УОЛ.И

УОЛ.И


Оригинално заглавие: WALL.E
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: анимация
САЩ, 2008, 98’
Режисьор и сценарист: Андрю Стантън
озвучен на български с гласовете на: Петър Върбанов, Кристиан Фоков, Кирил Бояджиев, Александра Грънчарова, Георги Георгиев-Гого, Светлана Смолева
Някъде в далечното бъдеще един прилежен робот, който отчаяно копнее за компания, ще преживее най-вълнуващата космическа одисея, виждана някога в света на анимацията. Още една забавна и затрогваща история от фабриката на Pixar.


Запознайте се с УОЛ.И – най-симпатичният изкуствен интелект от ерата на C-3PO и R2-D2 насам. За разлика от двамата си легендарни предшественици обаче този робот не е призван за героични дела. 700 години след като и последният землянин е отлетял, за да се отдаде на високотехнологична летаргия в гигантската космическа станция Аксиом, на някога синята планета е останал само един от хилядите механични УОЛ.И-та. Те са натоварени с непосилната задача да разчистят тоновете отпадъци, които човечеството е оставило като наследство. Без дори да е чувал фразата “сизифовски труд”, разглобяемият любопитко с две изразителни механични очи вместо лице всеки ден търкаля чарковете си из запустелите улици, прилежно балирайки всеки попаднал пред погледа му отпадък. В компанията на своята отлично дресирана домашна хлебарка Спот и купищата непотребни вещи, които складира като съкровища в своето убежище, УОЛ.И не осъзнава колко е самотен. До момента, в който от небето пристига неочакван посетител – лъскава машина от ново поколение, изпратена да събере доказателства за живот на Земята. С разтуптяно съвсем по човешки сърце под металния корпус, роботът ще се престраши да последва новата си приятелка в най-вълнуващото анимационно приключение, виждано някога в открития Космос. От Pixar отново не са скъпили фантазия и майсторлък, за да облекат в характер неодушевената материя. Резултатът е простичка, затрогваща история за малки и големи, изградена около приятелството и идеята колко е важно да ценим дома си, докато все още имаме такъв.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.