Гномео и Жулиета

Гномео и Жулиета


Оригинално заглавие: Gnomeo and Juliet
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: анимация, фантастичен, романтичен
САЩ, 2011, 105'
Режисьор: Кели Ашбъри
Живка Донева, Георги Тодоров, Илия Иванов, Явор Караиванов, Кирил Бояджиев, Петя Силянова, Даниела Горанова, Златина Тасева, Иван Петков, Тодор Георгиев, Петър Върбанов, Мариана Лечева, Николай Пърлев, Иван Велчев, Петър Бонев, Живко Джуранов
Вечната класика на Шекспир за Ромео и Жулиета, минус драмата и плюс влюбени градински джуджета в централните роли – това са ни приготвили режисьорът на Шрек 2 Кели Ашбъри и поелият ролята на изпълнителен продуцент Елтън Джон. Логично, предвид споменатите по-горе имена, филмът изобилства от попкултурни и музикални препратки – като се започне от закачки с Disney класиките Търсенето на Немо и Бамби, мине се през почти задължителната гаргара с Матрицата и намигване към хита Don’t Cha на Pussycat Dolls и се стигне до появата на самия Шекспир като оживяла статуя, която си търси авторските права за разиграващата се на екран любовна история.
Сюжетът разгръща пред очите ни враждата между червените и сините градински джуджета, която обаче не пречи двама от порцелановите представители на противниковите лагери да се окажат въвлечени в комична свалка, която прераства в една безсмъртна любов.
Сравнен с други съвременни анимации от ранга на Играта на играчките 3 или Как да си дресираш дракон, Гномео и Жулиета изглежда леко старомоден в техническо отношение. Въпреки това обаче крайно ексцентричната идея и чудесно балансираният хумор, който би допаднал както на цинично настроените възрастни, така и на малките деца, го издигат над масата от подобни продукции.


 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 23.02.2013 23:13 EvaKino

Re: Гномео и Жулиета

Картуните не са моят любим жанр, но изгледах този филм покрай половинката си, и определено бе много сладък и забавен!