Рио

Рио


Оригинално заглавие: Rio
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: комедия, анимация, приключенски
САЩ, 2011, 90'
Режисьор: Карлос Салдана
Oзвучен на български с гласовете на: Георги Тодоров, Малин Кръстев, Ася Рачева, Енчев, Румънеца
Историята на папагала Блу, който освен, че не може да лети, има проблеми с адаптацията към естествената си среда и отнешенията си със странната си спътница в пътешествията си, Перла.


След трите серии на Ледена епоха възприемаме името на режисьора Карлос Салдана като гаранция за весели анимационни приключения с одухотворени животинки. Точно това получаваме и от Рио, който не само не отстъпва по качество на приключенията на Мани, Диего и Сид, но дори ги превъзхожда с още по-внушителни компютърни ефекти и факта, че Салдана отдавна е искал да подчертае любовта към родния си град – Рио де Жанейро – и наистина е вложил цялото си сърце в работата. Резултатът е пъстър, забавен и впечатляващ с мащабите си, също като легендарния карнавал в бразилската столица.
В центъра на историята е опитоменият папагал Блу – последният мъжки представител от трудно произносимия си вид. Безметежният му живот в Минесота приключва с решението на собственичката му да срещне пернатия си любимец със симпатично неуравновесената женска Перла, живееща в Рио, след което да остави майката природа и съответните инстинкти да си свършат работата. Природата и инстинктите (дори подпомогнати от приглушена светлина и романтичен диско хит в един от по-забавните моменти) обаче нямат думата по въпроса, първо, защото Перла не може да понася разглезения Блу, който дори не може да лети, и второ – защото двата папагала са отвлечени от банда некадърни трафиканти на животни. Следват приключения, които отвеждат странната двойка из бразилските джунгли и райските плажове на Рио, дори ги стоварват насред карнавала на карнавалите. Междувременно съдбата ги среща с най-разнообразни представители на фауната начело с един особено зъл и особено забавен папагал, озвучен от ефирния господар Малин Кръстев.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.