Кралски Концертгебау Оркестър

Кралски Концертгебау ОркестърМузикални интерпретации на световно ниво ще чуем на 30 юни от 20:00 в зала 1 на НДК, в изпълнение на Кралски Концертгебау Оркестър – Амстердам. Това ще е и първото гостуване в пълен състав на световноизвестния оркестър в България, като част от турнето му RCO meets Europe.


Поводът е юбилеят на оркестъра и 100 години от края на Първата световна война. Още през 2016 Кралският Оркестър стартира концертната си обиколка в Европа, посещавайки всички 28 държави-членки на Европейския съюз, в продължение на два и половина концертни сезона.
Като част от проекта Side by Side, който приобщава млади музиканти към високата класа на оркестъра, в концерта на 30 юни ще се включи Младежка филхармония Пионер в изпълнението на увертюрата Дон Жуан от Моцарт. Младите български музиканти ще бъдат подготвени предварително от своя диригент Любомир Денев-младши, преди да застанат на сцената рамо до рамо до опитните си колеги от Концертгебау под палката на маестро Даниеле Гати. Програма включва още Концерт за цигулка в ми минор, опус 64 от Менделсон със солист Веско Ешкенази и Седма симфония на Бетовен - специален комплимент към българската публика, вместо предвидената в програмата на европейското турне Втора симфония от Бетовен.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.