Топ 10


10 април 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


РАЗХОДКАТА
Не до Флоренция, а до Ловеч, където отпиваме следобедно кафе на Покрития мост с ето тази гледка над река Осъм, след обиколка из стария квартал Вароша. Без самолетен билет и само на 2 часа от София.


КАМПАНИЯТА
Credo Bonum Foundation отново свързва доброволци с хора на 65+, за да ходят заедно на изложби и концерти. Запишете се във фейсбук – хем вадите пенсионер от изолация, хем получавате компанията на някого, който едва ли ще си гледа смартфона в театъра.


ПРИЛОЖЕНИЕТО
Всъщност напоследък и извън театъра се чудим: дали ние използваме телефоните, или те – нас? Затова дърпаме безплатния Siempo – ап, който превръща екрана в остров на спокойствието, в който известията ви притесняват само 1 или 2 пъти на ден.


АЛБУМЪТ
С 20-секундни тийзъри и парчето I See You се утешаваме до 12 април, когато целият The Darker the Weather//The Better the Man на американците Missio най-после се среща с тонколоните ни, които още помнят електронното съвършенство на Loner от 2017.ЧОК ДОГЪТ
Не е хот дог, не е и геврек, а ном-ном микс от двете, който ви подават през прозорчето на Chock Chock Bakery (на Граф Игнатиев 28). В хрупкавото парещо тесто завиват от нищо до всичко – като сушен домат с моцарела или шоколад с банан.УДИВИТЕЛНАТА
Бижутерът Нева Балникова я изписва със светещ знак върху фасада на Кърниградска 1 – погледнахме през още тъмните витрини на Opening Soon и вътре видяхме бижута и за шия, и за интериор. Отваря скоро, но вече работи в инстаграм на @o_p_e_n_i_n_g____s_o_o_n.ПАСТАТА
Слънце Луна на Солунска изгряха и в съседното помещение, където за 5-10 минути вадят гореща пица и паста – като тези доматени талятели с печени чушки, горчиви маслини и свежа рукола. Във фейсбук му казват Паста бар за оглед и точен контакт.


СПОМЕНИТЕ
На 14 април ги чакаме в костюми, но преди това обикновените човеци от голямата Игра на тронове си спомнят за последните 10 години от живота си. Текли са на площадката, така че жадно надничаме зад кадър – серията е The cast remembers в YouTube канала им.БУКЕТЪТ
Не е банален люлякът, но ако се оглеждате за подарък с по-особен вид, вземете живо въздушно растение. Предаваме ги с инструкция: на всеки седем дни потапяйте за 30 минути във вода. Така оживяват и в дома на приятеля, който убива всичко в саксия.


МЕДИТАЦИЯТА
Ходенето е супер медитация, но за да разчисти бурята в главата, му трябват часове. А може и 15 минути от метрото до офиса – потърсете в YouTube медитация за ходене, за да чуете как нечий глас спокойно издухва всеки натежал облак в мислите.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.