Нови на базара


30 ноември 2017
Тихата свята нощ се задава, но няма да видим бял ден до Коледа, ако не отметнем отрано пазаруването на подаръци. Има как. Тази година базарите започват с началото на месеца и дори успяхме да обиколим виртуално два от тях, за да се запознаем с новите герои по щандовете им и да ви пратим да ги търсите – на 2 и 3 декември на SoBazaar в SOHO и на Спектър’17 в cosmos.

ESNAF
@SoBazaar
Не е нужно хлапетата да знаят реда в пирамидата на Бременските музиканти, за да построят свое магаре, куче, котка и петел с пъзелите на архитек­турното дуо Archabits. Бистра Петрова и Анастас Мирчев създават животни-на-части от бук, дъб и американски лешник, които, с помощта на цветни магнити, децата събират в едно – по модел на природата или в хибриди по собствена фантазия. Купуваме тварите на бройка или накуп в тематичните колекции, които тъкмо станаха три – освен оркестъра от Бремен и дивите Animal Kingdom, в ESNAF вече щъкат и банда горски животни в серията Once Upon a Time.


CARDBUNNY
@Спектър’17
3D истории от хартия се разгръщат с поп-ъп картичките на Cardbunny – софийска група сръчни хора, която елиминира нуждата от изненада за празниците, като я вгражда между кориците си. Оглеждаме се за ювелирно изрязана двуцветна елха от коледната им колекция, но се надяваме да открием и всесезонния Дарт Вейдър на базара в cosmos.


ALMOST A BRAND
@Спектър’17
Емилия, Зорница и Катерина са дизайнер, маркетинг спец и илюстратор, които събират таланти в (почти) бранд, за да популяризират млади наши ар­тисти. Намират си ги с конкурс и ги представят за първи път в Капана през септември с "изложба" върху тениски. Открийте ги във фейсбук, за да полудеете по логото им, The Big Мечо на Диляна Асеновска и историята на дядо Любо – 79-годишният майстор на ситопечата е четвъртият чарк в екипа, който с авторска изпипана технология дава физиономии на новите ни любими тениски от естествени материи.


МАНДЖА ВАН
@SoBazaar
Кухнята на колела вече не е на райе, а с фасада на брези, дини и пиле космонавт. Няма да я сбъркаме, нито да я подминем на тротоара пред SOHO, където този уикенд Манджа Ван паркира домашните си сандвичи, тортили, крила на плоча и мекици. Този разкош е забъркан по идея на Константин Терзийски и Мартин Синджирлиев, които през лятото изхранваха с таратор с чушки и мусака с ребра плажуващите на къмпинг Градина. От два месеца бръмчат по събития в града, но не се знае кога пак ще отпрашат нанякъде, така че захапвайте вкусните им традиции-с-врътка сега.


OH DOTS
@Спектър‘17
Една дума може да събере лю­бовта ни към близките, ако я изричаме със сърце или с ръчноизписаните картички на Oh Dots. Брандът за минималистични подаръци и благопожелания спестява срама от почерка ни с фин ръкопис върху семпъл дизайн и дори предлага да опакова в същия стил по-едрите ни материални дарове. Спестяваме си кликове из коледната им колекция на ohdots.com с избор на живо в cosmos.


CHEESE THE QUEEN
@SoBazaar
Държим здравето и добрия вкус на пиедестал, затова се протягаме нагоре към занаятчийските ядкови сирена на Cheese The Queen – без мляко, холестерол, ГМО, глутен и соя. Какво имат ли? Перфектен-за-червено-вино вкус и доза пробиотици, колкото от два блистера. Бъркат ги с био продукти в три вариации – Classic (от кашу и бадемово мляко без екстри), Green (със зелен пипер и див лук) и Yellow (с куркума и пушен пипер), които тестваме в SOHO в комбо с подчертаващи вкуса им продукти. Да, има и за пийване, хапвайте.


SCHOOL OF LIFE
@SoBazaar
Майките ни ще са най-щастливи, ако за Коледа вземем, че се вземем в ръце. Може би има шанс, ако първо попрочетем как става в книгите на School of Life. Британският образователен център за емоционално здраве събира отговори на големите въпроси от живота в поредица, която от година излиза и на български (от издателство Алма). От "как да се мотивираме за спорт" до "как да бъдем сами" – шест размера проблеми от десетките издадени от центъра вече са с цветни корици и в нашите книжарници. Дали има десен в тон с вътрешния ви свят, търсете през уикенда в SOHO или друг път на alma.bg.


SoBAZAAR е в SOHO (Искър 4) на 2 и 3 декември, 10:00-19:00
Спектър’17 е в cosmos (Ангел Кънчев 3) на 2 и 3 декември, 11:00-19:00


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.