• Ансамбъл Софийски солисти

  2 юли 2019

  Ново музикално преживяване поднасят обичаните от варненската публика цигулари – проф. Минчо Минчев и неговият син Николай Минчев. Те ще изпълнят програма от забележителни произведения, в която фестивалната публика ще има привилегията да чуе три творби, които ще прозвучат за пръв път във Варна. Слушаме ги на 2 юли от 19:00 в Аулата на Икономическия университет, в рамките на фестивала Варненско лято.
 • Еуфория

  1 юли 2019

  През 2013 актрисата Валерия Голино сяда на режисьорското място с тежка тема за неизлечимо болни хора, която сега продължава с Еуфория, като този път я вкарва в семеен кръг: Матео е единственият във фамилията, който знае, че големият му брат Еторе има агресивно заболяване, докато засегнатият смята, че може да се излекува. Как истината се укрива толкова дълго разбираме от прожекцията в зала 5 на ФКЦ на 1 юли от 20:30.
 • Triple Bill

  30 юни 2019

  Не ровете в ума си за жокер коя беше тази балетна история – triple bill е западната дума за три отделни спектакъла, обединени в общо представяне, които гледате с един билет и два антракта. Гледаме на голям екран в Arena Grand Mall Varna на 30 юни от 16:00.
 • Krembo

  29 юни 2019

  С дългогодишен опит сред белгийската и холандска ъндърграунд сцена, базираният в Лондон Krembo ще ни предложи пулсиращ звук от дийп хаус, мелодичен тек-хаус и хипнотично техно. Съботната парти нощ в Makalali Beach започва в 22:00, когато Krembo застава зад пулта.
 • Лятото на Обичайните заподозрени

  28 юни 2019

  Със Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени зад сцената, в буса, на брега на морето. Едно пътуване, запечатало моменти от най-незабравимите концерти на голямото лятно турне на групата през 2018. Документалната лента гледаме на 28 юни в зала Европа на ФКЦ от 20:00.
 • Александру Томеску изпълнява Бах

  27 юни 2019

  В концерта си Александру Томеску ще разкрие своята тайна да омагьосва публиката – един мъж с една цигулка Страдивариус и виртуозните философски конструкции на Бах. Румънският музикант ще изпълни 3 партити за соло цигулка от великия композитор на 27 юни в Градската художествена галерия на Варна от 19:00.
 • Арсеник и стари дантели

  26 юни 2019

  Сюжетът на комедията ни среща с известния театрален критик и страстен противник на брака - Мортимър Брустър, който не може да устои на чара на красивата Илейн и ѝ предлага брак. Но неочаквано откритие му отнема насладата от медения месец. Театър Българска армия гостува с комедията на сцената на Дом на народната армия в Бургас, на 26 юни от 19:00.
 • Сонатно дуо Кехайова - Милер

  25 юни 2019

  Дуото Кехайова – Милер открива камерната програма на Варненско лято. Сонатно дуо ще изпълни творби на Мясковски, Рахманинов и Рафаел на 25 юни от 19:00 в Градската художествена галерия на Варна. За пръв път у нас ще прозвучи Соната за виолончело и пиано №14 в си минор от Гюнтер Рафаел.
 • Направо от асансьора

  24 юни 2019

  Любов, флирт, съмнение, недоверие, ревност, глупост, безумие и много смях, събрани в един апартамент, на един етаж, направо от асансьора... Едно задъхано препускане между врати, балкони и стени, на което ставаме свидетели в зала 1 на ФКЦ във Варна на 24 юни от 19:30.
 • Концерт откриване

  23 юни 2019

  На 23 юни Бенямин Шмид - един от най-всестранните съвременни цигулари ще излезе на сцената в зала 1 на ФКЦ от 20:00 като солист на концерта по откриването на Международния музикален фестивал Варненско лято. Цигулковият виртуоз от Залцбург ще свири с Варненска филхармония под палката на маестро Георги Димитров.
 • Tommy Riverra

  22 юни 2019

  Уикендът в Makalali Beach се очертава доста силен. След петъчната вечер в компанията на Detlef, в събота зад пулта застава Tommy Riverra, за да ни представи музиката, така както той я разбира. В нощта на 22 юни ще се насладим на ретро хитове със съвременно звучене, а партито започва в 22:00. Съпортът е от Kiko и Peter Pavlov.
 • Detlef

  21 юни 2019

  Когато динамичните му сетове стигат до ушите на Марко Карола, Матиас Танцман и Green Velvet, Александър Георгиандис a.k.a Detlef започва да трепти до техните имена на клубната сцена и от Гърция стига до сериозни турнета из цял свят. Виждаме го на живо този петък и у нас, в Makalali Beach във Варна, когато Detlef застава зад пулта точно в 22:00.
 • Двама съвсем голи мъже

  20 юни 2019

  Себастиан Тиери има способността да създава абсурдни сюжети. Така е и в суперкомедията Двама съвсем голи мъже, в която двама колеги се събуждат в едно легло три сутрини подред, без да могат да си обяснят защо. Развръзката очакваме на 20 юни от 19:30 на сцената на театър Българан.
 • Три сватби и едно възкресение

  19 юни 2019

  Получаваш покана. Ще има сватба! Цели три! Но има и още… О, не, смърт… възкресение?!? Три сватби и едно възкресение! Всичко онова, което искаш да видиш в театъра, и нищо от това, което си виждал досега. Премиерата на постановката на Драматичен театър Русе гледаме на сцената на Дома на народната армия в Бургас, на 19 юни от 19:00.
 • Сън в лятна нощ

  18 юни 2019

  Една кралска двойка воюва с всички позволени и непозволени средства, докато всички полудеят, а когато всичко се обърка до невъзможност, един палав дух се намесва от върха на луната... Иначе казано спектакълът на Драматичен театър Търговище гостува в зала 1 на ФКЦ във Варна на 18 юни от 19:30.
 • Горещо

  17 юни 2019

  Всичко е въпрос на химия. Едва ли има някой, който не е чувал за феромоните и притегателната им любовна сила, но героите в горещата комедия на Жозиан Баласко се оказват изцяло подвластни на непреодолимото им въздействие. Колко Горещо става нататък, гледаме на сцената на Драматичен театър Бургас на 17 юни от 19:00.
 • С червило под бурката

  16 юни 2019

  Драматична лента за четири индийки от кооперация Хавай в Бопал, които искат само свободата си. С червило под бурката гледаме в зала Европа на ФКЦ, само на 16 юни от 20:15.
 • Прея

  15 юни 2019

  През 2018 се отделя от Монте Мюзик и хваща здраво кормилото на кариерата си, която тъкмо изкачва първия си връх с албума Preyah. Премиерата му в Alive Bar в Бургас на 15 юни изсипва дъжд от аренби и соул мелодии на сцената, на които певицата вика още Денис Попстоев със синтове и саксофон, Евден Димитров с бас, Радо Казасов с барабани, TromBobby с тромбон и Волен Милчев с беквокали.
 • Филип Киркоров

  14 юни 2019

  Я+R #Цвет Настроения е името на новото шоу, с което Филип Киркоров пристига за тричасово шоу на сцената на Летния театър във Варна на 14 юни от 21:00.
 • Четиримата италиански тенори

  13 юни 2019

  Сензационният ансамбъл Четиримата италиански тенори ще пее във Варна, непосредствено преди голямото си американско турне 2019. В първия си български концерт, Алесандро Д’Акриса, Федерико Сера, Федерико Паризи и Роберто Креска ще поднесат най-известните италиански оперни арии и песни, наситени с романтика и драматизъм, искрящи с италианско остроумие и чар. Концертът слага началото на Опера в Летния театър на 13 юни от 21:00.