Топ 10


9 октомври 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

КНИГАТА
Ако прекараш един живот с големите въпроси, да им отговориш кратко изисква повече от парче гениалност. Затова липсата му е черна дупка, но има още да четем: последната книга на Стивън Хокинг, Brief Answers to the Big Questions, тъкмо излиза на английски.


ЗАЛЕЗЪТ
Над златната есен в добруджанското село Свобода. Вечерта е мразовита, но на нас ни е топло и отвън, и отвътре – заради спомените в старата къща от детството и близките хора, които ни се иска да са все така близо.


КАНАЛЪТ
Факт – оплитаме крака в опита си да научим нещо от танците, които текат в YouTube канала на Тим Милграм. Кривите кадри на хип-хоп и попинг хореографиите от най-известните в стиловете обаче ни вдъхновяват поне да прихванем от ритъма им.ФИЛТЪРЪТ
Вграден е – половин минута ровене в настройките и телефонът ви е черно-бял. Защо? Следващият път, когато сте на опашка или чакате приятел, липсата на цветове внезапно стряска и напомня "хей, пак си гледаш екрана". За истинския свят навън филтър няма.


НАМЕТАЛОТО
Появи се и в Седмицата на модата в Париж, и върху острите рамене на Джули Пелипас от Vogue Украйна. Самата нея я следим отдавна – ако ви е интересно как се носят панталони с десет номера над талията ви, пращаме към @juliepelipas в инстаграм.


РАЗМЕРЪТ
Естествено, че има значение и се надяваме това да стигне до илюстратора Деси Баева. Girl тениските ѝ са точно това, което искаме да се вижда, когато си свалим палтото, но S размерът е свършил – има ли как да има пак?


© desi-baeva-wpky.squarespace.com

ШКЕМБИНАТОРЪТ
Хората от Шкемб О'Guide са големи комбинатори и лексикално, и вкусово, но опитайте сами в неделя, когато изваждат пак бургера с "телешко шкембенце". Легендарен бил, смеем ли да не се подлютим (в Grindhouse от 12:30 до 18:30).


ФИЛМЪТ
Не филм, а преживяване, защото визуално трилърът Mandy е микс от неон, тъма и картините, които би видял, ако си на експериментални наркотици. С Никълъс Кейдж е, но даже критиката обяснява, че тук е чук (в добрия смисъл) и е вярно.ПТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
И ние се сетихме веднага за гълъб, врабче и синигер, но споделяме територия с над 400 други вида. Групата @BirdsInBulgaria във фейсбук е пълна с ята от фотографи, които не ги изпускат от поглед как спят, играят и се къпят – гледаме, небето е пълен театър.


ПРИЛОЖЕНИЕТО
Ако сте правили досадния скок телефон-компютър-телефон, за да махнете белег от лице или боклук от улица в иначе чудесен кадър, теглете Adobe Photoshop Fix. Да, точно каквото звучи е – лек фотошоп за смартфони.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.