Тор: Богът на гръмотевиците

Тор: Богът на гръмотевиците


Оригинално заглавие: Thor 3D
Език: английски
Превод: с български субтитри
Жанр: драма, фантастичен, приключенски, екшън
САЩ, 2011, 130'
Режисьор: Кенет Брана
С: Натали Портман, Крис Хемсуорт, Антъни Хопкинс, Стелан Скарсгард, Джейми Александър, Идрис Елба, Рей Стевенсон, Рене Росо
След като в продължение на дълги години популярните герои на комикс издателството Marvel бяха пренасяни на екран в откровено слаби продукции (Електра, Фантастичната четворка) или във филми, които се отдалечаваха прекалено много от комиксовите канони (Хълк, трилогията Спайдърмен), от студиото взеха нещата в свои ръце, затегнаха контрола над филмите с тяхното лого и започнаха лично да ги продуцират. В резултат през 2008 се появи Железният човек – първата продукция на Marvel, която успя да се хареса както на феновете на оригиналите, така и на “непросветените” зрители. Това беше и първата стъпка от пренасянето на комикс вселената на голям екран, изграждането на взаимовръзките между супергероите и плътното преплитане на отделните филми, което в крайна сметка ще доведе до потенциално най-мащабния супергероичен епос, създаван някога – излизащия през 2012 Отмъстителите.


Поредният комиксов смелчага, чиято история ще бъде разказана на голям екран, е Тор – не особено популярен на родна почва герой, който обаче се явява важна част от колоритния Marvel ансамбъл. И тук всички май ще останат доволни – феновете, защото филмът остава максимално близък до оригиналните истории от комиксите, както и за онези, които нямат представа за какво става въпрос, но искат да се насладят на един шумен и скъп екшън с добри визуални ефекти. Големият плюс в случая е, че измежду светкавиците, експлозиите и компютърно анимираните чудовища се забелязва отличен актьорски състав с добра концентрация на оскарови отличия и номинации, а цялата фантасмагория за озовалия се насред съвременна Америка скандинавски бог е поднесена по изненадващо интелигентен начин от вещата ръка на режисьора Кенет Брана (Франкенщайн, Много шум за нищо).


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.