Топ 10


22 август 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Съкровището
Не знаем кой и защо е захвърлил цялата си библиотека до контейнерите на Фритьоф Нансен и не мислим, че мястото ѝ е тук, но "боклукът за един е съкровище за друг" днес е повече от вярно. Уолт Уитман в оригинал? Честит живот на новия ти рафт.


Дворецът
Врана, в който се вмъкваме през уикенда срещу 5лв за разходка из градините и от-А-до-Я лекция за историята му от времето на Осман паша до цар Симеон днес. Подплатена с царски майтапи, разбира се, и покана да видим това място и в есенни цветове.


Пикселите
Пиксел артът оживява под пръстите на Цветелина Михайлова или PXLprincess, както я познават фейсбук и Etsy. От обици акули през ключодържател поничка до плоски кактуси в саксия, тя вади каквито аксесоари се сетите – и за вас, и за бюрото.
 

Турнирът
Световният по тенис на маса в Панагюрище, чийто вълнуващ финал случайно огряхме в неделя. Равносметката? Още един спорт, който ще взимаме по-насериозно. И още една точка за политиката по-често да казваме "да" на непознатите преживявания.


Каналът
Българските филми в YouTube. Не звучи свръхинтересно, но всъщност е – каналът с това име се захранва от архива на НФЦ, а документалното кино е залеж от човешки лица с големи истории, които трогват и замислят. Бърза препоръка? Равен на всички.
 


Колелото
"Носим биричка до късно" е краткото описание на тази нишова идея, която намираме на @birenotokolelo във фейсбук. Да, студена амброзия лети към пейката, на която си заявил "мързи ме", а къде да кацне, поръчваш с обаждане или локация в месинджър.
Чантите
Палитрата от бяло и бежово до сиво и черно се раздвижва, когато е под формата на клъчове, чанти и раници, украсени с шевици от всеки ъгъл на страната. Зад тях стои Оксана Станчева, а ако имате да ѝ кажете "браво" или "една за мен, моля", търсете я като AZA във фейсбук.
Галерията
Последната ни разходка край Панчаревското езеро ни изправи пред ето тази самобитна двуетажна графити галерия, която забави крачката ни около трибуните. Въобще не ѝ трябват четири стени, за да си струва да влезете.


Инстаграмът
"Логото – по-голямо" и още истини от битието и страданието на всеки в бизнеса пълнят профила на "злата уста на БГ рекламата" – @ad_lips_. Устите всъщност са няколко и ни разцвилват от смях с бързорастяща галерия от тематично дублирани филмови (и не само) сцени.
 

Конкурсът
Преди CineLibri да се зареди по кината, фестът ни кани да композираме до три кадъра по темата Любов между редовете. Защо ли? Челният по хубост печели фотоапарат Leica Sofort за инстантни снимки, а ако и за вас наградата е топ, търсете детайли във фейсбук събитието.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.