• 12 А

  България, 2017, 90'
  Режисьор: Магдалена Ралчева · С: Радина Кърджилова, Мария Каварджикова, Дарин Ангелов, Калоян Минев, Анелия Мангърова, Елена Бойчева, ...

  След като Яна Маринова успя да усмири 11 А клас, на стола на класната Лина Николова сега се настанява Радина Кърджилова.

  G-8 Cinema  
 • Future Shorts Пролет

  Франция/Украйна/Англия/Австрия, 2016-2017, 91'

  ЛЕНИНОПАД Украйна, 2017, 11' Документален филм, който се сбогува с фантомите на СССР в Украйна и ни среща с духа на Владимир Илич. ENCARNACION ...

  Дом на киното  
 • NT Live: Хамлет Hamlet

  Великобритания, 2015, 220'
  Режисьор: Линдзи Търнър · Продуцент: Соня Фридман · по пиесата на Уилям Шекспир · Сценография: Ес Девлин · С: Бенедикт ...

  Докато страната се подготвя за война, кралското семейство е на път да се саморазруши. Решен да отмъсти за смъртта на баща си, но разколебан от сложната задача, датският принц Хамлет се разбунтува срещу затрудненията, осуетяващи мисията му. Така той е на път не само да загуби здравия си разум, но и да застраши цялото кралство.

  Cinema City Sofia  
 • Rampage: Унищожителите 3D Rampage

  САЩ, 2018
  Режисьор: Брад Пейтън · С: Наоми Харис, Дуейн Джонсън

  Кинг Конг и Войната за планетата на маймуните се пресичат в този екшън на Брад Пейтън (Сан Андреас), в който Скалата отново ще предотвратява световна катастрофа.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena Mladost Sofia IMAX  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Paradise 4DX  
  Cinema City Sofia  
  Cinema City Sofia IMAX  
 • Rocknrollers Rocknrollers

  Холандия, 2016, 25'
  Режисьор: Даан Бол

  Сия (15), Бас (14) и Винс (13) са трима близки приятели, които от години свирят в психеделик рок групата Морганас Илужън. Когато Сия изпада в депресия, бъдещето на групата е изложено на опасност. Rocknrollers е ведър младежки документален филм за приятелството, порастването и силата на музиката.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Tomb Raider: Първа мисия 3D Tomb Raider

  САЩ/Великобритания, 2018, 118'
  Режисьор: Роар Утхауг · С: Алисия Викандер, Доминик Уест, Уолтън Гогинс, Даниел Ву, Кристин Скот Томас, Хана Джон-Кеймън

  Да влезеш в потника и прашните ботуши на Лара Крофт звучи непосилно, когато преди теб ги е носила Анджелина Джоли.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Ангели

  България, 2018, 42'
  Режисьор: Лъчезар Петров · С: Мария Бакалова, Момчил Степанов, Павел Владимиров

  Високо в планината, където рядко стъпва човешки крак, съдбата среща три „ангела“: двама мъже с името Ангел и едно момиче - Ангела. Единият мъж е полицай, а другият – лекар. Момичето и сестра ѝ, която не виждаме, са туристки, тръгнали да видят древно светилище.

  Дом на киното  
 • Антоан дьо Сент-Екзюпери, последният романтик Antoine de Saint-Exupéry, le dernier romantique

  Франция, 2016, 54'
  Режисьор: Мари Брюне-Дьобен

  Този филм търси да разбере какъв човек и герой е бил в действителност Сент-Екзюпери, като разглежда историята на живота му, съдбата му и приключенията му в Париж, Ню Йорк и Южна Америка. Ще научим за света на писателя изследовател – свят, който е едновременно мъжки, пълен с приключения и приятелства, и вкоренен в детството, пълен с мечти, фантазии, но също и неутешима драма.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Антонио Сеги, големият театър на света

  Франция, 2017, 52'
  Режисьор: Франсоа Катоне

  Аржентинският художник Антонио Сеги живее и работи в Париж от 60-те години. На екрана се появява сам в своето ателие и говори. Снимах 24 дни, разпръснати в продължение на 2 години и половина, и в ателието сме само аз – режисьорът Франсоа Катоне, и художникът.
  · Master of Art
  G-8 Cinema  
 • Астерикс: Имението на боговете Astérix: Le domaine des dieux

  Франция, 2014, 85'
  Режисьор: Александър Астие, Луи Клиши

  Известният френско-белгийски комикс, издаван от края на 50-те години, има доста игрални екранизации (предимно с Жерар Депардьо в ролята на Обеликс), но анимацията му отива повече.

  G-8 Cinema  
 • Бедите на Софи Les malheurs de Sophie

  Франция, 2015, 105'
  Режисьор: Кристоф Оноре

 • Бикът Фердинанд Ferdinand

  САЩ, 2017, 106'
  Режисьори: Карлос Салдана

  "Има места, където не ви измъчват, защото сте себе си", припомня добродушният бик, докато търси обратния път към своя дом в рисуваната премиера. Посрещаме го с две номинации за Златен глобус на рогата, а създателите на Рио и Ледена епоха отново спояват картинките с тънка ирония, за да не скучаем до хлапето в салона.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Бил Виола: Пътят към катедралата Сейнт Пол Bill Viola: The Road to St Paul's

  Великобритания, 2017, 82'
  Режисьор: Джералд Фокс

  Ярък, затрогващ портрет на най-влиятелния видеотворец в света – Бил Виола – и на неговата съпруга и близък сътрудник Кира Перов. Филмът проследява 12-годишната одисея на двойката до създаването на две постоянни видеоинсталации за катедралата Сейнт Пол в Лондон. Мъченици и Мария символизират някои от дълбоките мистерии на човешкото
  съществуване.
  · Master of Art
  Люмиер Лидл  
 • Бярке Ингелс - времето на архитекта Big Time: Historien om Bjarke Ingels

  Дания, 2017, 80'
  Режисьор: Каспар Аструп Шрьодер

  Филмът проследява Бярке Ингелс в продължение на 7 години (2009-2016), през които той се опитва да завърши най-големия си проект досега. Филмът разкрива творческите процеси у Бярке, както и безкрайните компромиси, свързани с работата му.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Одеон филмотечно кино  
 • Ваканциите на малкия Никола Les vacances du petit Nicolas

  Франция, 2014, 97'
  Режисьор: Лоран Тирар · Сценарий: Лоран Тирар, Жако Ван Дормаел, Грегоар Вигнеран, по класическата детска книга на Рьоне Госини и ...

  Учебната година приключва и се задава дълга поредица от приключения. Малкият Никола заминава на море с родителите си и с баба си Меме. Сега той разполага с плаж, хотел, гора, приятели и семейството си – с една дума всичко, което обещава една незабравима ваканция.

  G-8 Cinema  
 • Вездесъщият

  България, 2017, 120'
  Режисьор: Илиян Джевелеков · Сценарий: Матей Константинов, Илиян Джевелеков · Музика: Петко Манчев · С: Велислав Павлов, ...

  "Само една истина в повече може да те убие", разбираме премиерно от Вездесъщият, след като откъсна Златната роза за пълнометражен филм, както и наградите на публиката и кинокритиката.

  Дом на киното  
 • Вестник на властта The Post

  САЩ/Великобритания, 2018, 116'
  Режисьор: Стивън Спилбърг · Сценаристи: Джош Сингър, Лиз Хана · С: Мерил Стрийп, Том Ханкс, Сара Полсън, Боб Оденкърк, Брадли ...

  Когато преди 11 месеца прочита сценария на Джош Синджър (Спотлайт) и Лиз Хана, Спилбърг оставя сай-фай приключението Играч първи, приготви се на заден план, за да изкара на първи тази история заради "неотложността, породена от администрацията на Тръмп".

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Врагове

  България, 2017, 101'
  Режисьор и сценарист: Светослав Овчаров · Оператор: Рали Ралчев · С: Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, ...

  "Кой всъщност е най-големият враг – дали не го носим в самите себе си във всяка война или във всеки мир, в който живеем?", пита Светослав Овчаров (режисьор на Зад кадър и сценарист на Жажда), преди да ни вкара в Балканската война с тази история по действителни събития.

  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
 • Възвишение

  България, 2016, 145'
  Сценаристи: Милен Русков, Виктор Божинов, Нели Димитрова · Режисьор: Виктор Божинов · С: Владимир Михайлов, Ивайло Димитров, Кирил ...

  С дебело портфолио от телевизионни сериали (Стъклен дом, Столичани в повече, Под прикритие) Виктор Божинов скача в дълбокото с първия си игрален филм – чаканата от миналата година екранизция по романа на Милен Русков, оценен с Европейска награда за литература за своето "Ще го хвана тоз народ и ще му помогна да се възвиси!".

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Върнете се в училище La rentrée des classes

  Франция, 1955, 24'
  Режисьор: Жак Розие

  В малко селце в Прованс, на първия ден от училище, малко момче хвърля чантата си в реката заради залог, а спасяването й води до вълнуващо приключение.

  Френски институт  
 • Въртележка Wonder Wheel

  САЩ, 2017, 101'
  Режисьор и сценарист: Уди Алън · С: Кейт Уинслет, Джеймс Белуши, Джуно Темпъл, Джъстин Тимбърлейк, Макс Казела

  От порочния Холивуд на Café Society Уди Алън ни изпраща на Кони Айлънд през 50-те за неонова драма по нанадолнището страст-изневяра-насилие.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Гномчета вкъщи 3D Gnome Alone

  САЩ/Великобритания/Канада, 2017, 85'
  Режисьор: Питър Лепениотис, Шели Шено

  Градинските гноми не са това, което са в тази анимация от режисьора на Крадци на ядки (продуцирана от маститите 3QU, които стоят зад Шрек).

  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Да живее България

  България, 2017
  Режисьор и сценарист: Адела Пеева · Оператори: Димитър Скобелев, Пламен Гелинов, Светла Нейкова

  Да живее България е най-новият филм на Адела Пеева. За него тя казва: Той е за патриотизма и национализма и тънката разлика между тези две неща. Дали хората, които виждаме по улиците напоследък, са се появили изведнъж, или пък са продукт на механизми от този и миналите ни животи.

  Дом на киното  
 • Да обичаш Винсент Loving Vincent

  Великобритания/Полша, 2017, 95'
  Режисьори: Дорота Кобела и Хю Уелчман

  Над 62 000 маслени рисунки оживяват на екрана историята за живота и смъртта на Винсент ван Гог в първия в историята на киното пълнометражен филм, осъществен чрез анимиране на картини.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Да се изгубиш нарочно

  България, 2018, 100'
  уеб серии · С: Крис Захариев, Ясен Атанасов, Анастас Шипков

  На границата между безгрижието и отговорния живот, трима приятели решават да прекарат последното си лято като тийнейджъри, пътувайки без план сред най-затънтените кътчета на България.

  Дом на киното  
 • Да танцуваш Бетховен Dancing Beethoven

  Швейцария/Испания, 2016, 79'
  Режисьор: Аранча Агире

  Пътешествие, проследяващо подготовката и усилната работа на балетистите и музикантите за уникален спектакъл в Токио, който Бежар прави по Деветата симфония на Бетховен. В спектакъла участват Балетът на Бежар, Токийският балет и Израелската филхармония. Прекрасна комбинация от танцови движения и различни чувства в четирите части на симфонията с абсолютна елегантност и сила.
  · Master of Art
  Cine Grand Park Center  
 • Децата на Вавилон Children of Babylon

  Швейцария, 2016, 49'
  Режисьор: Лена Медер

  Музикално приключение с Таймаз, София, Апсарах, Логитан, Омар и Габриеле. Шест деца от Люцерн с имигрантски истории намират общ език в класическата музика.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Диагноза: Секси! I Feel Pretty

  САЩ, 2018, 110'
  Режисьори: Аби Кон, Марк Силвърщайн · С: Ейми Шумър, Мишел Уилямс, Емили Ратажковски

 • Дийп Deep

  Испания/Белгия/САЩ, 2017, 92'
  Режисьор: Хулио Сото Гурпиде

  Броим 100 години напред в бъдещето, когато човечеството отдавна се е изселило от Земята (незнайно къде), но цяла колония екстравагантни същества са останали да царуват в дълбокото на океана.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Другият Сертон Outro Sertão

  Бразилия, 2013, 73'
  Режисьори: Адриана Жакобсен, Сораия Вилала

  Творбите на бразилския писател Жоао Гимараес Роза са известни в целия свят, но читателите слабо познават опита му в нацистка Германия между 1938 и 1942.

  G-8 Cinema  
 • Духът на кошера El espíritu de la colmena

  Испания, 1973, 94'
  Режисьор: Виктор Ерисе

  Чувствително 8-годишно момиченце, което живее през 40-те в малко испанско село, се затваря в собствения си фантастичен свят, след като гледа филма Франкенщайн.

  Институт Сервантес  
 • Душа Soul

  Испания, 2017, 75'
  Режисьори: Хосе Антонио Бланко и Анхел Пара

  Трите звезди Мишлен са границата между висшата кухня и останалата. В тази класа има различни подходи към храната, което ни позволява да откриваме духовни и кулинарни контрасти. Две противоположни разбирания за кухнята, удостоена с 3 звезди Мишлен, виждаме у младия Енеко Ача (39), представител на авангарда, и у възрастния Джиро Оно (91), представител на традицията.
  · Master of Art
  Люмиер Лидл  
 • Дъвка за балончета

  България, 2017, 100'
  Режисьор: Станислав Тодоров-Роги · Сценарий: Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова, Тео Чепилов · Музика: Калин Николов ...

  След като откъсна Златна роза за най-добър сценарий, Дъвка за балончета се пука и на нефестивален екран с обещанието "честна пионерска" за романтична комедия.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Етгар Керет: По действителен случай Etgar Keret: Based on a True Story

  Холандия, 2017, 67'
  Режисьори: Стефан Каас и Рутгер Лем

  В своите разкази израелският писател Етгар Керет смесва измислица и реалност. Историята на собствения му живот също прилича на съвременна приказка. В този хибриден документален филм режисьорите разследват защо разказването на истории е съществено за живота на Керет.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Животът като анимация Life, Animated

  САЩ/Франция, 2016, 91'
  Режисьор: Роджър Рос Уилямс

  На 3 години бъбривото и енергично момченце Оуен Съскинд спира да говори и потъва в аутизъм – както изглежда, безнадеждно. Минават почти 4 години и единственият стимул, който ангажира вниманието на Оуен, са филмите на Дисни. Тогава един ден баща му взима една кукла – Яго, остроумният папагал от Аладин – и пита: "Какво е да съм на твое място?" И хоп! Оуен отговаря с диалог от филма.
  · Master of Art
  Дом на киното  
 • Зайчето Питър Peter Rabbit

  САЩ/Австралия/Великобритания, 2018, 95'
  Режисьор: Уил Глук · С: Роуз Бърни, Донал Глийсън, Сам Нийл · Озвучен на български с гласовете на: Борис Кашев, Орлин Павлов, ...

  Два подскачащи заека са най-близките приятели на срамежливо момиченце в английската провинция, което превръща единия от тях в главен герой на първата си история през 1893.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Дом на киното  
  Одеон филмотечно кино  
 • Златната петорка

  Македония, 2016, 83'
  Режисьор: Горан Тренчовски · Със: Славко Щимац, Мето Яновски, Яна Стояновска

  По време на комунистическите репресии в Македония убийството на петима студенти остава неразкрито, а след половин век Алавети, изследовател и очевидец на събитията, се връща с досието на Златната петорка, за да търси истината.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
 • И после светлина Light Thereafter

  България/Белгия/Великобритания, 2016, 107'
  Режисьор: Константин Божанов · С: Бари Кьоеган, Ким Бодниа, Туре Линдхард, Солен Риго, Лубна Азабал, Слиман Дази, Маргита Гошева, Елица ...

  Младият и чувствителен Павел (Бари Кьоеган от Дюнкерк и Убийството на свещения елен) мечтае да стане ученик на своя идол – енигматичния френски художник Арно.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
  Одеон филмотечно кино  
 • Играч първи, приготви се 3D Ready Player One

  САЩ, 2018, 140'
  Режисьор: Стивън Спилбърг · С: Тай Шеридан, Оливия Кук, Бен Менделсон, Т. Дж. Милър, Саймън Пег, Марк Райлънс

  Покрай маратона за Оскарите тази година вече гледахме филм на Стивън Спилбърг – важният социално, политически и човешки Вестник на властта, но сай-фай авантюрата му Играч първи, приготви се има съвсем различни претенции от това да привлича размисли и номинации.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Идеалът L'idéal

  Франция, 2016, 90'
  по романа Помощ, простете на Фредерик Бегбеде · Режисьор и сценарист: Фредерик Бегбеде · С: Гаспар Пруст, Одри Флеро, Анамария ...

  Посрещаме Фредерик Бегбеде не само като писател, но и като сценарист и режисьор, за да открие официално CineLibri.

  G-8 Cinema  
 • Извън пътя Off the Road

  България, 2017, 110'
  Режисьор и сценарист: Николай Волев · С: Деян Донков, Сали Ибрахим, Аня Пенчева

  С абсолютни върхове като Господин за един ден, Да обичаш на инат и Козият рог във филмографията си, Николай Волев снима отново след 15-годишно отсъствие от киното ни, за да разкаже история за любовта, вдъхновението и творчеството в затишието след младостта и големите пробиви.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
  Одеон филмотечно кино  
 • Изгубени в Париж Paris pieds nus

  Франция, 2016, 83'
  Режисьори: Доминик Абел, Фиона Гордън · С: Фиона Гордън, Доминик Абел, Емануел Рива, Пиер Ришар, Еми Боасар Помел

  Докато комедиите стават все по-вулгарни и плоски, двойка френски режисьори хвърлят невинно-сантиментален поглед към Париж, вдъхновен от Чарли Чаплин и Жак Тати.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Изключителният (Моят Годар) Le Redoutable

  Франция, 2017, 107'
  Режисьор: Мишел Азанависиюс · С: Луи Гарел, Стейси Мартин, Беренис Бежо, Миша Леско, Грегори Гадбоа, Феликс Кайсил

  През 1967 най-противоречивият режисьор на Новата вълна във Франция снима филма Китайката със 17-годишната Ан Вяземски, за която се жени.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
  Одеон филмотечно кино  
 • Израел: истории от модерните дни Israel, Stories of modern days

  Франция, 2017, 53'
  Режисьори: Уилям Карел и Бланш Фингър

  70 години след създаването на еврейската държава, 10 известни израелски писатели хвърлят светлина върху Израел. Наблюдавайки страната си всеки по свой уникален начин, те разказват за нея от гледна точка на ежедневието на вътрешни хора. Този събитиен документален филм предлага оригинален и субективен портрет на Израел: литературата като средство за разбиране на геополитиката.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Изяж ме!

  България/Естония/Германия, 2016, 21'
  Режисьор и сценарист: Илина Перянова · С: Луиза Григорова-Макариев, Найджъл Барбър, София Георгиева, Диляна Спасова, Йоана Иванова, ...

  Лаура, обсебена от теглото си красавица, е на вечеря с лакомия си и богат любовник в луксозен ресторант. Но по време на обилното угощение Лаура попада в необичаен свят, в който пеещата храна я въвлича във вихър на танца, от който тя излиза променена завинаги.

  Влайкова  
 • Името ми е никой My name is nobody

  Холандия, 2017, 77'
  Режисьор: Дениз Янзе

  Всички познаваме легендарния режисьор Серджо Леоне и композитора Енио Мориконе, но кое е малкото момче между двамата на една стара училищна снимка от 1937? Робърт де Ниро, Ава Гарднър, Федерико Фелини... Ресторантьорката от Трастевере в Рим може да продължава да изброява.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
 • Истина или предизвикателство Truth or Dare

  САЩ, 2018, 100'
  Режисьор: Джеф Уадлоу · С: Луси Хейл, Ландън Либуарон, Нолан Джерард Фънк, Тайлър Поузи, Вайълет Бийн, София Али, Хейдън Зито

  "Казваш истината или изпълняваш предизвикателството – иначе умираш" е простото правило, за което обаче са нужни четирима сценаристи в новия хорър на Blumhouse Productions.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Каренина и аз Karenina & I

  Норвегия/Италия/Русия, 2017, 84'
  Режисьор: Томазо Мотола

  Съдбата на една актриса. С участието на Лиам Нийсън като гласа на Лев Толстой. Норвежката актриса Гьорилд Маусет е изправена пред почти невъзможната задача да изиграе ролята на Ана Каренина на език, който никога не е говорила, и то в родината на автора. Тя се заема да учи руски и да открие истинските причини, поради които Толстой е написал романа. Това, което Гьорилд не знае, е, че Ана Каренина ще се превърне в ролята на живота й и ще я промени завинаги.
  · Master of Art
  Одеон филмотечно кино  
 • Карлос Саура: фотограф. Създаването на една книга Carlos Saura: Photographer Journey of a Book

  Германия, 2017, 52'
  Режисьори: Йорг Адолф и Гереон Вецел

  Като млад Карлос Саура - легендарният испански филмов режисьор, не знае със сигурност какъв иска да стане: мотоциклетен състезател, фламенко танцьор или фотограф? След 60 години, 40 филма и множество филмови награди виждаме как страстта му към фотографията бележи целия му живот.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Като готвачите Comme un chef

  Франция/Испания, 2012, 84'
  Режисьор: Даниел Коен · С: Жан Рено, Мишел Юн, Рафаел Агоге, Жюлиен Боаселие, Сантяго Сегура

  32-годишният талантлив Жаки Боно – ценител на висшата кухня, мечтае за голям успех и собствен ресторант. Незавидното му финансово ...

  G-8 Cinema  
 • Квадратът The Square

  Швеция/Германия, 2017, 150'
  Режисьор и сценарист: Рубен Йостлунд · С: Клаес Бенг, Елизабет Мос, Доминик Уест, Тери Нотари, Кристофер Лаесьо

  Взел Златна палма в Кан (и номиниран за чуждоезичен Оскар), хапливият филм на шведа Рубен Йостлунд ни сблъсква с Кристиан – уважаван куратор в музей за съвременно изкуство.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
  Одеон филмотечно кино  
 • Коварен капан: Последният ключ Insidious: The Last Key

  САЩ/Канада, 2018, 103'
  Режисьор: Адам Робител · С: Лин Шей, Ангъс Сампсън, Кейтлин Джерард, Теса Ферер, Джош Стюарт,

  Да надскочиш ужаса и да удължиш страха е почти невъзможна задача, когато зад гърба ти вече има опашка от три филма, разплитащи същата нишка.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Кокошка: живот и творчество Kokoschka, Oeuvre-Vie

  Швейцария, 2017, 76'
  Режисьор: Мишел Роде

  Художник и писател, моралист, учител и всеотдаен гражданин, белязан от две световни войни, преследване и изгнание, неуморим странник с вечно будни сетива, дълбоко привлекателен човек, свидетел на своя век и фигура от нашето време, човек, когото искам зрителят да открие. Този филм, гледащ към бъдещето, е послание на надежда, посветено на младите.
  · Master of Art
  G-8 Cinema  
 • Константин Гърчич - дизайнът е работа Konstantin Grcic: Design is Work

  Германия, 2017, 54'
  Режисьор: Гереон Ветцел

  Константин Гърчич е смятан за един от най-иновативните и прозорливи продуктови дизайнери в света. Кариерата му започва с един стол и една лампа, които сега са изложени в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Крадци на ядки 2: Луди по природа The Nut Job 2: Nutty by Nature

  Канада/САЩ/Южна Корея, 2017, 91'
  Режисьор: Кал Брънкър

  "Дотук с мирните протести!", заявява разгневена лилава катерица преди да нападне гигантски булдозер и да даде началото на бунта срещу властта в тази втора част на ядливата анимация.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Краят на песента Краят на песента

  България, 1970, 90'
  Режисьор: Милен Николов · Сценарий: Николай Хайтов · по неговия разказ Ибрям Али · Музика: Борис Карадимчев · С: Васил ...

  В началото на 20в. в Родопите двама млади се обичат и се женят против волята на родителите си. Любовта им обаче е обречена, тъй като ...

  Одеон филмотечно кино  
 • Курс по Достоевски

  Русия, 2017, 40'
  Режисьор: Валентина Елина

  Поглед зад кулисите на най-амбициозния руски театрален проект в днешно време. Този млад театър е роден от един курс в школата студио към Московския художествен театър. Под ръководството на известния театрален режисьор Дмитрий Брусникин младите актьори работят в неговата постановка на Бесове на Достоевски.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
 • Лигата на екзотичните танцьорки League of Exotique Dancers

  Канада, 2016, 90'
  Режисьор: Rama Rau

  Смелост, блясък и прашки: Лигата на екзотичните танцьорки е провокативен, интимен и осветляващ поглед зад кулисите на бурлеската в златните ѝ години чрез личния живот и историите на легендарни звездни изпълнителки.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Люмиер Лидл  
 • Лили Рибката

  България, 2017, 107'
  Режисьор и сценарист: Ясен Григоров · Музика: Виктор Стоянов · С: Дарина Досева, Калина Асенова, Боян Григоров, Калоян Минчев, ...

  "Трябва да пазиш възможно най-бистри спомените си от детството, защото те са важни за връзката с децата ти, когато станеш родител", каза ни Ясен Григоров малко преди този негов трети филм да стопли Киномания миналия ноември.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Лично правосъдие Death Wish

  САЩ, 2017, 107'
  Режисьор: Илай Рот · С: Брус Уилис, Винсент Д'Онофрио, Елизабет Шу, Камила Мороне, Дийн Норис, Бо Кнап, Кимбърли Елис, Рони Джийн ...

  "Не съм сигурен дали имахме нужда от римейк, но съм напълно сигурен, че не се нуждаем от такъв точно сега", казва Робърт Денерщайн, обобщавайки позицията на критиката: на филма не само му липсва енергията на оригинала от 1974, но идва в грешен момент и с грешен заряд – да хванем оръжие и да раздаваме правосъдие сами.

  Arena Mladost  
 • Малка светлинка Petite lumière

  Франция/Сенегал, 2003, 15'
  Режисьор: Ален Гомис · С: Аси Фал

 • Малкият вампир The Little Vampire

  Германия, 2017, 83'
  Режисьори: Рихард Клаус, Карстен Килерих

  Поредицата романи на немската писателка Ангела Зомер-Боденбург приема цвят и форма в тази анимация с послание "Пази си шията!".

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Малкият остров La isla mínima

  Испания, 2014, 105'
  Режисьор: Алберто Родригес · С: Хавиер Гутиерес, Раул Аревало, Мария Варод

  Заглавието на този испански филм, обрал наградите Гоя през 2014, може да ви заблуди, че крие на брега си някоя топла история. Нищо подобно.

  Институт Сервантес  
 • Мария и Калас Maria by Callas

  Франция, 2017, 113'
  Режисьор: Том Волф

  Филмът е портрет на изпълнителката, която в търсене на съвършенството се превърна в световна икона, на една страстна жена с изключителна съдба.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
  Люмиер Лидл  
  Одеон филмотечно кино  
 • Матера - от срама на Италия до европейска столица на културата Matera - von der Schande Italiens zur europäischen Kulturhauptstadt

  Швейцария, 2018, 52'
  Режисьор: Кристиан Валтер

  От срама на Италия до европейска столица на културата - невероятната трансформация на южния италиански град Матера от грозно патенце в търсена туристическа дестинация.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Международен студентски филмов фестивал Нова вълна

  Пълната програма на фестивала може да откриете тук.

  Одеон филмотечно кино  
 • Мечта за еврейска Коледа Dreaming of a Jewish Christmas

  Канада, 2017, 61'
  Режисьор: Лари Уайнстийн

  Музикален документален филм за удивителната история на група еврейски автори на песни, написали саундтрака за Коледа.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Микеланджело: любов и смърт Michelangelo: Amore e Morte

  Великобритания, 2017, 80'
  Режисьор: Дейвид Бикърстаф

  Кинопътешествие из забележителните църкви и музеи на Флоренция, Рим и Ватикана, до салони и приемни в Европа, за да изследваме бурния живот на Микеланджело. Филмът търси по-дълбоко разбиране за тази харизматична и енигматична фигура - както чрез отношенията на Микеланджело с неговите съвременници, така и чрез завещаното от него творчество.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Мисията на Кент Нагано La mission de Kent Nagano

  Канада/Германия, 2017, 46'
  Режисьори: Надя Френц и Инге Кльопфер

  Като дете Кент Нагано е повлиян от страстта на изключителен учител по музика. Той попива тази страст и поема мисията да я предаде на възможно най-голяма публика.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
 • Мориц Даниел Опенхайм - първият еврейски художник Moritz Daniel Oppenheim: the First Jewish Painter

  Германия, 2016, 72'
  Режисьор: Изабел Гатхоф

  Мориц Даниел Опенхайм, "художникът на Ротшилдови и Ротшилд на художниците", е не само първият еврейски художник с академично образование, но също и икона на еврейската еманципация в Германия. Заедно с най-продаваните му творби – картините, изобразяващи традиционния еврейски семеен живот – големи постижения на германските евреи през XIX в. изпадат в забвение.
  · Master of Art
  Люмиер Лидл  
 • Мосю Майонеза Monsieur Mayonnaise

  Австралия, 2016, 80'
  Режисьор: Тревър Греъм

  Епично приключение с художници, върколаци, герои, нацисти, комикс и франзели... с обилни количества френска майонеза!
  · Master of Art
  Люмиер Лидл  
 • Мстислав Ростропович, несломимият лък Mstislav Rostropovich: The Indomitable Bow

  Франция, 2017, 80'
  Режисьор: Бруно Монсенжеон

  Ростропович, вече получил международно признание през 50-те години, е принуден да напусне страната си през 1972. Той защитава Солженицин, който е изгонен от СССР за издаването на Архипелаг ГУЛАГ. Лишен от гражданство от съветските власти, Ростропович се установява в Париж и Вашингтон. Така се ражда неговата легенда.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Музика в ефира: История на класическата музика по телевизията Music in the Air: A History of Classical Music on Television

  Германия, 2012, 85'
  Режисьор: Райнер Е. Мориц

  Телевизията има огромна роля за популяризирането на музиката, за съхраняването на ценни моменти от създаването на музика и за раждането на музика и изпълнения, които не биха съществували без нея.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Неконформистката алтернатива: Българска късометражна анимация

  България, 2013-2017, 48'
  Куратор: Христо Симеонов

  Анимационното изкуство осигурява ниво на творческа свобода, каквото не се среща в много от другите жанрове на киното. Свобода, чиято рамка може да бъде единствено въображението на твореца. Пет анимационни филма на български творци, които обхващат различни стилове и техники и носят своя концепция за света и за човека.

  G-8 Cinema  
 • Нелюбов Нелюбовь

  Русия/Франция/Белгия/Германия, 2017, 127'
  Режисьор: Андрей Звягинцев · С: Мариана Спивак, Алексей Розин, Матвей Новиков, Марина Васильева, Андрис Кейш, Алексей Фатеев

  Женя и Борис са в процес на развод, белязан от гняв, разочарование и взаимни обвинения. Насочвайки се към нов живот, всеки с нов партньор, те са нетърпеливи да започнат отначало, да отворят нова житейска страница, дори да има опасност по този начин да изоставят своя 12-годишен син Альоша. До момента, в който той става свидетел на един от техните скандали и изчезва.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
  Люмиер Лидл  
  Одеон филмотечно кино  
 • Нито звук A Quiet Place

  САЩ, 2018, 90'
  Режисьор: Джон Красински · С: Джон Красински, Емили Блънт, Ноа Джупе, Милисенд Симънд

  Когато слепи извънземни същества завладяват земята, а хората се превръщат в основното им меню, единственото правило на оцелелите е да не издават нито звук.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Нов живот

  България/Канада, 2018, 75'
  Режисьор и сценарист: Стефан Иванов

  През 1990 близо 2000 млади българи заминават за Канада и започват да търсят убежище от властите.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Дом на киното  
 • Овцата Шон: Филмът Shaun the Sheep Movie

  Великобритания/Франция, 2015, 85’
  Режисьори: Марк Бертън, Ричард Старзак

  Ако пазите топли чувства към Уолъс и Громит и Бягството на пилето, излезли от същото анимационно студио, тази вълнена топка смях е вашият идеален неделен следобед – с децата.

  G-8 Cinema  
 • Огненият пръстен: Революция 3D Pacific Rim Uprising

  САЩ/Китай, 2018, 111'
  Режисьор: Стивън С. Динайт · С: Джон Бойега, Скот Истууд, Чарли Дей, Берн Горман, Ринко Кикучи

  През 2013 Гийермо дел Торо още нямаше Оскар за любовна история между жена и мъж амфибия, но ни отвя с ефекти в космически мащаб при сблъсъка между извънземните чудовища Кайджу и човекоподобните роботи Йегери.

  Arena Mladost  
  Arena Zapad  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Октомврийската революция и руският авангард Revolution: New Art for a New World

  Великобритания, 2016, 86'
  Режисьор: Марджи Кинмонт

  Създаден от известната режисьорка Марджи Кинмонт, Революция: Ново изкуство за нов свят е дързък и вълнуващ документален филм, който обхваща важен период от историята на Русия и руския авангард.
  · Master of Art
  Люмиер Лидл  
 • Омагьосаната къща

  Белгия, 2013, 85’
  Режисьори: Бен Стасен, Джеръми Дегрусон

  Приветстваме всяка европейска филмова премиера с радост, особено пък когато става въпрос за анимация и то триизмерна. Приключенската пълнометражна продукция Омагьосаната къща е дело на доказаните майстори в жанра Бен Стасен и Джеръми Дегрусон, добре запознати с възможностите на 3D киното.

  G-8 Cinema  
 • Откраднатата принцеса Викрадена принцеса: Руслан і Людмила

  Украйна, 2018, 85'
  Режисьор: Олег Маламуж · Озвучен на български с гласовете на: Момчил Степанов, Елена Грозданова, Ненчо Балабанов, Сотир Мелев, Георги ...

  "В живота на всяка принцеса има избор", разбираме от тази украинска анимация, която разказва по малко по-модерен начин една класическа приказка.

  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Отмъстителите: Война без край 3D Avengers: Infinity War

  САЩ, 2018, 149'
  Режисьори: Антъни Русо, Джо Русо · С: Крис Хемсуърт, Джош Бролин, Робърт Дауни Джуниър, Скарлет Йохансон, Гуинет Полтроу, Том Холанд, ...

 • Пепеляшка Cendrillon

  САЩ, 2018, 192'
  от Жул Масне · Либрето: Анри Каин по мотиви от приказката на Шарл Перо · Диригент: Бертран дьо Бийи · Постановка: Лоран Пели ...

  Режисьорът Лоран Пели си припомня старата книжка на Шарл Перо, от която му четяла баба му, за да постави за първи път в Метрополитън приказката по нотите на Жул Масне.

  Cinema City Sofia  
 • Перфектни непознати Perfetti sconosciuti

  Италия, 2016, 97'
  Режисьор: Паоло Дженовезе · С: Джузепе Батистон, Анна Фолиета, Марко Джиалини, Едоардо Лео, Валерио Мастандреа

  Паоло Дженовезе взима назаем от Маркес идеята за триединството публичен-частен-таен живот и забърква комедия по италиански, в която телефоните са всевиждащият Бог.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • По следите на Роберт Ван Хюлик On the Track of Robert Van Gulik

  Холандия/Белгия, 2016, 87'
  Режисьор: Роб Ромбоут

  Роберт ван Хюлик (1910-1967) е един от най-известните в света холандски писатели, но е сравнително непознат в родината си. Дипломат, китаист и учен, той печели слава с детективската си поредица за съдия Тий, която в много отношения отразява неговото собствено битие – постоянно раздвоение между реалния живот и този на героя в книгите му.
  · Master of Art
  Люмиер Лидл  
 • Полет над кукувиче гнездо One Flew over the Cuckoo's Nest

  САЩ, 1975, 133'
  Режисьор: Милош Форман · по романа на Кен Киси · С: Джак Никълсън, Луиз Флечър, Уилям Редфийлд, Майкъл Бериман, Питър Броко, Дани ...

  Алегория за тежките стени на нормалността и бягащите граници на свободата. Пред затвора Макмърфи предпочита лудницата, където започва ...

  Одеон филмотечно кино  
 • Последното пътуване на Мурильо Murillo, el último viaje

  Испания, 2017, 70'
  Режисьор: Хосе Мануел Гомес Видал

  Севилският бароков майстор художник Бартоломе Естебан Мурильо става обект на добре пресметнати действия, които разпръсват повечето му творби из най-добрите музеи в света.
  · Master of Art
  Одеон филмотечно кино  
 • Посоки

  България/Германия/Македония, 2017, 103'
  Режисьор: Стефан Командарев · Сценарий: Симеон Венциславов, Стефан Командарев · С: Анна Командарева, Васил Василев-Зуек, Иван ...

  След като през 1988 Време на насилие на Людмил Стайков (съкратен вариант на Време разделно) е сред заглавията на Особен поглед в Кан, първият ни филм в тази селекция след 30 години отново пита как да запазим вярата си, но най-вече в пътя напред.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Преброяване на дивите зайци Преброяване на дивите зайци

  България, 1973, 69'
  Режисьор: Едуард Захариев · Сценарий: Георги Мишев · Оператор: Венец Димитров · Музика: Кирил Дончев · С: Ицхак Финци, Филип ...

  В един хубав край с хубави хора един ден се спуска решение –  "отгоре" – за най-смислено приложение на човешкия ум, енергия, ...

  Одеон филмотечно кино  
 • Прекрасните дни в Аранхуез Les beaux jours d'Aranjuez

  Франция/Германия/Португалия, 2016, 97'
  Режисьор: Вим Вендерс · С: Реда Катеб, Ник Кейв, Софи Семин

  Красив летен ден, мъж и жена са седнали на сянка, в далечината се виждат силуетите на Париж.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Преминаване

  Франция, 2015, 72'
  Режисьор: Жюлиен дьо Казабианка

  Заснет по улиците на 42 града на 22 европейски държави: кадри от реалността разкриват и магията на ежедневието.
  · Master of Art
  Френски институт  
 • Привличане

  България, 2018, 122'
  Режисьор: Мартин Макариев · Сценаристи: Яна Маринова, Борислав Захариев, Георги Ангелов, Александър Чобанов · С: Яна Маринова, ...

  Яна Маринова отново влиза в класната стая с танцова стъпка а ла Флашданс, този път като историчката Лора Ангелова.

  Arena Mladost  
  Arena Zapad  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Приключенията на Сами Sammy's avonturen: De geheime doorgang

  Белгия, 2010, 88'
  Режисьор: Бен Стасен · Сценарист: Доменик Парис

  Понякога в нас се прокрадва завист към съвременните деца, които получават красива и ефектна киноприказка общо взето всяка седмица, докато на техните години ние стискахме палци режимът на тока да не ни лиши от поредната серия на Костенурките нинджа. Всъщност любовта ни към въпросните земноводни може би датира именно от онези невинни времена, но анимацията с костенурки Приключенията на Сами определено успя да ни трогне. Още повече че белгийското студио, стоящо зад филма, е имало доста по-сериозни амбиции от това, да копира Търсенето на Немо с различен животински вид, и е натоварило привидно веселата история с немалко послания.

  G-8 Cinema  
 • Приключенията на Сами 2 Sammy's avonturen 2

  Белгия, 2012, 92'
  Режисьор: Бен Стасен

  Първата част на белгийската анимация с екологични послания ни припомни как трябва да изглеждат детските филмчета – с животинки вместо чудати зверове и сладурски шегички вместо скрити послания за големи.

  G-8 Cinema  
 • Принцесата на покера Molly’s Game

  САЩ/Китай/Канада, 2017, 140'
  Режисьор и сценарист: Арън Соркин · С: Джесика Частейн, Идрис Елба, Кевин Костнър, Майкъл Сера, Джеръми Стронг, Крис О'Дауд, Брайън ...

  След като написа за екран биографиите на Марк Зъкърбърг и Стив Джобс, сценаристът Арън Соркин влиза в играта и като режисьор с историята на Принцесата на покера Моли Блум. И тя е истинска, но и като на кино.

  Cinema City Paradise  
 • Проектът Флорида The Florida Project

  САЩ, 2017, 112'
  Режисьор: Шон Бейкър · C: Уилям Дефо, Бруклин Кимбърли Принс, Бриа Винаите, Валерия Кото, Кристофър Ривера, Калеб Ландри Джоунс, Мела ...

  Малко преди да почине, Уолт Дисни обявява работното заглавие на новия си проект, което Шон Бейкър заема за своя филм – Флорида.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Дом на киното  
 • Пчеличката Мая: Игрите на меда Maya the Bee: The Honey Games

  Германия/Австралия, 2018, 85'
  Режисьори: Ноел Клеъри, Алекс Стадерман, Серхио Делфино

  След като успя да опази мира в кошера и извън него в първия епизод на немската поредица, свръх-енергичната Мая сега жужи под заглавие, което неслучайно напомня за Игрите на глада.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Одеон филмотечно кино  
 • Пчеличката Мая: Филмът Maya the Bee Movie

  Австралия/Германия, 2014, 79'
  Режисьори: Глен Фрейзър, Алексис Стадерман

  Симпатичната и любознателна пчеличка Мая е отколешна любимка на малчуганите, затова с пълно основание подозираме, че родителите с удоволствие ще придружат децата си на първата пълнометражна (и отгоре на това - триизмерна) история за новите приключения на жужащата немирница и нейните приятели.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Разговор с птици A Talk with Birds

  България/Русия, 1997, 90'
  Режисьор: Румяна Петкова · Сценарий: Рада Москова · С: Татяна Лолова, Асен Кукушев, Неда Ковачева, Златина Тодева

  Една история с колоритна мозайка от персонажи, мек хумор, много доброта и горчива откровеност. Свежо усещане за детството, където ...

  Одеон филмотечно кино  
 • Разговори в бара с Чарлс Шуман Schumanns Bargespräche

  Германия, 2017, 98'
  Режисьор: Марике Шрьодер

  Филмът съпътства световноизвестния барман Чарлс Шуман, докато той открива най-добрите световни барове в Ню Йорк, Хавана и Токио. Това е пътуване в историята на културата на баровете и на самите коктейли. Харизматичната легенда Чарлс Шуман повлиява на световната коктейлна култура с бестселъра си, превърнал се в класика – Американски бар: изкуството да се смесват напитки.
  · Master of Art
  Дом на киното  
 • Секс на куково лято Blockers

  САЩ, 2018, 102'
  Режисьор: Кей Кенън · С: Катрин Нютън, Айк Баринхолц, Греъм Филипс, Лесли Ман, Джон Синa

  Гледахме как група тийнейджъри се договарят да загубят девствеността си в нощта на бала още през 1999, когато един Американски пай се превърна в синоним на щастлив край, но палавите намигвания не свършват дотук.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Секс, маракаси и чихуахуа Sexo, maracas y chihuahuas

  Испания, 2016, 87'
  Режисьор: Диего Мас Трелес

  Шавие Кугат е творец и авантюрист, чиито хитове се тананикат в целия свят до ден днешен. Ще разкажем историята на единствения испанец с две звезди на Алеята на славата на булевард Холивуд. Жизнерадостен и пълен с музика биографичен филм, който свързва два континента.
  · Master of Art
  G-8 Cinema  
 • Семейство Бьом - архитектурата на една фамилия / Любов към бетона Die Böhms: Architektur einer Familie

  Германия/Швейцария, 2014, 82'
  Режисьор: Маурициус Щеркле Друкс

  Готфрид Бьом е смятан за един от най-важните архитекти на Германия. Бащата, носител на наградата Прицкер, научава занаята от своя баща. На 94 години Готфрид все още работи всеки ден по строителни проекти заедно със синовете си Щефан, Петер и Паул, които също са архитекти.
  · Master of Art
  Люмиер Лидл  
 • Слънце в полунощ Midnight Sun

  САЩ, 2018, 91'
  Режисьор: Скот Спир · С: Бела Торн, Патрик Шварценегер, Роб Ригл, Куин Шефард, Кен Тремблет

  Още една тийн драма от конвейера за двама влюбени, разделени от безнадеждна болест – xeroderma pigmentosum или непоносимост към слънчева светлина, която не позволява на 17-годишната Кейт да излиза от изолирания си дом.

  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

  Швеция, 2013, 114’
  Режисьор: Феликс Хернгрен · С: Роберт Густафсон, Ивар Викландер, Миа Скерингер, Алън Форд · по романа на Юнас Юнасон

  Докато сме на скандинавска вълна с фестивала Северно сияние, едно шведско заглавие влиза премиерно в кината, за да докосне по-широка публика. Воден от големия комик Робърт Густафсон, филмът е непретенциозен фарс за един жизнен дядо пироман, който навършва 110 години, но не иска да прекара в старческия дом и 111-тата си.

  G-8 Cinema  
 • Тадео Джоунс и изгубеният град Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas

  Испания, 2017, 81'
  Режисьори: Енрике Гато, Давид Алонсо

  Тадео Джоунс пътува до Лас Вегас, за да види най-новото откритие на приятелката си Сара: папирус, доказващ съществуването на крал Мидас.

  Влайкова  
 • Тайният живот на Порт Лигат. Къщата на Салвадор Дали The Secret Life of Portlligat. Salvador Dalí's House

  Испания, 2017, 60'
  Режисьор: Давид Пужол

  Къщата, построена от Салвадор Дали – единствените постоянни дом и студио, които някога е имал – осигурява повествователна нишка за историята на живота и творчеството му – биография и работа, които обхващат по-голямата част от XX в.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
 • Тайният свят на Лего The Secret World of Lego

  Великобритания, 2015, 46'
  Режисьор: Крисчън Тръмбъл

  Миналата година Лего стана най-печелившият производител на играчки в света. Сега тази прословута с потайността си частна супермарка отваря вратите си. Ще открием какво я движи, ще се срещнем с някои от ключовите ѝ фигури и ще научим повече за ДНК-то на компанията.
  · Master of Art
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Такси 5 Taxi 5

  Франция, 2018
  Режисьор: Франк Гастамбиде · С: Франк Гастамбиде, Сабрина Уазани, Бернар Фарси, Малик Бенталха, Салватор Еспосито

  Полицаят Силван Маро е принуден да се премести в Марсилия, където кметът му възлага мисията да спре италианската банда, ограбваща бижутериите в региона.

  Arena Deluxe Bulgaria Mall  
  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cine Grand Park Center  
  Cine Grand Sofia Ring Mall  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Толкова много любов Ces amours-là

  Франция, 2010, 119'
  Режисьор: Клод Льолуш  · С: Одри Дана, Доминик Пиньон, Рафаел, Самюел Лабарт, Лоран Кузон, Жаки Идо

  Илва си спомня бурната си младост и всички мъже, които някога е обичала. На фона на симфонична музика тя мечтателно извиква спомените за петте големи любови, които е преживяла.

  G-8 Cinema  
 • Тя каза ми така

  България, 2018, 15'
  Режисьор и продуцент: Стефан Чечиго · Музика: Нак Букту · С: Мишел Мандела, Ажар Рабун, Стефан Чечиго

  Той е танцьор, а тя певица. Той се влюбва в гласа ѝ и сяда до нея. Тогава обаче между тях се появява друга жена от земя на тъмни дървеса и рози.

  Дом на киното  
 • Уестърн

  Германия/България/Австрия, 2017, 120'
  Режисьор и сценарист: Валеска Гризбах · Музика: Уве Хаусих · С: Майнхард Нюман, Райнхард Ветрек, Сюлейман Летифов, Венета Франгова, ...

  Още в първото си изречение критикът на Гардиън го нарича "един от филмите на годината", а режисьора Валеска Гризбах (номинирана за Златна мечка на Берлинале със своя Копнеж от 2006) – един от най-добрите минималисти в новото немско кино.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
  Влайкова  
  Одеон филмотечно кино  
 • Хипократ Hippocrate

  Франция, 2014, 102'
  Режисьор: Тома Лилти · С: Венсан Лакост, Реда Катеб, Жак Гамблин, Мариан Деникур, Феликс Моати

  Бенжамен ще стане добър лекар, самият той е убеден в това. Но по време на първия му учебен стаж в екипа на баща му нищо не се развива, както е очаквал. Практиката е по-сурова от теорията, отговорността е смазваща, а младият лекар е принуден да се изправи срещу собствените си граници и страхове.

  Френски институт  
 • Червената лястовица Red Sparrow

  САЩ, 2018, 139'
  Режисьор: Франсис Лорънс · С: Дженифър Лоурънс, Джоел Едгертън, Джеръми Айрънс, Мери-Луиз Паркър, Киъран Хайндс, Шарлот Рамплинг, ...

  Не за първи път гледаме шпионски трилър с главен герой на високи токчета, но в тoзи еротичeн екшън Дженифър Лоурънс успява да вкара и няколко нюанса уязвимост сред летящите юмруци – въпреки неубедително разваления си английски.

  Arena Mladost  
  Arena The Mall  
  Arena Zapad  
  Cinema City Paradise  
  Cinema City Sofia  
 • Червено, твърде червено Je vois rouge

  Франция/България, 2018, 83'
  Режисьор: Божина Панайотова

  След 25 години в Франция, се връщам в България с камера в ръката и едно главозамайващо съмнение: ами ако семейството ми е сътрудничило на Държавна Сигурност?

  Дом на киното  
 • Черен Петър Cerny Petr

  Чехия, 1963, 85'
  Режисьор: Милош Форман · Сценарий: Ярослав Папоушек, Милош Форман · Оператор: Ян Немечек · Музика: Иржи Шлитър · С: Ладислав ...

  Шестнайсетгодишният Петър постъпва на стаж в магазин на самообслужване. Завеждащият магазина поставя на стреснатия младеж първата ...

  Одеон филмотечно кино  
 • Черен хляб Pa negre

  Испания, 2010, 108
  Режисьор: Аугусти Виляронга

  Андре е малко момче, което живее в селце в Каталания в суровия следвоенен период. Един ден случайно се натъква на труповете на мъж и неговия син в гората.

  Институт Сервантес  
 • Чърчил

  Великобритания, 2017, 95'
  Режисьор: Джонатан Теплицки · С: Браян Кокс, Миранда Ричардсън, Джон Слатъри

  Напрежението завладява британския премиер Уинстън Чърчил в дните на дебаркирането на съюзниците в Нормандия през юни 1944. Той се страхува от повтаряне на грешките от Първата световна война в битката при Галиполи.

  Euro Cinema  
  G-8 Cinema  
 • Шшшт...попей ми! Шшшт...попей ми!

  България, 2013
  Режисьор: Андрей Волкашин и Петър Вълчев · Със: София Бобчева, Силвия Станоева, Снежина Петрова, Китодар Тодоров, Александър ...

  Вълнуващ нов филм на група млади ентусиасти, силно решени да донесат нова кино вълна в България и Европа.

  Дом на киното  
 • Щастливият филм The Happy Film

  САЩ, 2016, 93'
  Режисьори: Хилман Къртис, Бен Наборс, Стефан Сагмайстер · С: Джоната Хаид, Шийна Ханкин, Бен Наборс, Стефан Сагмайстер, Джесика Уолш

  Австрийският дизайнер Щефан Загмайстер се справя добре. Живее в Ню Йорк – града, за който е мечтал, и бележи успехи в работата си – създава обложки на албуми за Ролинг Стоунс, Джей-Зи и Токинг Хедс. Но смътно подозира, че трябва да има нещо повече от това.
  · Master of Art
  Люмиер Лидл