Топ 10


7 ноември 2018
Нещата, които правят живота и по-хубав.

ПОДКАСТЪТ ЗА СОФИЯ
Тези улици, по които се разминаваме с вас, са важни за всички ни. Затова отваряме vizia.sofia.bg и слушаме новия подкаст, в който Визия за София разказват за работата си – как събират знания за града и работят да бъде по-добър.РАЙСКАТА ЯБЪЛКА
Ако се питате как да използвате плода, който тъкмо влиза в сезон: за енергия сутрин в блендера сложете обелена райска ябълка, кафе и мляко. Става сладко, кадифено и пълно с полезни работи – или просто божествено.


АКСЕСОАРИТЕ
Ако ще мачкате райска ябълка или нещо друго ви върти из кухнята, има кой да ви пази красиво от опръскване и изгаряне – Softer and Wild. Български са, а в момента и на дизайн изложбата на Мелба (с откриване в 18:30 на 8 ноември в Уникредит Студио).


КНИГАТА
Да бъдеш в дланта на така опитен писател, че да не усетиш как се сменят сезоните, докато четеш? С Али Смит е възможно. Лист издават първата от годишния ѝ квартет – Есен е за Брекзит, паметта и приятелството и дърпа струните някъде дълбоко.


КЛИПЪТ
Гледаме Sicko Mode на Травис Скот и си представяме дете, което натиска всички копчета за ефекти до получаването на този клип. Абстрактни кадри, луди цветове, Травис на кон и включване от Дрейк ни притеглят към и без това добрата песен.ПРЕГРЪДКАТА
По Вазовата пътека през есента? Веднага. Там стои сега гигантската бронзова нежност на Ода Жон (на ръба на село Заселе), преди да дойде в София за изложбата ѝ на 22 ноември. Мерси не само за изкуството, но и за туризма из собствената ни страна.


© Стефан Иванов

АЛХИМИКЪТ
Така се е нарекъл японецът @KensukeKoike в инстаграм, където сглобява колажите си ръчно. Любопитни и комични са, затова в обедната почивка вече минаваме редовно и през този музей на аналоговия фотошоп.


МУЗИКАНТЪТ
Носи мустак и очилата на дядо ви, а и от музиката му повяват нотки от френското лято на 72-ра. Myd облича всичко това с електронен звук, така че пасва на слушалките ни точно днес. Остава само да пусне и албум, в очакване сме.ДЕСЕРТЪТ
Еклери със сос Англез във Вила Росиче. Наскоро някой ни каза, че този френски десерт е Айфеловата кула в менюто и е прав – опитахме и на следващия ден пак бяхме там, притеглени от меките сфери в сос от мляко и яйце.


КАРТИТЕ
Топ 30 жени от всякакви епохи и професии, които са били заряд за промяна в света ни, са събрани не като лекция по история, а в комплект карти за оцветяване. От вас моливите, останалото е от БХК – за 20лв с поръчка от сайта им, а скоро и в Gifted.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.