Бургер на колела


19 ноември 2015 текст и снимки Севда Семер
Схемата е за Оскар – гурмето да се подава не от бели престилки, а от камион. Не страда нито портфейла, нито небцето, а уличната храна в града ни печели нови точки.


Street Chefs паркира на ъгъла на Парчевич и Ангел Кънчев – сигурно вече знаете, ако сте минавали оттам (пък и от предната пресечка въздухът е парфюмиран с аромат на бургери, дано това и на вас ви харесва). Първо ще кажем, че когато отидохме имаше метри опашка, но татуираните момчета вътре успяваха да бъдат свръх спокойни и дори забавни. За второ минаваме към храната – този "ресторант" е един паркинг с четири високи маси без столове (но пък наливат виното в стъклени чаши!), така че фокусът ни към нея е споделен. В менюто има четири бургера, два стека, два сандвича, един хот-дог и картофки (малки, големи и леко безсолни поне по нашия вкус). Опитахме Chef’s Burger (9.90лв) и сандвичите Slow Beef (7.90лв) и Slow Pork (6.90лв) преди да кажем, че уличната храна в София наистина току-що стана по-добра. Под хлебчето на бургера има сладко от лук и мариновани чушки халапеньо (малко бягство от класическия чийз) плюс бекон и потекло до съвършенство парче сирене. Нашата шестица обаче е за сандвичите – понеже няма нито какво да добавим към мекия хляб, крехкото месо, свръхароматния сос и свежото листо салата, нито пък бихме извадили нещо.
 
Това е, свърши ни обедната, изчезваме.


Street Chefs е на Парчевич 58-60, работи от (около) 11:00 до 21:00


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.