Топ 10


5 декември 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Екипът
Ако ви е трудно да си представите как се живее с хиджаб, помислете си как се спортува с него – шапки долу за Nike, които не си задават въпроси за жените в Средния Изток, а ги решават.


Алиса
...в страната на Салвадор Дали. Чудна ку-ку комбинация с още по-чудна история: текстът на Луис Карол излиза с илюстрации на Дали в безценно издание през 1969, което днес е съживено за 150-ия РД на книгата, а Амазон ни го дават за $17.13. Честити сме.


Мащабите
Ако Слънцето е грейпфрут, Земята е песъчинка, а разстоянието между тях – автобус. За да си представим по-ясно някои важни мащаби, Scale of Things онагледява данните с илюстрации, а ние не поръчваме за Коледа от Амазон ($14.99), защото идва чак през май.


Пингвинът
Докато внимаваме по стълбите надолу в подлеза на СУ, а този ни гледа отсреща, се чувстваме точно като него. Вече го видяхме на три стени в квартала и се надяваме да се размножи – в софийската поледица самоиронията е единственото ни спасение.


Калъфът
И ние бяхме на базар, и ние взехме подарък, макар че финият MacBook Air, който се топли в него, е неспособен да отвърне с "и аз те обичам". Нищо, ние благодарим на пловдивчаните crupon.eu за българското усърдие и италианската естествена кожа.


Геометрията
Орехов масив, хексагонова форма и позлатена усукана стойка. Не вадете учебника по геометрия – с тези думи майсторът на Ourhood иска да ни каже, че е направил ново място за следобедното капучино. Пишете му, ако искате и вие, ние топлим млякото.Филмът
Уес Андерсън вече изплисква напълно със стоп-моушън анимация, а ние сме извадили езици още на трейлъра. В Isle of Dogs алфа глутница търси загубено домашно куче, а дали успява да го намери за 105 минути, ще видят първо късметлиите на Берлинале.Водачът
От LonelyPlanet, който пристига месец преди да кацнеш във Виена, за да те успокои: "Хей, истина е, заминаваш! Трябва ти дебело яке и ползвай метрото". Мерси много – хубаво е, когато умът ти е в 100-неща-за-днес, някой да мисли за по-важните-за-утре.


Пътеката
В гората край Априлци, където се изгубихме без никакъв проб­лем, но поне за кратко. Когато термометърът клони към нула, а слънцето – към Африка, студът не се преглъща чак толкова трудно с малко тишина, кристален въздух и греяно вино след прибиране.


Треньорът
Пеп Гуардиола, който води Манчестър Сити, има достатъчно титли във футбола, затова минаваме на друг терен – след като GQ го обявиха за най-стилния треньор в света, ще допълним само, че Пеп пази класа не само в костюм, но и в грейка, и в тениска.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.