Рокетмен

Рокетмен


Оригинално заглавие: Rocketman
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, музикален, биографичен
Великобритания/САЩ, 2019, 121'
Режисьор: Декстър Флечър
С: Тейрън Еджъртън, Тейт Донован, Хариет Уолтър, Ричард Мадън, Брайс Далас Хауърд, Джейми Бел, Стивън Греъм, Джон Рийд, Шийла Айлийн
Ако Бохемска Рапсодия е огледало на част от живота на Фреди Меркюри, тук историята на Елтън Джон е показана от режисьора Декстър Флечър като картина.


Следваме пътя на рижавия и леко срамежлив Реджиналд Дуайт, който с табела "дете-чудо" на гърдите печели стипендия от Кралската музикална академия. Малкият обаче пораства, превръща се в Елтън Джон и тогава в близък план виждаме проблемите с депресията, наркотиците и хомосексуалността му, която опитва да приеме, окъпан в звезден блясък. Но това не значи, че този мюзикъл танцува само около драматичните мигове от разказa – той е смешен, когато трябва да бъде, и емоционален в точните моменти. Междувременно Тарън Еджертън прави великолепна роля като Елтън Джон (с когото заедно изпълниха Rocket Man на премиерата на филма в Кан), така че между емблематичните песни да опознаем отвътре и човека зад екстравагантната визия.

програма
 • Cinema City Paradise

  23 юли (вторник), 20:40

  24 юли (сряда), 20:40

  25 юли (четвъртък), 20:40

 • Cinema City Sofia

  23 юли (вторник), 15:40

  24 юли (сряда), 15:40

  25 юли (четвъртък), 15:40


 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 30.05.2019 20:06 Пиеро

Re: Рокетмен

Заглавието не е ли "Геймен" ?