Хотел Трансилвания

Хотел Трансилвания


Оригинално заглавие: Hotel Transylvania
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: комедия, анимация
САЩ, 2012, 92’
Режисьор: Генди Тартаковски
Озвучен с гласовете на: Георги Спасов, Илиян Марков, Елен Колева, Николай Урумов, Здравко Димитров, Албена Михова, Момчил Степанов
Ненавистта между хората и чудовищата е взаимна, а изчадията на мрака всъщност изобщо не могат да ни понасят. Това е идеята, около която беше изграден хитовият Таласъми ООД и върху която стъпва актуалният Хотел Трансилвания. С основната разлика, че докато Таласъмите се опитваха да спечелят детската аудитория със сладурска визия, Хотел Трансилвания намигва на порасналите зрители в киносалона с носталгичните си препратки към така любимите долнопробни филми на ужаса от 60-те.


Хотелът от заглавието е създаден от легендарния граф Дракула като място, където събратята му изроди да намерят малко покой далеч от досадните, грозни, шумни и често щракащи с фотоапарати хора. За разлика от повечето си събратя чудовища обаче, той знае, че хората могат да бъдат нещо много по-лошо от неприятни туристи, защото съпругата му Марта е била убита и сега на Дракула се налага да отглежда сам дъщеря си Мейвис. Последната тъкмо е навършила 118, изживява се като млада бунтарка с бушуващи хормони и отказва да чуе бащините си съвети за това колко опасен е светът на хората. Родителските перипетии на Дракула обаче са на път да придобият изцяло нови измерения, когато младият непрокопсаник Джонатан открива по случайност хотел Трансилвания. И наместо просто да избяга както му е редът, стреснат от отегчения Върколак или умствено изостаналия Франкенщайн, той решава да поостане на това странно място и на всичкото отгоре проявява нездрав интерес към Мейвис.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.