Директен полет

Директен полет


Оригинално заглавие: Non-Stop
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: екшън, трилър
САЩ, 2014, 106’
Режисьор: Жауме Колет-Сера
С: Джулиан Мур, Лиъм Нийсън, Скот Макниъри, Мишел Докъри, Нейт Паркър, Джон Ейбрахамс, Лайнъс Роуч, Кори Стол, Бар Пали, Ансън Маунт
Холивуд отдавна проумя, че да снимаш филм, ограничен по време, място и действие в салона на пътнически самолет, е равно на купища пари и затова регулярно пуска по някое заглавие от серията.


Директен полет е точно такъв тип кинопреживяване, но ако очаквате нещо от ранга на Пасажер 57 или Въздушен конвой, забравете. Не че Лиъм Нийсън и Джулиан Мур не са отлични както винаги, просто тематиката вече е толкова изтъркана, че прозира като скъсан чаршаф. Преценете сами – федерален шериф (Нийсън), заклел се за пази въздушното пространство над Щатите, се качва на борда на редовен полет от Ню Йорк за Лондон. След обичайния любезен флирт със съседката по място (Мур) той започва да получава обезпокоителни съобщения от анонимен терорист, заплашващ да се отприщи като сериен убиец, ако по сметката му не бъдат преведени милиони долари. Естествено, угрозата се оказва реална и – каква изненада – имено човекът със значката се оказва първият уличен като атентатор. От негова страна следва неистова борба да докаже противното плюс отчаяни опити да спаси кожите на останалите живи пътници с помощта на сложна еквилибристика върху разхерметизирания самолетен корпус. Действително, кадрите на хиляди метри височина са ефектни, а напрежението – достатъчно сгъстено, за да ви задържи до последните минути, когато картите така или иначе падат на масата.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.