Мадагаскар 3

Мадагаскар 3


Оригинално заглавие: Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: анимация
САЩ, 2012, 85'
Режисьори: Ерик Дарнъл, Том МакГрат, Конрад Върнън
Озвучен с гласовете на: Анатолий Божинов, Тодор Николов, Петя Абаджиева, Пламен Чернев, Мария Силвестър, Александър Воронов, Веселин Калановски, Василка Сугарева
Всички сме наясно със старото като самото кино правило, че продълженията са по-слаби от оригинала. В това няма нищо странно, защото свежите в началото идеи се изтъркват и авторите трябва да компенсират спада в качеството с увеличаване на количеството – повече звезди, повече екшън, повече ефекти, повече смешки и т.н. Мадагаскар обаче е от онези изключения, които потвърждават правилото и освен по-мащабна всяка следваща серия успява да бъде по-добра, по-печеливша и по-добре оценена от предходната.


Чистосърдечно си признаваме, че запомнихме първия Мадагаскар единствено с поредната кретенска роля на Саша Барън Коен като лемурския вожд Жулиен и дори леко се изненадахме, когато научихме, че подобен средняшки филм, който дори и авторите му от DreamWorks не си направиха труда да промотират особено активно, ще се сдобие с продължение. Мадагаскар 2 обаче освен по-добра визия, ни предложи и по-добър хумор, а Мадагаскар 3 продължава възходящата тенденция и можем да ви го препоръчаме без колебание. Това е една от онези пъстри, шумни и високоскоростни продукции, способни с лекота да разсеят сивотата и скуката, пък било то и само за час и половина.
В новата серия старите ни познайници лъвът Алекс, зебрата Марти, хипопотамката Глория и жирафът хипохондрик Мелман решават, че са се наситили на дивата природа, така че напускат африканската савана с идеята да се завърнат в родния нюйоркски зоопарк. Както повеляват традициите, нашите герои за пореден път не успяват да стигнат там, накъдето са се запътили, и се озовават в Монте Карло. Шумната групичка бързо привлича вниманието на демонична служителка от службата за контрол над животните и единственият шанс да се скрият се оказва един международен цирк, който по една случайност също пътува за Ню Йорк. За да им бъде позволено да останат в цирка, Алекс, Марти, Глория и Мелман трябва да се включат в програмата, а предвид всеизвестната им некадърност сами може да се досетите какво шоу следва.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.