The Spirit of London

16 юни 2016
Пардон за английския, но как иначе да кажем с една дума, че духът и питието на Лондон се изсипват по улиците на София с много бучки лед? Само за седмица, от 27 юни до 3 юли, но точно на време – на ръба на лятото всичко, което искаме, е глътка джин в интересна компания.


Помните ли какво се случи миналото лято? Първо, научихме думата бъскър, под чиято шапка се събират всички типове улични музиканти в Лондон. Единайсет от тях ни бяха на гости и всеки ден ги слушахме из баровете в центъра, докато Beefeater пълнеше чашите с оригинални джин коктейли. Супер топли бяха тези вечери и изтриха от главите ни сгрешената идея, че да свириш на улицата е някак си тъжно. Сега филмът се повтаря – под заглавието Beefeater Sofia London Week, но героите са други. Лондон идва при нас с хора от разни артистични полета, не само от музикалното, а докато списъкът още се пълни, изваждаме от сянка сигурните дотук.

Първи излизат брадата и китарата на Люис МакТай, които бяха част от живия пейзаж и миналия път – човекът, скъсал примката на корпоративния свят, за да бъде свободен с музиката си по улиците, пристига отново за мини турне из нашите барове. До него се подрежда опасен тип, който винаги крие лицето си, независимо че (или защото) един град хора го следват в инстаграм – Mr. Heggie, татуист и илюстратор с точна ръка, мръсна уста и мека душа (често рисува котенца и понякога спасява бездомните). Господинът обича силни коктейли – да знаете какво да го почерпите, ако минете да ви надраска в Sofia Hardcore Tattoos. Оттук скачаме във високия етикет с чаения експерт Кайл Уитингтън – каквото и да го питате за горещите практики в Англия и Япония, ще отговори правилно и артистично, защото не само разбира от чай, а го разбира като изкуство. Никакво съмнение, че от това ще излязат специални коктейли – остава да разберем къде точно ще ври чайникът на Кайл. Продължаваме с танци, които чупят глави (ако не се внимава, разбира се) – Bboy Mouse има мишо име, но е лъв в брейкденса с труден път от мазетата на Филипините до световната титла. Гледайте видеото Not Giving In на Rudimental, което кадрира реалния му живот и чакайте да дойде с хеликоптера в централното каре на София заедно с колегата Amiir The R-Qi-Tek. До тези двамата друг лондончанин пък ще върти плочи – диджеят Djambo Basch, който пуска дълбок и отвяващ хаус по тъмно, а по светло обича да готви (когато не си подрежда колекцията от плочи, естествено). За останалите гости и точния график минавайте редовно през beefeaterbg.com, скоро чашата ще се напълни.

Beefeater Sofia London Week е от 27 юни до 3 юли по централните улици на града

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.