Best Festival Shorts

Best Festival ShortsАквапарк
Португалия, 2018, 17'
Режисьор: Ана Морейра

В един изоставен аквапарк момче и момиче се скриват от външния свят. Сред изрисуваните с графити останки от старите басейни и водни пързалки двамата откриват убежище, в което да скърбят за изгубените си надежди и мечти.


Моята тънка клонка
Русия-Франция, 2018, 14'
Режисьор: Динара Друкарова

Млада жена обгрижва безжизненото тяло на майка си. Освен нея там е и друга по-възрастна жена – бабушка, както казват руснаците. И двете мият тялото – младата внимателно, а старата жена със сигурна ръка. Чрез своята грижа те казват последно сбогом.


Маги Ноар
Франция, 2017, 12'
Режисьор: Фани Ардан

Истински певци. Две паралелни истории – кастингът на циганите и кастингът на певците. Комбинацията от двата свята през оперното пеене. Визуална и акустична вселена. Каквото и да казва текстът, въображението командва.


Малки римски авантюри
Италия, 2018, 8'
Режисьор: Паоло Сорентино

Една нощ в Рим фотограф прави модни снимки на фона на Колизеума, когато се случва неочакваното: апаратът се разваля и лентата трябва да бъде сменена.


Последната буря
Великобритания/САЩ, 2018, 21'
Режисьор: Лиам Сен-Пиер

Наскоро диагностициран с рак на белите дробове, 60-годишен преследвач на бури и негов приятел предприемат издирване на торнадо, преди сезонът да е свършил.


Приказки от град, наречен Блекбърн
Великобритания, 2018, 15'
Режисьор: Лиам Сен-Пиер

Блекбърн: Историите, свързани с три изоставени сгради и модерните им еквиваленти, са база, чрез която да погледнем какво обединява и какво разделя хората в този индустриален северен град. От Брекзит до расите, от индустрията до остаряването, понякога смешен, понякога афектиращ, но винаги интересен – това е Блекбърн.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.