялото – не сме най-големите фенове на гамата, но последното условие ни цели точно: "No people. No explanations". Излишно е даже да се добавя No problems. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.