Убийство в Ориент Експрес

Убийство в Ориент Експрес


Оригинално заглавие: Murder on the Orient Express
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, криминален
САЩ, 2017, 114'
Режисьор: Кенет Брана
С: Кенет Брана, Дейзи Ридли, Джони Деп, Мишел Пфайфър, Пенелопе Крус, Уилям Дефо, Джуди Денч, Джош Гад, Оливия Колман, Луси Бойнтън
За 28 години като режисьор Кенет Брана адаптира всичко от литературни класики (Хенри V, Хамлет) до комикси (Тор), за да разлисти сега върху екрана и романа на Агата Кристи от 1934.


За целта сам облича безупречния костюм на белгийския детектив Еркюл Поаро и размърдва "малките сиви клетки" и тук масивните му мустаци в разгадаването на поредния заплетен случай. Заедно с него се качваме на истанбулския Ориент Експрес, натоварен с цял вагон ексцентрици, но не минават и няколко мили преди да попаднем в купето на убит пасажер. Всеки е заподозрян и всеки лъже: руската принцеса (Джуди Денч), вдовицата (Мишел Пфайфър), професорът (Уилям Дефо) и още 10+ образа попадат в мерника на детектива, който трябва да разкрие убиеца преди мъртъвците във влака да започнат да преобладават. Между тракането на колелата съспенсът се сгъстява плътно като утайката на турско кафе, но първокласният състав и театрално добрата атмосфера не компенсират факта, че се движим по познати релси. Какво би ни заинтригувало повече, когато крайната спирка ни е известна? Да опознаем по-отблизо пътниците, но, уви, билетът за маршрута на Брана не включва това.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.