Сем. Милър

Сем. Милър


Оригинално заглавие: We're the Millers
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: комедия, криминален
САЩ, 2013, 110’
Режисьор: Роусън Маршал Търбър
С: Джейсън Съдейкис, Ед Хелмс, Дженифър Анистън, Томас Ленън, Лаура-Лей, Уил Полтър, Моли С. Куин, Ема Робъртс, Ник Офермън
Жежките месеци носят нови и нови летни комедийни заглавия, които предизвикват първичен смях и предлагат ненатрапчиви и донякъде клиширани сюжетни линии. Подобно е положението и тук, в Сем. Милър, където ще се наситим на абсурдни ситуации, лековат, на моменти дебелашки хумор, както и ще отправим ироничен взор към най-миниатюрната социална единица, а именно семейната клетка.


Дейвид (ролята е поверена на сравнително непознатия Джейсън Съдейкис) гравитира около четиридесетте си години и водейки примамливия живот на ерген, хвърля сегиз-тогиз по едно завистливо око към задомените си и вече снабдени с домочадие съученици, които пък на свой ред бленуват свободното му ежедневие. Но нищо не е такова, каквото изглежда, и професионалното поприще на вечния ерген е поредното доказателство, защото той се е специализирал в наркопласьорство. Подреденият му и охолен живот обаче стяга примката около врата му поради задължения към ексцентричния наркобос Брад (в ролята е Ед Хелмс, добре познат като пресимпатичния Стю в трилогията Ергенският запой), който насилствено трансформира Дейвид от пласьор в трафикант. Оказва се, че незначителното количество, което е принуден да пренесе през мексиканско-американската граница, е има-няма 2 тона, но и връщане назад няма. За параван пред граничарите Дейвид се наема да селектира бутафорно семейство, в което членуват цяла плеяда маргинални персонажи – греховната стриптийзьорка Роуз (Дженифър Анистън демонстрира прилични за възрастта си форми, небрежно напомняйки за едновремешната изява на колегата си Деми Мур в Стриптийз от далечната 1996, и тук е неотклонно вярна на романтично-сантименталния си ореол), хормонално небалансираният тийнейджър Кени (Уил Полтър) и сладката Кейси (Ема Робъртс), която пък е видяла твърде много в крехкия си живот. Така сформираното абсурдното каре маргинални герои, всеки със своята собствена житейска неуредица, отговорно се заема с метазадачата да заблуди властите и да доведе операцията до успешен финал. Навярно е излишно да ви уведомяваме, че насетне ни очакват цяла констелация от комични ситуации, безброй изпитания и периодично вживяване в скалъпената си роля на всеки един от Милърови. Семейния колорит поддържа и симпатичната фамилия Фицджералд, нерядко компания в перипетиите и недоразуменията на тимуровски възникналото семейство. “Надежда тука всяка оставете, вие, що пристъпвате тук”, казал е някога Данте Алигиери, а ние си позволяваме да го цитираме, за да не крушират очакванията ви към продукцията, така че просто се отпуснете и се посмейте от сърце на шегите и закачките с горчиво-сладък семеен привкус.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.